Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ще гласуват, но няма реален избор, той е предрешен"

Корман Исмаилов: След Доган ДПС ще се разпадне

"Част от моите бивши колеги са забравили урока през какво мина РБ, ние бяхме коалиция с ГЕРБ"

| Интервю
Корман Исмаилов
Снимка: БГНЕС

След Доган няма да има ДПС. В момента няма ДПС като идея, принцип, идеали, начин на правене на политика

Това заяви в интервю пред БНР напусналият ДПС преди години Корман Исмаилов, бивш председател на младежкото ДПС, първи председател на Народна партия "Свобода и достойнство" и зам.-председател на "Реформаторския блок".

В интервю за предаването "РадиоТочка" той коментира предстоящия избор на председател на ДПС в събота. Според него дали ще има нова ДПС, "зависи от това дали има нужда и от обстановката. Времето ще покаже дали има нужда".

Относно ДПС Исмаилов сподели, че е направил прогноза за партията през късната пролет на 2023-та, "която не беше съвсем точна".

"Допусках, че това което се случва сега, ще стане в навечерието на местните избори. Тази енергия протече на местно ниво, но предстоят европейски избори и нещата не стоят добре. Изглежда ми сякаш вулканът е изригнал и бълва пушек и сажди. Нещата вървят към разпад, защото част от моите бивши колеги са забравили урока през какво мина РБ, ние бяхме коалиция с ГЕРБ. Правехме съдебни реформи и аз гласувах "въздържал се". Тогава Пеевски го нямаше, беше магнат и народен представител, но не идваше на работа", каза Исмаилов.

"Юнакът влезе в пещерата да убие ламята, но вътре се оказаха две лами и вместо да я убие, стана това с "мазното кафе". Двете лами са Борисов и Пеевски", заяви Исмаилов. 

И допълни: 

"Не са ми предлагали да стана председател на ДПС. За мен пътят към този пост беше открит, но когато те – председателите, не се избират, се инсталират и са пионки като Карадайъ. И сега ще инсталират двама. Вторият номиниран съпредседател ще бъде единствено в ролята на смокинов лист. ДПС няма нищо общо с демократична партия. КПСС по времето на Сталин, отгоре нарежда всичко. Утре ще гласуват, но няма реален избор, той е предрешен. На журналисти и анализатори от обръча предварително им е раздадено всичко, за да могат да говорят другиден. Всички ги знаят кои са и вече подгряват", прогнозира Корман Исмаилов.

Той твърди, че в подчинение се държат много хора с много наказателни операции. 

"Държат се със средства, черни каси – избори и с компромати. Хората, които са били във властта, много кметове, депутати, министри, зам.-министри се държат с компромати – лични, скрити сделки през други лица и просто или слушаш и изпълняваш, или могат да дойдат бухалките – превзетата държава", каза Корман Исмаилов.

И твърди, че Доган никога не е пускал кормилото и конците, "няма лукса да пусне юздите на партията, защото тази организация е неговата гаранция за старини". 

Цялото интервю на Корман Исмаилов чуйте в звуковия файл.
По публикацията работи: Александра Никова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Пожар в граничната с Гърция планина Славянка

Пожарът в граничната планина Славянка отново е достигнал до границата с България

Пожарът в граничната планина Славянка   отново е достигнал до границата с България. По информация на нашите огнеборци, които цяла седмица са на място, гръцките им колеги отново са преустановили гасенето по въздуха заради по-рискови пожари в южната ни съседка. В очакване на огъня десетки български пожарникари, военни и горски служители са..

публикувано на 26.07.24 в 21:22
Су-27

Нов инцидент между руски и самолети на НАТО над Черно море

За нов инцидент между руски и самолети на НАТО над Черно море, съобщават световните агенции. Руски изтребител Су-27 е бил вдигнат по тревога по-рано днес, твърдят от министерството на отбраната в Москва. Той е ескортирал британски самолет Ар Си-135 и два изтребителя "Тайфун" на британските военновъздушни сили над акваторията на Черно море,..

публикувано на 26.07.24 в 20:44
Временна парламентарна комисия

Комисията за "Историческия парк" изслушва бившия собственик и управител на основната фирма строител

Временната парламентарна комисия за проверка на всички факти и обстоятелства на данни за извършени престъпления във връзка с дейността на Ивелин Михайлов и изградения комплекс "Исторически парк" изслушва бившия собственик и управител на основната фирма строител, както и инвеститор в проекта - Йоан Йорданов. Йорданов обясни на депутатите, че..

публикувано на 26.07.24 в 20:31
Главният архитект на София Здравко Здравков подаде оставка

Главният архитект на София Здравко Здравков е подал оставка

Главният архитект на София Здравко Здравков е подал оставка. Затова съобщи кметът на София Васил Терзиев в официалния си профил във Фейсбук. "Днес приех оставката на арх. Здравко Здравков като главен архитект на Столична община", посочи още Терзиев, като същевременно благодари на Здравков за времето, което е посветил на София. В..

публикувано на 26.07.24 в 20:14

КРИБ приветства решението на НС за компенсации на небитовите потребители на електроенергия

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) изразява своето удовлетворение от приетото днес в Народното събрание Решение, с което се възложи на Министерския съвет да приеме програма за предоставяне на компенсации на небитовите потребители на електрическа енергия, съобщават от пресцентъра на бизнес асоциацията. НС: До..

публикувано на 26.07.24 в 19:58

Огнеборци гасят пожар край Монтана

Огнеборци гасят пожар край Монтана. Горят сухи треви и храсти в източната част на планина "Пъстрина". Няма опасност за населението. Сигналът за пожара е подаден днес след обяд. Горят сухи треви и храсти на планината "Пъстрина" в района на Бойчиновци и Липен. На място са изпратени четири екипа на пожарната в Монтана. Огънят е в района на..

публикувано на 26.07.24 в 19:52
Народно събрание

НС одобри над 194 млн. лв. за оборудване на два многофункционални модулни патрулни кораба

С пълно единодушие Народното събрание одобри разход от над 194 милиона лева с ДДС за оборудване на двата многофункционални модулни патрулни кораба от типа лека фрегата за Военноморските сили. Средствата са разпределени разсрочено за срок от пет години, като за тази година ще се отпуснат 32 милиона лева. Те са в рамките на разписаните..

публикувано на 26.07.24 в 19:40