Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Издирват 17-годишна ученичка от Дупница

Снимка: БГНЕС
Чуй новината! Чуй новината:

В Кюстендил и района продължава издирването на 17-годишното момиче, изчезнало вчера.

По думите на кмета на града Първан Дангов, екипи са търсили през цялата нощ, но без резултат.

Момичето е в неизвестност от късно снощи, когато родителите му са съобщили в полицията, че не се е прибрало и потърсили помощ.

Изграден е оперативен щаб за координиране на действията по издирването. В екипите са включени около 200 полицаи, Жандармерия, планински спасители, вече се използват и дронове и следови кучета.

Издирвателните действия се осъществяват на територията на общината и продължават и в момента. На място е директорът на Областна дирекция на МВР – Кюстендил, пристигнали снощи директорът на Национална полиция и зам.-главният секретар на МВР.

"Издирването е продължило цяла нощ, но шансовете са малки. Не мога да кажа какви са предположенията. Полицаите са работили цяла нощ", каза за БНР кметът на Дупница Първан Дангов. 

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Стоянов

Гражданско сдружение ще наблюдава изборите в рискови секции чрез ИИ

"Демократичен център" е гражданска инициатива, която ще се бори за повече доверие между гражданите и институциите.  На предстоящия вот сдружението ще се стреми да се освети с по-различен подход – чрез изкуствен интелект, изборния процес и нарушенията в него. Чрез ИИ ще се наблюдава процесът в рискови секции и видеозаснемането , уточни за БНР..

публикувано на 18.10.24 в 08:08

Стоян Михов: Надяваме се до края на 2024 г. басейнови дирекции да завършат плановете за водата

Струва ми се цинично да казваме на хората да пестят водата, да не поливат, да спират водата, докато мият, след като от години знаем за сериозните загуби в преносната мрежа - 50 -70%. И цинично е да кажеш да се ограничи, а 79% вода която се плаща изчезва. Това е сериозен проблем, говорим за безводие, а губим ресурсът без да имаме обяснение..

публикувано на 18.10.24 в 08:05
Президентът на САЩ Джо Байдън

Байдън на среща с лидерите на Германия, Франция и Великобритания в Берлин

Американският президент Джо Байдън ще се срещне днес в Берлин с лидерите на Германия, Франция и Великобритания. Очаква се водеща тема за бъде войната в Украйна, но да бъде обсъден също конфликтът в Близкия изток. Преди срещата им Байдън ще проведе също двустранни разговори с президента и канцлера на Германия. Визитата на Байдън идва..

публикувано на 18.10.24 в 07:57

Отворено за движение е кръстовището на бул. "Черни връх" и "Тодор Каблешков"

Вече е отворено за движение кръстовището на столичните булеварди “Черни връх“ и “Тодор Каблешков". Ремонтите в района предизвикаха километрични задръствания и недоволството на шофьорите в София. Терзиев: На 20 октомври ще бъде отворено движението през три ключови кръстовища ГЕРБ и ПП-ДБ-СС в остър сблъсък и обвинения за..

публикувано на 18.10.24 в 07:55

Изтича срокът за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват екзитпол

В 17:00 часа изтича крайният срок за регистрация на социологическите агенции, които ще извършват проучвания екзитпол в изборния ден 27 октомври. Според правилата на ЦИК резултатите от допитвания до общественото мнение не могат да се огласяват в деня за размисъл и до обявяване края на изборния ден на територията на страната. За отразяване..

публикувано на 18.10.24 в 07:52

Лекоатлетически пробег "Колю Фичето" започва в Дряново

В Дряново ще бъде даден стартът на 55-ия международен лекоатлетически пробег "Колю Фичето". Спортното събитие се провежда в рамките на традиционните есенни празници в града.  От централния площад "Ларгото" ще стартират участниците в 55-ия пробег "Колю Фичето“. В международния шосеен крос, който е сред най-старите лекоатлетически прояви,..

публикувано на 18.10.24 в 07:49

НЗОК решава за средства от резерва за плащането на медикаменти за домашно лечение

Надзорният съвет на Здравната каса ще разгледа решение за използване на средства от резерва и от преизпълнени приходи по бюджета, с които да се заплатят лекарства за домашно лечение, отпускани без протокол. Това предвижда дневният ред на насроченото за този следобед заседание. Ще бъдат обсъдени също текущото изпълнение на бюджета за..

публикувано на 18.10.24 в 07:47