Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шалапатова отговори на негативната оценка на КНСБ

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова
Снимка: БГНЕС

Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова отговори на негативната оценка на КНСБ, които я критикуваха за работата ѝ, най-вече в социалната политика и пазара на труда.


Шалапатова коментира, че всеки социален партньор има право на становище за държавната политика, а много от мерките в управленската програма са с хоризонт до края на годината: 

"Пазарът на труда е един от основните ни приоритети, по който работим много активно. Аз също искам бързо да се случат нещата, изведнъж да имаме активиране на всички неактивни лица, но част от мерките, които ние стартирахме въпреки тяхното закъснение през последните години - трябва технологично време, за да дадат резултат".
 
Пред БНР Шалапатова каза още, че няма притеснения за оценката, която ще получи за работата си от премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел преди ротацията:

"Аз нямам никакви лични притеснения. В същото време всички конкретни предложения, с които аз и моят екип можем да подобрим управлението на политиките или - ако щете . целите, които си залагаме, аз съм открита да ги чуя". 

По публикацията работи: Георги Даскалов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България ще участва със субсидия в Доверителния фонд за намаляване на бедността на МВФ

България ще участва със субсидия в Доверителния фонд за намаляване на бедността и подкрепа на растежа към Международния валутен фонд. Необходимото финансиране е обезпечено в тазгодишния бюджет. Доверителният фонд е един от инструментите, чрез които могат да се подпомогнат най-бедните държави по света, Правителството одобри решение, с което..

публикувано на 19.06.24 в 22:07

Овладян е голям пожар в землището на село Коиловци

Седем екипа от пожарникари овладяха възникналия и продължил близо седем часа пожар в землището на плевенското село Коиловци. Пламъците са обхванали 120 дка ечемичен блок.  Остава затворен пътят между плевенските села Коиловци и Бръшляница.

публикувано на 19.06.24 в 21:10

В Кюстендил ще могат да кандидатстват за безплатно саниране на жилища

Кюстендилци ще могат да кандидатстват за саниране на жилищата си с пари по така нар. справедлив преход, касаещ областите Кюстендил, Перник и Стара Загора, обявиха от общината..Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Фонда за справедлив преход и с национално съфинансиране. За област Кюстендил..

публикувано на 19.06.24 в 20:36

Nvidia стана най-скъпата компания в света

Американският производител на компютърни чипове Nvidia стана най-скъпата компания в света,надминавайки софтуерния гигант "Майкрософт".  Базираната в Санта Клара, Калифорния технологична компания достигна рекордно висока капитализация от 3,34 трилиона долара,след приключване на борсовия ден във вторник. Стойността на акциите на Nvidia се повиши с 3% през..

публикувано на 19.06.24 в 20:06

Бързите услуги за издаване на шофьорски книжки са временно затруднени

Временно са затруднени ускорената и бързата услуга за издаване и замяна на шофьорски книжки заради технически проблеми в мрежата за обмен на информация между държавите членки на Европейския съюз, съобщиха от МВР.

публикувано на 19.06.24 в 19:52

След като полицай простреля 19-годишен младеж: Родители настояват за справедливост и промени в НК

В Плевен продължава разследването по случая, при който полицай простреля 19-годишен младеж. Промени в Наказателния кодекс, справедливост и прозрачност поискаха днес бащите на младежите, по чийто автомобил стреля служителят на реда.  Прокуратурата съобщи, че е повдигнато обвинение на полицая, който е използвал личното си оръжие. Той е..

публикувано на 19.06.24 в 19:45

Жеги, над 51 градуса в Саудитска Арабия

Най-малко 550 поклонници са починали вследствие на високите температури по време на ежегодното поклонение хадж в Саудитска Арабаия. Горещата вълна обхвана части от САЩ, Европа и Балканите. До 51,8 градуса достигнаха температурите в саудитския град Мека в последните дни, където се проведе едно от най-големите поклонения в света. Според източник на..

публикувано на 19.06.24 в 19:25