Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ с наблюдение на електронни медии за отзвука от смъртта на Навални

Габриела Наплатанова
Снимка: Ани Петрова

Съветът за електронни медии (СЕМ) ще проведе фокусирано наблюдение на доставчиците на медийни услуги, включително програма "Хоризонт" на Българското национално радио, във връзка с отзвука от смъртта на руския опозиционер Алексей Навални и втората годишнина от началото на войната в Украйна.

Периодът на наблюдението ще бъде 16 февруари - 3 март.

Предложението за провеждането му беше направено от члена на СЕМ Габриела Наплатанова.

"Имаше дебат за това как върви логистичната операция на българската военна помощ, гласувана от НС и трябваше да бъде осъществена операция на бойните машини на МВР до Украйна", поясни Наплатанова.

"Добре е да се включи и дебатът свързан с реакциите, артикулираното от Франция за евентуално изпращане на войници от отделни натовски държави от Украйна", добави тя. 

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

88-годишна иска да е депутат от Кюстендил

88-годишна жена е кандидат за депутат в 10 МИР-Кюстендил. Жената е регистрирана от коалицията "Русофили за България". 125 са кандидат-депутатите от Кюстендилска област срещу 157 за вота на 9 юни - с 32-ма по-малко. За предстоящия вот има регистрирани 26 кандидатски листи. От тях 17 са партийни, а 9 са коалиционни. Те ще се борят за 4..

публикувано на 25.09.24 в 15:03

На пазара "Краснодар" в Бургас няма да има етажен паркинг

Одобрена от Общинския съвет на Бургас бе промяна в ПУП за терена в комплекс "Възраждане" на улиците "Дебелт", "Любен Каравелов", "Цар Калоян" и "Васил Левски", където Община Бургас планира да бъде изграден паркинг. Близо час продължи дебатът в Общинския съвет трябва или не да има многоетажни паркинги в комплекс "Възраждане". Акцентът - имало ли е..

публикувано на 25.09.24 в 14:39

Акция по линия на Европрокуратурата в Симитли

Акция се провежда в Симитли, научи БНР. Според източници от службите операцията е по линия на Европрокуратурата. В нея участват екипи на ГДБОП. В рамките на акцията се претърсват различни адреси в града. Акцията е свързана с европроект. Няма информация дали има задържани. Подробности се очакват на по-късен етап. 

публикувано на 25.09.24 в 14:21

Автоинструктори протестират срещу новите правила за придобиване на шофьорски книжки

Автоинструктори протестират в София срещу предлагани от транспортното министерство нови правила за придобиване на шофьорски книжки и дигитализирането на системата. Протестиращите не са съгласни с възможността за четири явявания на изпит в рамките на шест месеца, ако кандидатът не успее от първия път, както с пълната дигитализация на документите за..

публикувано на 25.09.24 в 14:18

Пеевски: Доган и хората около него вече не са част от ДПС

Ахмед Доган и хората около него вече не са част от ДПС. Това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски по повод внесеното в Софийския градски съд искане за отписването му като председател на партията на база на решение на Централното оперативно бюро на партията от 27 август: "Няма никакво значение какво внасят тези отцепници! Те вече не..

публикувано на 25.09.24 в 14:05
Община Благоевград

221 от Благоевградско се борят за 11 места в 51-вия парламент

221 са кандидатите за народни представители от Благоевградски многомандатен избирателен район, който изпраща 11 депутати в Народното събрание.  До крайния срок вчера Районната избирателна комисия регистрира общо 17 партии и 9 коалиции.  Най-много кандидати за 51-вото НС - девет, има от малката община Якоруда.  Четири партии са регистрирали..

публикувано на 25.09.24 в 13:47
Божидар Божанов

Божидар Божанов: Водещото не е мястото в листата, а какво си свършил

Водещото не е мястото в листата, а това какво си свършил , заяви пред БНР Божидар Божанов от ПП-ДБ. " Дали някой е водач на листа или не, не е от чак толкова голямо значение . Нашите кандидати са силни в своите райони. В софийските листи – много от знаковите лица са именно там, макар и не водачи", коментира той. От ПП-ДБ обявиха..

публикувано на 25.09.24 в 13:42