Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Еди Пенев и Йордан Александров с първи места на земя и успоредка в европейската онлайн купа по спортна гимнастика

Еди Пенев и Йордан Александров спечелиха първите места в състезанията на земя и на успоредка в първия етап от европейската онлйн купа по спортна гимнастика за мъже. В надпреварата  участваха 45 гимнастички от 14 държави.  Състезателите играха в собствените си зали в новаторски дигитален състезателен формат.

В турнира на земя Еди Пенев изигра страхотно съседние и с оценка от 14.266 точки безапелационно спечели първото място.

В изпълненията на успоредка Йордан Александров също показа класа и след страхотно изпълнение и оценка от 14.300 точки и стъпи на първото място. Другият ни представител на този уред Божидар Златанов направи грешка при приземяването и с резултат от 13.333 точки се нареди н 6-та позиция.

Александров записа още едно престижно класиране. В турнира на висилка гимнастикът ни се нареди трети с оценка от 13.333 точки.

България имаше и представители и в надпреварата на кон с гривни – с оценка 13.300 точки Райън Радков се класира 7-ми, а след грешка Теодор Трифонов е 21-ви с оценка от 11.233 точки.

Призьорите получиха парични премии – за първо място 400 евро, за второ 200 евро и за трето място 100 евро.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Милан победи с 5:1 Каляри

Милан разгроми застрашения от изпадане Каляри

Отборът на Милан се наложи категорично с 5:1 над Каляри в среща от 36-ия кръг на италианското първенство, макар на играчите на Стефано Пиоли да им трябваха 35 минути, за да прекършат съпротивата на един от застрашените тимове. Американският нападател Кристиан Пулишич вкара два гола, а също така Тиджани Рейндерс добави едно зрелищно попадение..

публикувано на 12.05.24 в 07:42
Ал Хилал спечели титлата в Саудитска Арабия за 19-и път

Ал Хилал спечели титлата в Саудитска Арабия за 19-и път

Отборът на Ал Хилал спечели за 19-и път титлата в първенството на Саудитска Арабия по футбол. Три кръга преди края най-успешният отбор в местния шампионат е недостижим на върха в класирането с 89 точки - с 12 повече от втория Ал Насър, в който играе голмайстор номер 1 в историята на световния футбол Кристиано Роналдо. Ал Хилал обаче..

публикувано на 12.05.24 в 07:38
Лоренцо Мичели

Мичели определи волейболистките за Лигата на нациите

Старши треньорът на националния отбор на България по волейбол за жени Лоренцо Мичели определи 14-те състезателки, които ще вземат участие в първия турнир от тазгодишното издание на Лигата на нациите. Селекционерът на българския тим обяви състава малко след контролата с Белгия, играна в столичната зала "Христо Ботев". С нея официално завърши..

публикувано на 12.05.24 в 07:35
Стамен Белчев

Стамен Белчев: Всеки ранен гол всява смут

Стамен Белчев, старши треньор на ЦСКА София, коментира загубата с 1:3 от Лудогорец: "Доволен съм това, което показаха футболисти през голямата част от мача. Влизаме без концентрация в мача. Малкото ситуации, които имахме, не успяхме да ги реализираме и да се върнем. Всеки един ранен гол вкарва смут.  Преодоляхме ранния гол и в по-голямата..

публикувано на 12.05.24 в 06:58
Георги Дерменджиев

Георги Дерменджиев: Исках да има точно такъв колектив в Лудогорец

Георги Дерменджиев, старши треньор на Лудогорец, заяви след победата над ЦСКА София с 3:1 и спечелената 13-та поредна титла в Първа лига по футбол: „Поздравявам всички за тази 13-та титла. Има място за нея. Щастливи сме, че рано осигурихме титлата. Така сме много по-спокойни.  През цялото време играхме добре и ръководихме мача. Не искам да..

публикувано на 12.05.24 в 06:55

1, 2, 3... 13-а титла за Лудогорец

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, съобщи БГНЕС. Пред своите фенове в Разград "орлите" доказаха, че отново са без конкуренция в България и надвиха "червените", за да ликуват със златните медали. Лудогорец имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за..

публикувано на 11.05.24 в 21:38
Джеймс Мадисън от Тотнъм получава поздрави от публиката след края.

Тотнъм изхвърли Бърнли, Лутън също отпада от Висшата лига

Отборите на Бърнли и Лутън се сбогуваха с Висшата лига само един сезон, след като заедно с Шефилд Юнайтед спечелиха промоция. Кръг преди края на сезона в английския елит Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато има само теоретичен шанс да остане. "Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане..

публикувано на 11.05.24 в 20:36