Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Апелативният съд в София заседава по делото срещу Семерджиев

Снимка: БГНЕС

Софийският апелативен съд ще заседава по делото срещу Георги Семерджиев за катастрофата на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени.

На днешното заседание е призована да даде показания Елена Йорданова - жената, за която се твърди, че е била зад волана по време на фаталния инцидент на 5 юли 2022 г. До момента не е осъществен контакт с нея.

На последното заседание беше разпитана другата свидетелка - Велина Аршинкова, която твърди, че Семерджиев не е шофирал колата в нощта на катастрофата. 

Тогава беше приета и експертиза, според която, следи от ДНК-то на Семерджиев не са открити по въздушната възглавница на автомобила.

По публикацията работи: Ерол Емилов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Отбелязваме Деня на Европа

Днес, 9 май, отбелязваме Деня на Европа. Датата бележи годишнина от историческата Декларация на Шуман, с която през 1950 г. тогавашният френски външен министър Робер Шуман залага идеята за днешния Европейски съюз. В тържествено отбелязване на Деня на Европа у нас ще участват държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Те..

публикувано на 09.05.24 в 07:20
Майката на 15-годишната Даная - Ани Стоянова, на протест пред

Фондация "Даная“ внася в МС 11 704 подписа за реформи в детското здравеопазване

Фондация "Даная“ внася в Министерски съвет 11 704 подписа за реформи в детското здравеопазване. Инициативата е подкрепена от граждани от над 40 града и десетки села. Според тях детското здравеопазване у нас е катастрофа. Протест: Искат освобождаването на здравния министър и на директора на "Пирогов" Днес се навършва една година от..

публикувано на 09.05.24 в 07:19

Влизат в сила временни противоепидемични мерки срещу коклюш

От днес у нас се въвеждат временни противоепидемични мерки срещу разпространението на заболяването коклюш. Според заповедта на здравния министър те ще действат до края на юли и включват безплатна диагностика с PCR тестове в София, Пловдив, Варна, Плевен и Стара Загора. При съобщаване на случай на коклюш, съответното РЗИ ще предписва нужните..

публикувано на 09.05.24 в 07:05

Планова техническа профилактика на предаватели

На 9 май  от 9 до 17 часа  ще бъде извършена планова техническа профилактика на предавателите на ултракъси вълни: ДЕВИН 4 на честота 88 MHz,  ИВАЙЛОВГРАД 4 на честота 91.6 MHz и СТРУПЕЦ 4 на честота 94.7, излъчващи програма „Хоризонт“. Възможни са прекъсвания на сигнала. Може да слушате програмата на БНР през интернет сайта binar.bg, a в..

публикувано на 09.05.24 в 06:00

Брюксел с богата програма за Деня на Европа

Сградата на Европейския парламент в Брюксел ще бъде осветена днес, заедно с други културни паметници в 27-те страни-членки, като част от проявите в града по повод Деня на Европа. Тази година празничните прояви в белгийската столица се провеждат в края на председателството на кралството, което приключва на 30 юни, и преди европейските избори на 9 юни...

публикувано на 09.05.24 в 04:37

Британският министър на въоръжените сили пристига на посещение в България

Министърът на въоръжените сили на Обединеното кралство Лео Дохърти пристига на двудневно посещение в България. За визитата съобщи британското посолство. Информацията беше потвърдена и от отбранителното ведомство. Британският министър за Европа е на посещение у нас Срещи Лео Дохърти ще има среща със служебния министър на отбраната Атанас..

публикувано на 09.05.24 в 04:22

Ямбол ще отбележи Деня на Европа с военен ритуал и молебен

С военен ритуал и благодарствен молебен в Ямбол ще бъдат отбелязани 9 май - Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма. В празничната програма за поредна година е включен и ученическият фестивал „С песните на Европа“. По традицията честванията ще са в стария квартал „Каргон“ - пред паметника на Георги Дражев и загиналите във войните..

публикувано на 09.05.24 в 04:11