Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионско посрещане за боксьорите ни

Рами Киуан (в червен екип) ще боксира в Белград.
Снимка: БТА

Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева посрещна националите, които се завърнаха от квалификацията в Бусто Арсицио.

На ринга в Италия България взе четвърта квота за Игрите в Париж чрез Рами Киуан. Той ще боксира при 71-килограмовите във френската столица, присъединявайки се към Хавиер Ибаниес (57 кг), Станимира Петрова (54 кг) и Светлана Каменова (57 кг). Киуан бе приветстван и от ръководството на Българската федерация по бокс, което поздрави националите за много силните мачове, които направиха по време на турнира в Бусто Арсицио.

"Много сме щастливи от представянето на Рами. Направи страхотни мачове, победи съперниците си безапелационно. Заслужи си мястото в Париж. Изпълни целта и като цяло смятам, че отборът ни се представи добре. Всички съжаляваме много за това, което стана с Радо Росенов. Съдията не трябваше да спира мача му със сърбина. Гледахме и на повторение срещата, той бе ударен първо с глава, за да му се отвори аркадата. И реферът предупреди съперника му за удара, след което обаче спря мача и каза, че е било чисто, с ръка. За мен той печелеше и третия рунд, а с това и срещата. Смятам, че щеше да вземе и квота, но с оглед резултатите в Италия, Радо ще спечели мястото си в Париж на квалификацията в Тайланд. Очаквам там да се борим за още две, защо не и за три квоти“, каза при прибирането на националите ни помощник-треньорът Александър Александров.

"Много съжаляваме и се ядосваме за това, което стана на тази квалификация. За мен, а и за всички, които разбират от бокс, Злати Чуканова спечели квотата. Категоричен съм, че тя взе втория и третия рунд. Може би загуби първия, но след това изцяло превъзхождаше филипинката, която не спря да я държи и да играе мръсно. Съжалявам и за Джоана, предстои да мине прегледи, за да се види състоянието на рамото ѝ. Тя спечели първия рунд, когато може би неволно венецуелката се извъртя и стана контузията. Искахме да продължи, но това е. Аслъхан също изигра много силен мач с нидерландката, можеше спокойно да вземе победата. Разочаровани сме от тези резултати, защото представянето не отговаря на тях. Връщаме се в залата и продължаваме да работим. Вижда се, че вървим по верен път и съм убеден, че това, което не ни дадоха в Италия, ще си го вземем в Тайланд“, каза от своя страна треньорът на жените Борислав Георгиев.

Националите ги очаква кратка почивка, след което започват подготовка за европейското първенство в Белград.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Боряна Калейн поведе в квалификациите на ЕК по художествена гимнастика в Баку, Стилияна Николова е втора

Боряна Калейн поведе в квалификациите при жените, а Стилияна Николова е втора до момента след изпълненията с обръч и с топка след първа група на Европейската купа по художествена гимнастика в Баку (Азербайджан). Калейн игра силно и с актив от 69.200 точки (36.200 на обръч и 33.000 на топка) оглави класирането. С два най-високи резултата към момента..

публикувано на 03.05.24 в 10:53

Торoнто победи Бостън в мач от плейофите на НХЛ

Уилям Найландър вкара гол във втория и третия период, а Торонто Мейпъл Лийфс постигна победа с 2:1 над гостуващия Бостън Бруинс и изравни плейофната серия помежду им до 3:3 успеха от първия кръг на Източната конференция в НХЛ. Мач 7 е насрочен за събота вечер в Бостън. Найландер наруши дългата безрезултатна ситуация на мача при само 54,8 секунди до..

публикувано на 03.05.24 в 10:12
Арина Сабаленка

Сабаленка спечели срещу Рибакина и е на финал в Мадрид

Защитаващата титлата си Арина Сабаленка (Беларус) се класира за финала на турнира по тенис на клей в Мадрид с награден фонд 7.7 милиона евро. Световната номер 2 постигна труден успех над Елена Рибакина от Казахстан след 1:6, 7:5 и 7:6 (5) за 2:19 часа игра. В битка за титлата Сабаленка се изправя срещу Ига Швьонтек от Полша. Лидерката в световната..

публикувано на 03.05.24 в 10:10
Тодор Янокв

Теодор Янков с норматив за ЕП по лека атлетика за юноши

Теодор Янков покри норматив за Eвропейското първенство по лека атлетика за юноши на турнира памет на Григор Христов-Гришата, който се проведе на стадиона на Национална спортна академия "Васил Левски". Гришата отдаде голяма част от живота си на леката атлетика като журналист и написа книгата "На Царицата с признание и любов" В надпреварата на скок..

публикувано на 03.05.24 в 10:08
Байер (Леверкузен)

Полуфинали в Европа: Леверкузен удължи серията си с победа в Рим

Новият германски шампион Байер (Леверкузен) удължи невероятната си серия от 47 поредни мача без загуба във всички турнири през този сезон. В първи полуфинален двубой в турнира Лига Европа "аспирините" спечелиха с 2:0 на Стадио "Олимпико" в Рим и взеха много сериозен аванс пред Рома за реванша след седмица в Германия. Леверкузен изковауспеха си  с голове..

публикувано на 03.05.24 в 00:01
Челси

Челси нанесе нова загуба на Тотнъм

Челси нанесе нова загуба на Тотнъм в поредно лондонско дерби, след като го победи с 2:0 в отложен двубой от 26-ия кръг на английската Висша лига.  Трево Чалоба вкара за 1:0 в 24-ата, а Николас Джаксън удвои в 72-ата минута. В миналия кръг "шпорите" паднаха и от големия си съперник Арсенал с 2:3, а Челси записа дубъл срещу Тотнъм този сезон, след като..

публикувано на 02.05.24 в 23:30
Валентина Георгиева

Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Европейското по спортна гимнастика

Най-добрата българска състезателка Валентина Георгиева се класира за финала на прескок на Европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. Възпитаничката на Филип Янев, която спечели квота за олимпийските игри в Париж 2024, получи трета по сила оценка от 13.816 точки, след като има 14.100 за първия опит и 13.533 за втория...

публикувано на 02.05.24 в 22:04