Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атлетико и Борусия (Дортмунд) са четвъртфиналисти в Шампионската лига

Вратарят на Атлетико Ян Облак спасява една от дузпите на Интер.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Атлетико Мадрид и Борусия Дортмунд са последните два отбора, които се класираха за четвъртфиналите в Шампионската лига. 

Атлетико Мадрид отстрани миналогодишния финалист Интер след успех с 2:1 в редовното време и продълженията на реванша от осминафиналите и 3:2 при дузпите. Авансът от един гол за испанския тим в редовните 90 минути доведе до равенство 2:2 в общия резултат и последваха продължения и дузпи.

Федерико Димарко даде преднина на гостите, но Антоан Гризман и Мемфис Депай бяха точни за мадридчани. При дузпите Хакан Чалханоглу бе точен за Интер, а Мемфис Депай за Атлетико. Вратарят на домакините Ян Облак спаси дузпата, изпълнена от Алексис Санчес, а стражът на италианския тим Ян Зомер отрази изпълнението на Саул Нигес. Облак пак не допусна падение при удара на Дейви Клаасен за миланския гранд, а Родриго Рикелме изведе домакините напред за 2:1. Франческо Ачерби се разписа за Интер при четвъртата дузпа, а Анхел Кореа бе точен за Атлетико Мадрид. Лаутаро Мартинес прати топката над вратата на домакините при петата дузпа за Интер и футболистите на Атлетико ликуваха.

Борусия Дортмунд победи Айндховен с 2:0 като домакин и с общ резултат 3:1 се класира за четвъртфиналите за първи път в последните три сезона. Попаденията за вицешампиона в Бундеслигата реализираха Джейдън Санчо в 3-ата минута и Марко Ройс в 5-ата минута на добавеното време. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

1, 2, 3... 13-а титла за Лудогорец

Лудогорец стана шампион на България за 13-ти пореден път, след като победи ЦСКА с 3:1 у дома в дербито от 32-ия кръг на Първа лига, съобщи БГНЕС. Пред своите фенове в Разград "орлите" доказаха, че отново са без конкуренция в България и надвиха "червените", за да ликуват със златните медали. Лудогорец имаше нужда от една точка на "Хювефарма Арена", за..

публикувано на 11.05.24 в 21:38
Джеймс Мадисън от Тотнъм получава поздрави от публиката след края.

Тотнъм изхвърли Бърнли, Лутън също отпада от Висшата лига

Отборите на Бърнли и Лутън се сбогуваха с Висшата лига само един сезон, след като заедно с Шефилд Юнайтед спечелиха промоция. Кръг преди края на сезона в английския елит Шефилд и Бърнли са сигурни изпадащи, докато има само теоретичен шанс да остане. "Шапкарите" трябва да победят в последния кръг като домакин Фулъм, като наваксат 13 гола изоставане..

публикувано на 11.05.24 в 20:36
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна на полуфинал в Маутхаузен

Българският тенисист Димитър Кузманов отпадна в полуфиналите на турнира на клей от сериите "Чалънджър" в Маутхаузен, Австрия с награден фонд от 121 хиляди евро, информира БТА. Пловдивчанинът, който е на 260-о място в световната ранглиста, отстъпи на намиращия се със сто позиции пред него Йозеф Ковалик от Словакия със 7:6(10), 3:6, 0:6 след точно два..

публикувано на 11.05.24 в 20:28

Арда спечели точките срещу Ботев (Пловдив)

Арда Кърджали постигна победа след обрат с 2:1 над гостуващия Ботев Пловдив в мач от 33-ия кръг от българския шампионат.   Гостите, които в следата на следващата седмица ще играят финал за купата на България срещу шампиона Лудогорец, имаха аванс на полувремето, но допуснаха обрат след почивката.  Ботев Пловдив поведе в резултата в 32-ата минута,..

публикувано на 11.05.24 в 20:24

Стилияна Николова спечели многобоя на държавния шампионат

Стилияна Николова от клуб Илиана спечели титлата в многобоя при жените на държавното първенство по художествена гимнастика категория "Елит" и приз "Мария Гигова" в София. Николова събра 141.975 точки (37.500 на обръч, 34.725 на топка, 34.600 на бухалки и 35.100 на лента). Вчера тя игра с обръч и топка, а днес с лента и с бухалки, където допусна грешки...

публикувано на 11.05.24 в 20:06

Трета етапна победа за Тадей Погачар в Джирото

Лидерът в генералното класиране в Обиколката на Италия Тадей Погачар от отбора на Обединените арабски емирства постигна третата си етапна победа в състезанието. В осмия етап той измина най-бързо 152-километровата дистанция от Сполето до Прати ди Тиво, като финишира за 4 часа, 2 минути и 16 секунди. Словенецът, който спечели и вчерашния индивидуален..

публикувано на 11.05.24 в 18:38
Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота в борбата

Магомед Рамазанов спечели пета олимпийска квота в борбата (обновена)

Магомед Рамазанов е петият олимпиец за българската борба, след като националът на 86 кг свободен стил направи фантастичен турнир на квалификациите в Истанбул и спечели квалификационния си мач срещу световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе (Грузия) в заключителните секунди на схватката. Рамазанов е първият олимпиец за България в..

публикувано на 11.05.24 в 18:28