Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министър Цоков разпореди да няма надписи, забраняващи достъпа на родители до училищни сгради

Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието и науката Галин Цоков даде указание на Регионалните управления на образованието да се премахнат надписите, забраняващи достъпа на родителите до училищните сгради.

От МОН уточняват, че практиката за поставянето им е изключение и тя не се прилага масово, но на входовете на  някои училища в страната все още могат да се видят съобщения като „Родителите до тук“, "Забранен достъп за родители“ и др. „Това е практика, която незабавно трябва да бъде прекратена, защото дава погрешен сигнал към обществото”, подчертава министър Цоков.

В указанията си  той напомня , че обучението, възпитанието и социализацията дават резултати, когато директорите на образователните институции работят в партньорство с родителите.



По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Безплатни консултации и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми в Горна Оряховица

Фондация "Искам бебе" и общинската болница в Горна Оряховица откриха кабинет за безплатни консултации и диагностика на двойки с репродуктивни проблеми. В него всеки месец консултации ще дават водещи специалисти по репродуктивна медицина, за да бъдат улеснени хората от по-малките населени места.  Кабинетът в горнооряховското Акушеро-гинекологично..

публикувано на 02.05.24 в 13:19

Хранителни продукти и козунак получиха самотни възрастни хора от габровски села

Хранителни продукти и козунак за Великденските празници получиха самотни възрастни хора от габровски села. Инициативата е на женското благотворително дружество в града, което чрез набрани средства и с подкрепата на дарители помага на нуждаещи се семейства. Помощта достига до 56 души - самотно живеещи хора, останали без грижи от страна..

публикувано на 02.05.24 в 13:13
Д-р Благомир Здравков

Д-р Благомир Здравков: Детското здравеопазване трябва е приоритет, да се гледа като елемент от националната сигурност

От дългите години чакане да има Национална детска болница (НДБ), в най-голяма степен потърпевши са първо пациентите – децата и екипите, на които животът им живота в тези условия на работа. Това коментира д-р Благомир Здравков, директор на СБАЛ по детски болести "Проф. Иван Митев" и член на Обществения съвет за строителството на детска..

публикувано на 02.05.24 в 13:05

Задържаха шофьор в Монтана с 1,92 промила алкохол

Полицаите в Монтана задържаха шофьор, управлявал лек автомобил след употреба на алкохол от 1,92 промила. Контролът по празниците по пътищата в региона е засилен. 20 минути след полунощ, в района на бензиностанцията на улица "Веренишка" на входа на Монтана, служители на Пътна полиция спрели за проверка лек автомобил, който влизал в града.   49-годишният..

публикувано на 02.05.24 в 12:50

Столична община кани на благотворителен великденски базар

Столична община кани гражданите на София на благотворителен великденски базар , който ще продължи до 14 часа днес. В него ще участват деца и възрастни от заведенията за социални услуги на територията на София . Събитието се провежда под патронажа на Надежда Бачева - зам.-кмет на Столична община в направление "Социални дейности и интеграция на..

публикувано на 02.05.24 в 12:34
Милош Вучевич

Бъдещият премиер на Сърбия: Еврочленството е приоритет, няма да признаем Косово

Номинираният за премиер на Сърбия Милош Вучевич заяви, че членството на страната в ЕС остава приоритет, но Белград няма да признае независимостта на Косово, нито ще въведе санкции срещу Русия.  Скупщината на Сърбия избра новото правителство на страната В сръбския парламент днес трябва да бъде гласуван съставът на новото правителство...

публикувано на 02.05.24 в 12:23

Кулеба: Половината енергийна система на Украйна е повредена заради руските атаки

Русия извърши нова ракетна атака срещу украинския град Одеса. Пострадали са 14 души са пострадали. Руска ракета е попаднала в пощенски разпределителен център, като е причинила пожар в складови помещения. Всички служители в комплекса са успели да се укрият в бомбоубежище и сред тях няма засегнати. Нанесени са ограничени щети на околните жилищни..

публикувано на 02.05.24 в 12:19