Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Италия върна изхвърлени на полето дивани на собственика им и го глоби с 10 000 евро

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Италия, в селище край Бергамо, общинската полиция идентифицира мъж изхвърлил два дивана на полето край него, вместо на определените за това специални сметища. Върнали му ги у дома със солена глоба.

Мъжът от селището Романо ди Ломбардия, извозил по тъмно с камион на съседа си два триместни дивана до полето, където на хората било навик да изхвърлят ненужни вещи. Диваните обаче били забелязани на сутринта от минувачи, които подали сигнал в полицията. След щателен и търпелив оглед на записите от всички видеокамери поставени на възлови места в селището, проследявайки пътя на камиона, полицаите установили самоличността на извършителя. 

Със съдействието на фирмата за събиране на смет, двата дивана били закарани до дома на собственикът им, на който полицаите връчили фиш с глоба от 10 000 евро.

Tе направили видеоклип с връщането на диваните като използвали песента The lion sleeps tonight. Случаят край Бергамо е поучителен, защото граждани нехаят къде ли не из Апенините и изхвърлят ненужни мебели и електроуреди където им падне, въпреки, че общините са организирани да им съдействат и имат съответни сметища.


По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Володимир Зеленски

Зеленски обвини Русия, че е атакувала енергийни съоръжения, осигуряващи доставки за ЕС

Украинската държавна петролна и газова компания "Нафтогаз" заяви, че Русия е атакувала нейни съоръжения през изминалото денонощие, но няма пострадали хора и доставките за украинските потребители и клиенти не са засегнати. Във вечерното си обръщение президентът Володимир Зеленски заяви, че руснаците са атакували съоръжения, осигуряващи доставки за..

публикувано на 28.04.24 в 04:28

Необходима е по-ранна диагностика на хепатит В и С

Необходимо е спешно увеличаване на тестването за хепатит В и С, за да бъдат идентифицирани заразените хора, преди да се стигне до усложнения като цироза и рак на черния дроб. Това отчита Европейският център за профилактика и контрол на заболяванията и подчертава, че двата вида хепатит продължават да бъдат сериозно бреме за здравните системи в Европа...

публикувано на 28.04.24 в 03:54

Оригинален флашмоб срещу зависимостта от хазарта беше проведен в град Бреша

В италианския град Бреша, консорциум съдействащ срещу зависимостта от хазарта, проведе оригинален флашмоб в центъра на града. Като пример за преодоляване на зависимостта от хазарта от организацията "Акробатите" разпиляха в центъра на Бреша планина от фишове от играта "Изтрий и спечели". Те са на стойност 368 000 евро и принадлежали на човек, който не..

публикувано на 28.04.24 в 03:46
Лични документи

Фалшиви български документи са открити при разбиването на мрежа за трафик на мигранти в Гърция

Гръцката полиция разби мрежа за трафик на нелегални имигранти. В центъра на Атина са задържани двама чужденци - на 28 и 46 години, които снабдявали нелегалните имигранти с чужди документи. Сред тях са открити и български лични карти, както и българска шофьорска книжка.  Част от намерените лични документи са фалшиви, а други са откраднати от реални..

публикувано на 27.04.24 в 20:40

Възстановяват опожарения храм във Вършец

Възстановяват опожарения храм "Свето Възнесение Господне" в квартал "Заножене" във Вършец, строен през 1872 година. Храмът изгоря в нощта преди Цветница през 2023 година. Възстановяването започна с 80 000 лева.  "В тази една година са събрани 40 000 лева от дарения. Сумата бе удвоена от епархията", уточни Архимандрит Антим, протосингел на..

публикувано на 27.04.24 в 20:23

Енергийните министри на България и Турция възложиха на "Булгаргаз" и "Боташ" да работят по споразумението

Енергийните министри на България и Турция възложиха на "Булгаргаз“ и "Боташ" да работят върху споразумението между двете компании. Това става ясно от съобщение на енергийното министерство след среща в Истанбул между министрите на енергетиката на двете страни Владимир Малинов и Алпарслан Байрактар. България и Турция ще продължат съвместното си..

публикувано на 27.04.24 в 19:53
Сградата на Родопския драматичен театър.

Близо 400 деца участваха във фестивала "Талантите на Смолян"

Близо 400 деца участваха във фестивала "Талантите на Смолян". Той няма конкурсен характер и се проведе в сградата на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов". Четири часа и половина продължи концертът на талантливи деца и ученици от целия град включени във формации към читалища, училища, хореографски групи. Фестивалът се превърна отново..

публикувано на 27.04.24 в 19:48