Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България с 4 златни отличия в направление "ринг" на СК по кикбокс в Италия

Снимка: БФ Кикбокс и Муйтай

15 финалисти в направление "ринг" излъчи България до момента на първата за годината Световна купа по кикбокс в Йезоло (Италия). Страната участва с 65 състезатели, от които днес 15 се класираха на финал в своите категории. От тях четирима спечелиха битките си и станаха носители на Световна купа в тежките стилове на ринг К1, лоу кик и фулконтакт. Със сребърни отличия ще се завърнат четирима родни кикбоксьори, а петима се окичиха с бронз.  

Носители на Световна купа в своите категории на ринг станаха Ивана Иванова, Петър Неделчев, Марио Аржанов и Кристиян Георгиев.

Ивана Иванова е първата носителка на Световна купа от националите, които се състезават на ринг в Йезоло. Иванова спечели златото, след като надигра Кайса Хансон (Дания) в категория до 48 кг стил фул контакт. Петър Неделчев  се окичи със златото до 71 кг стил лоу кик след победа на финала над Илие Козмин (Румъния). Марио Аржанов  спечели Световната купа до 57 кг стил лоу кик след успех над Нейтън Нуни (Ирландия). Кристиян Георгиев  стана носител на златен медал, след като надигра Андрия Радоман (Черна гора) в категория до 60 кг стил лоу кик.

Българските кикбоксьори носители на сребърни отличия в Йезоло направление "ринг" са Али Юзеир, Михайл Боев, Ангел Коцев и Мони Василев. Али Юзеир остана със сребърен медал до 86 кг стил К1, след като отстъпи на финала пред Кемал Йозтюрк (Германия). Ангел Коцев  е носител на сребърно отличие, след като загуби от Немания Раднич (Черна Гора) до57 кг стил лоу кик. Михайл Боев спечели сребърен медал след поражение от Димитрий Венгер (Молдова) до 51 кг стил лоу кик. Мони Василев също е със сребро, след като бе надигран на финала при тежките над 91 кг стил лоу кик от Виктор Дукич (Черна гора).

Носители на бронзови отличия в направление "ринг" станаха Станеслав Вълков, Алекс Илиев, Михаил Георгиев, Николай Валериев и Станимир Минчев. Вълков бе надигран от Йован Липовина (Черна Гора), което му отреди бронзовото отличие до 51кг стил лоу кик. Носител на бронз е и Алекс Илиев, който претърпя поражение от Виктор Милич (Босна и Херцеговина) до 63,5кг стил лоу кик.  Трети е и Михаил Георгиев, който отстъпи до 63,5 кг на Лукаш Худлер (Чехия). Николай Валериев взе бронз в категория до 81 кг стил К1, след като бе надигран на полуфинал от Лазар Киликовац (Черна гора). Станимир Минчев също ще се завърне с бронзово отличие до 63.5 кг, след като загуби полуфиналната си среща от Лукаш Бареш (Чехия).

Днес още седем родни кикбоксьори ще се борят за златните отличия на "ринг". Това са финалистите Алисия Сусанина, Александър Рибников, Атанас Димов, Диян Димитров, Христо Димов, Костадин Кърджалийски и Тодор Георгиев. Борбата за призово класиране продължава и в направление "татами", където националите неизменно са сред призьорите.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

България получава още една квота в класическата борба за Париж

България получава още една квота в класическата борба за олимпийските игри в Париж 2024, съобщават от БФ Борба. Това стана възможно след преразпределение на 16-е вакантни места, които Международната централа (UWW) раздаде на следващите в подреждането от квалификациите. Преди седмица Международният олимпийски комитет одобри 16 от 26-е..

публикувано на 27.06.24 в 21:50
Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза

Българка е с шанс за бронз на европейско по борба

Даяна Стойчева достигна до репешажите за бронза на европейското първенство по борба за кадетки в Нови Сад (Сърбия).  Националката започна убедително, побеждавайки с технически туш 11:0 полякинята Мартина Клода в категория до 46 кг, но после загуби с туш от Халиджа Азимов (Германия), след като водеше с 2:0. Представителката на Германия..

публикувано на 27.06.24 в 21:20
Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българите са без медал в първия ден на европейско по джудо

Българските състезатели не успяха да спечелят отличие в първия ден на европейското първенство по джудо за кадети и за кадетки, което се провежда в "Асикс Арена" в София. С най-предно класиране е Калина Григорова, която се нареди седма в категория до 44 килограма. На старта тя загуби от сръбкинята Наталия Пролич с "вадзари". Съперничката й..

публикувано на 27.06.24 в 20:41
Калоян Братанов

Калоян Братанов е шампион на 100 м свободен стил

Калоян Братанов спечели финала в „кралската“ дисциплина 100 метра свободен стил за мъже на държавното лично отборно първенство по плуване на басейн "Диана" в столицата. Състезателят на клуб Астери финишира първи с време 50.52 секунди и остана на близо две секунди от националния рекорд на Йосиф Миладинов от 48.83. Самият Миладинов пропусна..

публикувано на 27.06.24 в 20:00
Александра Начева

Александра Начева е изписана от „Пирогов“ след операцията

Лекоатлетката Александра Начева беше изписана от УМБАЛСМ "Пирогов",  където на 23 юни претърпя операция заради фрактура на левия глезен. Световната шампионка на троен скок за девойки до 20 години от Тампере 2018 Начева получи контузията в събота вечерта по време на състезание на скок дължина на турнир в Габрово, а интервенцията беше..

публикувано на 27.06.24 в 18:45
Константин Костадинов

Националът Константин Костадинов ще играе в елита на Испания

Българският национал Константин Костадинов ще играе за отбора на Тенерифе през сезон 2024/25, съобщиха от клуба от испанската Лига Ендеса. През последните два сезона Тенерифе държеше правата върху 21-годишното крило, но го изпращаше под наем в отбори от второто ниво на местния шампионат. По време на новата кампания обаче юношата на Реал..

публикувано на 27.06.24 в 18:37
Валентиа Геовгиева

Валентина Георгиева тренира на нов уред прескок, осигурен от БФ Гимнастика за Игрите в Париж

Европейската вицешампионка Валентина Георгиева тренира на нов прескок, който беше осигурен специално от Българска федерация гимнастика за подготовката й преди олимпиадата. Уредът, произведен от фирма "Gymnova" е същият, на който ще се проведе състезанието по спортна гимнастика на Игрите в Париж 2024. Прескокът вече е в залата на "Раковски" и..

публикувано на 27.06.24 в 13:34