Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Костов: Предимството срещу Славия ни е публиката

Николай Костов
Снимка: БТА

Треньорът на Левски Николай Костов говори преди най-старото столично дерби със Славия, което е утре вечер на стадион "Георги Аспарухов", информира БТА. 

"Не съм мислил по въпроса как ни се отразяват паузите, обикновено ни липсват играчи. Мисля, че се подготвихме добре, направихме мини подготовка. Имахме доста сериозни тренировки миналите сряда и четвъртък. Настъпи умора и изиграхме мача със Своге в по-слабо темпо, което е оправдано. Преодоляхме умората и сме готови за мачовете от шампионата", бяха встъпителните думи на треньора.

"Всички играчи са на разположение, с изключение на наказаните. Няма да повтарям за сложната травма на Митков. И Охене, и Цунами са на линия. Още не сме взели решение да поставим Хоакин Фернандес като основен играч, но е под постоянно наблюдение. Мисля, че се адаптира добре, но знаете, че той се включи в последния момент в подготвителния период. Чака си момента, но ние му се доверяваме все повече и сме спокойни, ако влезе в игра", добави той.

"Билал Бари не е готов да започне като титуляр, но той е все по-добре. Аз обаче предпочитам да не говорим само за травмираните играчи. Неприятно ми е постоянно да говорим за контузии. Предпочитам да говорим за спортни неща", подчерта той.

"Славия е добър отбор, особено откакто треньорът Загорчич се появи в отбора. Той умее да изцежда играчите и да извлича максимума от тях. Представят се на добро ниво. Предимството на нашия отбор е много голямо пред Славия, и то идва от публиката - те не могат да си създадат такава атмосфера. При тях е въпрос на мотивация от страна на треньора, ние сме по-спокойни, защото публиката мотивира играчите. Това предимство е много голямо. Статистиката показва, че Славия е неудобен съперник. Анализите са приключени, всичко сме дали на играчите. Проследили сме най-опасните футболисти, на които трябва да се обърне специално внимание, за да бъдат елиминирани. Няма да говоря кои са те. Мисля, че сме готови да победим утре", допълни специалистът.

"Защо да се притеснявам, след като играчите си вършат добре работата? Няма предразсъдък за неуспех, по-добре да мислим за сегашното състояние. Натрупахме мачове без загуба, радваме се, разчитаме това да продължи. Сега ни предстои серия от по-сериозни битки, ще имаме повече пространства, щ есе наложи отборът да играе по-дисциплинирано във фаза защита. Не говоря, когато линията на защитата ни е високо, а когато сме по-прибрани, в среден блок. Това са неща, които изясняваме с футболистите. За нас е интересно как ще протекат тези мачове - колко максимално точки можем да вземем и как ще се проявим", добави Костов.

"Предразсъдък е, че мачовете са тежки, аз не мисля така. Те са очаквани и тъй като противниците са по-силни, чисто теоретически, очакванията са мачовете да бъдат тежки. Обаче аз не съм съгласен. Не искам да философствам, но в тези мачове ще бъде определено качеството на българския футбол, тъй като става въпрос за противодействие между най-добрите отбори. Имаме млади футболисти, и  нови - ще видим как ще се изявят. Ще бъде прекрасно, защото настройката ни е за победа", вярва той.

"Много зависи как ще завърши първият ни сблъсък със Славия - как ще изиграем мача, какво ще е присъствието ни. Следва мачът с Лудогорец, в какво моментно състояние ще бъде нашият отбор, чисто психологически ще потеглим към Разград. Надявам се да изиграем и мача с ЦСКА София на много прилично ниво", надява се треньорът.

"Тази тема със съдиите е сложна Разчитам на голяма справедливост от всички отговорни органи във федерацията. От това зависи бъдещето на целия футбол. Не искам да говоря за корупция, за такива нагласи. Трябва да си изчистим много добре нещата. Но вярвам, че съдията ще бъде отговорен във всеки един мач до края - отговорен за своите действия, за да няма скандали и противоречия на друго ниво", завърши Николай Костов. 


По публикацията работи: Владислав Стоянов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Алина Коломиец и Жана Пенчева с второ и трето място в многобоя на МТ за Приз "Жулиета Шишманова"

Алина Коломиец и Жана Пенчева спечелиха съответно сребърен и бронзов медал в многобоя при жените на международния турнир по художествена гимнастика за Приз "Жулиета Шишманова", който се провежда в Бургас. Двете грации са от клуб Левски-Триадица. Коломиец събра от 112.200 точки, след като получи оценки 29.200 на обръч, 28.750 на топка, 29.650 на бухалки..

публикувано на 27.04.24 в 17:39

Давид Иванов със сребро във финала на кон с гривни при младежите на ЕП в Римини

Давид Иванов спечели сребърен медал на финала на кон с гривни на Европейското първенство по спортна гимнастика за младежи, което се провежда в италианския град Римини. Той се нареди също шести на халки и седми на успоредка. Иванов се представи силно на кон с гривни и се класира втори с оценка от 14.300 точки. Европейски шампион стана Хамлет Манукян..

публикувано на 27.04.24 в 17:33
Боряна Калейн

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя на Световната купа в Ташкент

Боряна Калейн спечели бронзов медал в многобоя при жените, а Никол Тодорова зае 13-а позиция на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан). Калейн игра стабилно и в двата състезателни има актив от 133.250 точки. Вчера тя получи 35.000 за изпълнението си с обръч, 34.300 на топка, а днес има 31.900 точки на бухалки и 32.050 на..

публикувано на 27.04.24 в 15:10

Олимпийският огън отплава от Гърция за Франция

Олимпийският огън от Париж 2024 г. отплава за Франция в събота на борда на тримачтов кораб за да отбележи последния участък от щафетата преди церемонията по откриването на Олимпийските игри на 26 юли. Корабът "Белем", построен през 1896 година, напусна сутринта пристанището на Пирея за 11-дневно плаване и ще пристигне в южния град Марсилия, основан от..

публикувано на 27.04.24 в 14:43

Безпрецедентна стачка оставя без ефир дербито на Италия Ювентус-Милан

В Италия, днес стачкуват журналистите от най-старото и най-слушано спортно предаване „Il calcio minuto per minuto” на радио Раи 1.   Не се излъчват директно за първи път в 60 годишната му история,  най-важнитe спортни събития за деня, включително дербито от серия „А“ Ювентус-Милан.  Поводът за протеста е план за прегрупиране на радиото към..

публикувано на 27.04.24 в 13:47
Арне Слот

Ливърпул се разбра с Фейенорд за Арне Слот

Английският Ливърпул и нидерландския Фейенорд са постигнали договорка за откупната клауза на треньора Арне Слот, съобщава ВВС. Тя е в размер на 9.4 милиона паунда - 7.7 милиона първоначална сума и възможност за допълнителни 1.7 милиона бонуси. Това прави 45-годишният Слот, който в Ливърпул ще наследи Юрген Клоп, най-скъпия нидерландски..

публикувано на 27.04.24 в 09:41
ЦСКА София посреща днес Левски

ЦСКА София – Левски пряко по „Хоризонт“

Тимът на ЦСКА София посреща отбора на Левски в мач от 31-ия кръг, първа шестица, във футболното ни първенство. Срещата е от 16 часа и 15 минути, и ще можете да проследите пряко по програма „Хоризонт“. В групата на отборите, борещи се за 7-ото място Ботев (Пловдив) приема Славия от 19 часа. Във Втора футболна лига предстоят 8 мача от 30-ия..

публикувано на 27.04.24 в 09:39