Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черно море победи Локомотив (София) и излезе на второ място в класирането

Снимка: БФС

Черно море победи Локомотив (София) с 3:0 и излезе на второ място във временното класиране на efbet Лигата с 58 точки. И трите гола за „моряците“ вкара Атанас Илиев през първата част. Загубата е четвърта поредна за столичните „железничари“, които остават с 25 точки в актива си.

Първоначално в стартовия състав на гостите като титуляр бе записан Гонсало Кардосо, но футболистът получи травма по време на загрявката и на негово място срещата започна Лука Иванов.

Първото сериозно положение в мача бе за домакините. В 9-ата минута Мазир Сула центрира в наказателното поле на гостите от свободен удар отляво, Атанас Илиев успя да засече топката с глава, но вратарят на Локомотив Жарко Истатков успя да избие. Топката попадна у Виктор Попов, който стреля от дистанция, но неточно. Минута по-късно Уеслен Жуниор бе изведен в добра позиция отдясно по атаката на Черно море, напред е стреля, но ударът му бе слаб и вратарят Жарко Истатков отново спаси.

В 19-ата минута Черно море можеше да открие резултата. Цветомир Панов бе изведен в отлична позиция отляво в наказателното поле на гостите и стреля по диагонал, но вратарят Жарко Истатков изби топката в корнер. В 21-ата минута домакините откриха резултата. Пабло Гарсия намери на границата на наказателното поле на столичани Атанас Илиев, който с хубав удар по диагонал вкара за 1:0. В 25-ата минута Уеслен Жуниор можеше да удвои преднината на Черно море. Той бе изведен сам срещу вратаря на гостите Жарко Истатков, който обаче успя да спаси.

В 26-ата минута домакините вкараха втори гол. След грешка в наказателното поле на Локомотив на Антони Иванов от гостите, топката стигна до Атанас Илиев, който с топовен изстрел от десетина метра по диагонал вкара за 2:0. В 27-ата минута бе първата сериозна възможност за „железничарите“. Ивайло Найденов стреля опасно от дистанция, но топката премина над вратата на домакините.

Четири минути след това Андреяс Калкан стреля опасно по диагонал отляво, но топката попадна в ръцете на вратаря Жарко Истатков. В 38-ата минута домакините вкараха ново попадание. Андреяс Калкан изведе в отлична позиция в наказателното поле на гостите Атанас Илиев, който стреля мигновено и вкара своя трети гол в мача и трети за Черно море.

В началото на втората част в 47-ата минута Локомотив можеше да намали пасива си. След разбъркване в наказателното поле на домакините, топката стигна до Симеон Мечев, който стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри от вратата.

В 72-ата и 73-ата минута вратарят на гостите Жарко Истатков предотврати на два пъти сигурен гол, след като спаси опасни удари на Атанас Илиев и Васил Панайотов.

В 77-ма минута Атанас Илиев стреля опасно от дистанция, но топката премина встрани от вратата на Локомотив. В 83-ата минута Бруно Франко от гостите шутира силно по диагонал отляво, но вратарят Иван Дюлгеров успя да улови.


По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Минесота - Денвър

Защитаващият титлата си в НБА Денвър изравни серията с Минесота

Защитаващият титлата си в НБА отбор на Денвър Нъгетс изравни полуфиналната серия в Западната конференция, след като постигна втора победа като гост над Минесота. Никола Йокич вкара 16 от всичките си 35 точки в четвъртата част, а Аарън Гордън добави 27, след като имаше успешни 11 от 12 стрелби от игрови ситуации. Така след 115:107, Нъгетс чакат петата..

публикувано на 13.05.24 в 10:09
Пари Сен Жермен

Домакинско поражение помрачи шампионското парти на Пари Сен Жермен

Новият шампион на Франция по футбол Пари Сен Жермен помрачи леко тържествата по спечелването на титлата, след като в последното си домакинство през сезона падна с 1:3 от Тулуза. Това е едва втора загуба за отбора на Луис Енрике, които през седмица трябваше да преглътнат и отпадане от Борусия (Дортмунд) на полуфинал в Шампионската лига. Тимът от..

публикувано на 13.05.24 в 09:21
Байер (Леверкузен)

Леверкузен: 5:0 за 50-ия си мач без загуба

Байер (Леверкузен) разгроми с 5:0 като гост Бохум в последния мач от 33-ия кръг в Първа Бундеслига в Германия.  След само четвърт час игра домакините останаха в намален състав заради червен картон на Феликс Паслаак, който задържа откъсващия се пред вратата Нейтън Тела.  Патрик Шик даде аванс за шампионите в 41-ата минута, а в допълнителното време на..

публикувано на 13.05.24 в 06:51
Аталанта

Аталанта изпревари Рома в битката за място в ШЛ

Аталанта победи Рома с 2:1 в пряк мач за място в Шампионската лига. Срещата бе от 36-ия кръг на италианската Серия А. Над всички за домакините от Бергамо беше Шарл де Кателаре, който отбеляза и двата гола през първото полувреме. След почивката „вълците“ успяха да върнат само един от головете чрез капитана си Лоренцо Пелегрини от дузпа в 66-ата минута...

публикувано на 13.05.24 в 06:14
Арсенал

Арсенал изпрати битката за титлата в последния кръг

Арсенал спази кандидат-шампионския си график и ще продължи да се бори за титлата с Манчестър Сити в Англия и в последния кръг идната неделя.  Във възловия мач от 37-ия кръг „артилеристите“ спечелиха с икономичното 1:0 при гостуването си на намиращия се в ужасяваща форма срещу Манчестър Юнайтед. Единственият гол падна в 20-ата минута, когато Леандро..

публикувано на 13.05.24 в 06:06

Черно море излезе на второ място в Първа лига след равенство с Левски

Отборите на Левски и Черно море завършиха 0:0 в доста скучен мач на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов". От равенството много по-доволни трябва да бъдат варненци, които си осигуриха минимум третото място в крайното класиране. Мачът пък ще бъде запомнен най-вече с това, което се случи преди него. Двубоят на "Герена" започна с четвърт час..

публикувано на 12.05.24 в 21:49
Теодор Кабакчиев

Теодор Кабакчиев с второ място в първия кръг ан СШ по Хард Ендуро

Теодор Кабакчиев  завърши на второто място в първия кръг от световния хард ендуро шампионат “Valleys Hard Enduro” в Уелс. Българинът, който този сезон кара за отбора на "Шерко рейсинг" направи страхотно каране във всички състезателни дни и заслужено развя българския флаг на финала. Световният ни шампион по Супер Ендуро за младежи от 2019 година..

публикувано на 12.05.24 в 20:22