Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец победи Арда и дръпна с 11 точки пред втория

Лудогорец - Арда
Снимка: БТА

Лудогорец се наложи над Арда с 2:0 в последния мач от 29-ия кръг на Първа лига. Головете за шампионите вкараха Квадво Дуа и капитанът Якуб Пьотровски през първото полувреме. Тимът на Арда завърши с човек по-малко на терена заради директен червен картон на резервата Христо Митев.

Така Лудогорец вече има 11 точки преднина пред подгласника си Черно море и 12 точки пред третия ЦСКА София. Това беше 12 поредна победа за първенство за тима на Георги Дерменджиев.

Отборът на Арда започна по-добре мача. Още в третата минута Борислав Цонев стреля от далечна дистанция, като вратарят на "орлите" Серджио Падт не помръдна, но топката се отби в напречната греда. В 14-ата минута Лъчезар Котев центрира към Станислав Иванов, който стреля без забавяне, а топката рикошира в десния стълб на Падт и се върна на терена, където Цонев направи необясним пропуск, стреляйки покрай вратата.

В 28-ата минута Бърнард Текпетей направи първия сериозен пропуск за Лудогорец. Две минути по-късно Рик Джонатан бе изведен отдясно и центрира остро, като Квадво Дуа с плонж с глава вкара за 1:0.

Много скоро шампионите можеха да удвоят аванса си, но удар на Якуб Пьотровски с глава бе избит от голлинията от защитника на гостите Милен Стоев.

Пьотровски обаче направи 2:0 в 42-рата минута. Тогава той получи топката от Бърнард Текпетей от тъч и стреля в близкия ъгъл на Анатолий Господинов, който не го беше покрил.

На почивката треньорът на гостите Николай Киров направи две смени, като в игра влязоха Христо Митев и Ел Мами Тетах на местата на Лъчезар Котев и Ебенезер Окезие. Мачът обаче не се разви добре за Митев, който само пет минути по-късно бе изгонен с директен червен картон. Той фаулира Текпетей като последен в защита, като първоначално съдията Никола Попов му вдигна жълт картон, но след намеса на ВАР асистентите и след като изгледа отново ситуацията, промени решението си и изгони защитника.

В 67-ата минута Педро Нареси от "орлите" стреля много опасно от границата на наказателното поле, като топката мина много близо до левия стълб на Господинов.

В 83-ата минута Ел Мам Тетах отне и след това скри топката на Георги Терзиев и я сервира в чиста позиция на Станислав Иванов, който с левия крак не успя да уцели вратата.

Минута преди края на редовното време Анатолий Господинов изби в корнер удар на Кайо Видал. 

В следващия кръг Лудогорец ще гостува на Хебър в Пазарджик, а Арда посреща ЦСКА София у дома, като гостите ще бъдат с новия си треньор Стамен Белчев, който е работил и в тима от Кърджали. 

По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Ангел Кодинов

Двойката ни каяк не успя в борбата за олимпийски квоти

Даниел Караколев и Теодор Асенов не успяха да се класират за финала в дисциплината 500 метра двойка каяк на Европейската олимпийска квалификация по кану-каяк, която се провежда в Сегед (Унгария) днес и утре (9 май). Българите завършиха шести в първа серия с време 1:36.32 минути, което им отреди място на полуфиналите. Там Асенов и Караколев останаха..

публикувано на 08.05.24 в 13:45
Антон Ризов

Антон Ризов 40-и на пушка на СК по спортна стрелба

Антон Ризов завърши на 40-о място на 50 метра пушка от три положения на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Българинът записа сбор от 583 точки (193 на коляно, 197 легнал и 193 прав) и не успя да се намеси в битката за призовите места.                   Най-добър резултат в квалификацията даде китаецът Лу Диншу с 594 точки. Антон..

публикувано на 08.05.24 в 12:51
Боряна Калейн

Боряна Калейн ще пропусне ДП по художествена гимнастика

Боряна Калейн ще пропусне държавното първенство по художествена гимнастика, категория "Елит". Решението е взето от  треньорския щаб на националния отбор (индивидуално - жени) и е съобразено с  тежката програма на гимнастичката и предстоящото й участие на европейското първенство в Будапеща в края на месеца. Нейното място ще бъде заето от Пресияна..

публикувано на 08.05.24 в 12:34
Фернандо Каранга

Каранга и Матей пропускат мача с Лудогорец

Старши треньорът на ЦСКА София Стамен Белчев няма да може да разчита на нападателя Фернандо Каранга и на централния защитник Юрген Матей за гостуването на Лудогорец на 11 май от втория кръг в първата шестица на футболното ни първенство. Каранга, който се завърна при "червените“ през януари и реализира 4 гола в 10 мача през пролетта, за последно..

публикувано на 08.05.24 в 10:53
Панатинайкос победи Макаби

Панатинайкос стигна Финалната четворка в Евролигата

Гръцкият Панатинайкос се наложи над израелския Макаби Тел Авив с 81:72 (19:21, 22:20, 17:15, 23:16) като домакин в петия двубой от четвъртфиналната серия между двата тима и се класира за Финалната четворка в баскетболната Евролига за мъже. Панатинайкос спечели плейофа с 3:2 победи и ще играе на полуфиналите срещу победителя от серията между..

публикувано на 08.05.24 в 09:19
Григор Димитров

Григор Димитров тренира с Новак Джокович в Рим

Григор Димитров проведе съвместно занимание с лидера в световната ранглиста по тенис Новак Джокович, преди началото на турнира от сериите „Мастърс"в италианската столица Рим. Двамата изиграха един сет на кортовете във "Форо Италико“, спечелен от Димитров с 6:3. Както е известно, българинът е поставен под №8 в схемата на турнира, като..

публикувано на 08.05.24 в 06:38
Тим Мерлие

Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия

Белгиецът Тим Мерлие спечели третия етап от колоездачната обиколка на Италия. Той измина 166 километра от Новара до Фосано за 3:54:35 часа.  Водачът в състезанието Тадей Погачар не се представи добре, но успя да задържи "розовата" фланелка. На втора позиция е Джонатан Милан от Италия. Трети се нареди представителят на Еритрея Биниан Гирмай. Тадей..

публикувано на 07.05.24 в 07:47