Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Късметът на Атлетико приключи срещу Борусия (Дортмунд)

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Борусия (Дортмунд) изигра паметен мач и се класира за полуфиналите в Шампионската лига за първи път след повече от десетилетие. "Жълто-черните" сразиха с 4:2 Атлетико Мадрид в реванша от четвъртфиналите на своя "Сигнал Идуна Парк" и с общ резултат 5:4 продължиха напред. 

В спор за място на финала Борусия ще се изправи срещу Пари Сен Жермен, който елиминира Барселона.

Домакините направиха много силно първо полувреме и взеха аванс с попадения на Юлиан Брант (34') и Ян Маатсен (39').

Атлетико отвърна в началото на втората част и изравни след автогол на Матс Хумелс (49') и попадение на Анхел Корея (64'). 

Последната дума обаче имаха футболистите на Един Терзич. В 71-ата минута Никлас Фюлкруг се разписа за 3:2, а в 74-ата Марсел Забитцер довърши мадридчани.

По публикацията работи: Владислав Стоянов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Байерн (Мюнхен) - Реал (Мадрид)

Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид) ще решават всичко в реванша

Съставите на Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид ) завършиха 2:2 на "Алианц Арена" в Мюнхен в първия мач помежду си от полуфиналите в Шампионската футболна лига на Европа.  Гостите поведоха в резултата в 24-ата минута чрез Винисиус Жуниор. В началото на втората част "баварците" направиха пълен обрат с попадения на Лерой Сане в 53-ата и на Хари..

публикувано на 01.05.24 в 06:30

Кристина Гюрова: Майка ми нямаше да може да живее в този свят

Една от най-известните български треньорки по художествена гимнастика  Кристина Гюрова проведе Мастърклас в бургаската зала „Младост“.  Заниманието се проведе веднага след приключването на тазгодишния турнир "Жулиета Шишманова". Легендарната треньорка е майка на Кристина Гюрова и баба на Жулиета Канталупи. Кристина Гюрова за паметта и..

публикувано на 30.04.24 в 22:31
Тодор Батков

Тодор Батков влиза в Обществения съвет на БФС

Бившият собственик на Левски Тодор Батков е новият член на Обществения съвет на Българския футболен съюз, съобщиха за БТА от централата. Адвокатът ще стане член номер 8 на Обществения съвет – структура, създадена от предишния президент на БФС Борислав Михайлов и оставаща с активна дейност и при наследника му Георги Иванов. Председател на Обществения..

публикувано на 30.04.24 в 20:05
Национален отбор по спортна гимнастика - жени

Добра подиум тренировка за българките преди ЕП по спортна гимнастика в Италия

Националният отбор на България за жени направи добра подиум тренировка преди европейското първенство по спортна гимнастика в италианския град Римини. При жените на шампионата ще участват Валентина Георгиева, Никол Стоименова, Никол Соколова, Виктория Венциславова и Калина Тенева, а при девойките - Кристин Кръстева и Мишел Арабаджиева, който утре..

публикувано на 30.04.24 в 18:46
Даниел Боримиров

Даниел Боримиров: Треньорска смяна в Левски няма. Костов остава!

Собственикът на Левски Наско Сираков привика на разговор треньора на “сините” Николай Костов. Това се случи преди днешната тренировка на тима, в която участие няма да вземат Марин Петков, Каллос Охене, Рикардиньо и Ел Джемили. Двамата ще обсъждат представянето на Левски и как да се излезе от игровата криза. Информациите гласят, че засега Костов..

публикувано на 30.04.24 в 18:15
Димитър Кузманов

Димитър Кузманов отпадна в квалификациите на тенис турнира в Екс-ан-Прованс

Димитър Кузманов отпадна във втория кръг на квалификациите на турнира по тенис на клей от сериите "Чалънджър" в Екс-ан-Прованс (Франция) с награден фонд 205 хиляди евро. Кузманов отстъпи пред втория поставен и 128-и в световната ранглиста Фелипе Малигени Алвеш (Бразилия) с 5:7, 1:6. Двубоят продължи час и 33 минути. Двамата изиграха оспорван първи..

публикувано на 30.04.24 в 16:37
Ректорът на НСА проф. Красимир Петков се срещна с баскетболиста от НБА Александър Везенков

Ректорът на НСА се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков

Ректорът на Национална спортна академия проф. Красимир Петков се срещна с баскетболната звезда Александър Везенков, за да го поздрави за успешния му първи сезон с отбора на Сакраменто Кингс в Националната баскетболна асоциация - NBA. С пожелание за нови успехи проф. Петков подари на Везенков сувенири на НСА и шедьовъра на световната класика „Малкият..

публикувано на 30.04.24 в 16:35