Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Костов: Важна победа за самочувствието на играчите

Николай Костов
Снимка: БТА

Левски се върна на победния път с успех с 1:0 срещу Берое в мач от 30-ия кръг на футболното първенство и старши треньорът Николай Костов се надява това да върне усмивките и самочувствието на футболистите.

"Беше важно да владеем топката, но през първото полувреме направихме груби грешки, които можеха да бъдат наказани. Не се пречупихме и наложихме по-добро темпо с по-бързи подавания, а за това допринесоха смените. Този път, за разлика от друг, през второто полувреме бяхме по-активни. За нас беше много важно да победим, за да си върнат играчите усмивките и самочувствието", каза той за Диема Спорт.

"Не си падам по статистиките, но се съобразявам с тях. Левски по принцип играе трудно срещу Берое. Те са по-добре организирани от първия полусезон, когато загубихме срещу тях. За нас беше важно да победим.

"Полека-лека се възстановяват наши играчи. Очаквам и Асен Митков, който ни писва. Групата става по-голяма и ще имам повече опции".

Левски спечели без подкрепата на голяма брой фенове от ултрас трибуната. Костов благодари на тези, които бяха на стадиона, че помогнаха на Левски да не се пречупи.

На въпрос на Диема Спорт относно феновете, Костов каза: "Сектор Б - без коментар от моя страна. Искам да поздравя тези, които подкрепиха отбора и през цялото време скандираха името на Левски. Това ни даде дух и заради това не се пречупихме. Благодаря на публиката".


По публикацията работи: Антони Йорданов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Айк Мнацаканян

Айк Мнацаканян достигна до схватка за олимпийска квота

Българският национал Айк Мнацаканян се класира на полуфиналите в категория до 77 килограма класически стил от олимпийските квалификации в Истанбул, Турция, след като записа три минимални победи. Олимпиецът от Токио 2020 е само на още един успех от класиране за Париж 2024. Мнацаканян започна турнира с победа с 3:1 срещу испанеца Маркос Санчес-Силва,..

публикувано на 09.05.24 в 17:41
Ангел Кодинов

Ангел Кодинов остана последен във финала

Българинът Ангел Кодинов остана последен, девети във финала на 1000 метра едноместно кану на Европейската олимпийска квалификация по кану-каяк в Сегед (Унгария). Кодинов, който бе шести във втора серия с 4:14.54 минути и първи в първия поуфинал с време 3:58.54 минути, измина дистанцията от 1000 метра за 4:44.38 минути във финала. Победата с време..

публикувано на 09.05.24 в 17:39

Мирослава Минчева отпадна на 25 метра пистолет на СК в Баку

Мирослава Минчева не успя да влезе във финал на 25 метра спортен пистолет на Световната купа по спортна стрелба в Баку, Азербайджан. Българската състезателка стреля отлично и само по-слабите десетки я лишиха място от първите осем финалистки. Минчева завърши с актив от 583 точки (289 от прецизната стрелба и 294 от бързата).  Пет състезателки..

публикувано на 09.05.24 в 17:26

Кубарси подписа нов договор с Барселона

Защитникът на Барселона Пау Кубарси удължи договора си с испанския клуб, съобщи официалният сайт на Барселона. Срокът на договора е до 30 юни 2027 г. Сумата за откупуване на играча е в размер на 500 милиона евро. През настоящия сезон в испанската Примера дивисион 17-годишният Пау Кубарси изигра 15 мача. Бранителят има и три мача и една..

публикувано на 09.05.24 в 15:19
Ангел Кодинов

Ангел Кодинов е финалист на олимпийската квалификация в Сегед

Ангел Кодинов се класира за финала на 1000 метра едноместно кану на европейската олимпийска квалификация по кану-каяк в Сегед (Унгария). Кодинов завърши шести във втора серия с време 4:14.54 минути и продължи на полуфиналите. Българинът се представи отлично в първия полуфинал и спечели с 3:58.54 минути, което му осигури място на финала в..

публикувано на 09.05.24 в 15:01

Ман Юнайтед пожела звезда на Кристъл Палас

Полузащитникът на Кристъл Палас Майкъл Олисе може да продължи кариерата си в Манчестър Юнайтед, съобщава The Sun. Според източника „червените дяволи“ са готови да платят около 70 милиона евро за 22-годишния французин. Астън Вила и Арсенал също се борят за играча. През този сезон Олисе участва в 17 мача във Висшата лига, в които отбеляза 9..

публикувано на 09.05.24 в 13:52
Фернандо Каранга

Каранга поднови тренировки с ЦСКА София

Нападателят Фернандо Каранга поднови тренировки с ЦСКА и може да попадне в разширения състав за съботното гостуване на Лудогорец в мача от втория кръг в първата шестица на българския футболен елит. Каранга, който се оплакваше от болки в  прасеца и не участва в заниманията на отбора в предишните два дни, тази сутрин се включи в единствената за деня..

публикувано на 09.05.24 в 13:32