Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тристранката се събира за парите за заетост и безработица

Днес ще се проведе и първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество в мандата на служебното правителство.

На него ще бъде обсъден проектът на Националния план за действие по заетостта, който предвижда 88 милиона лева от държавния бюджет да се насочват за финансиране на така наречените активни политики на пазара на труда за 2024 година.

Средствата са с15 милиона лева повече в сравнение с миналата година.

Ще бъдат разгледани и промени в Наредбата за отпускане и изплащане на паричните обезщетения за безработица.

В дневния ред на заседанието е включен и избор на ротационен председател на тристранния съвет, на който председател е служебният вицепремиер Людмила Петкова. 

По публикацията работи: Антония Чорева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Маестро Найден Тодоров

Нови дигитални записи на химните на България и на Европа

Министърът на културата маестро Найден Тодоров и Софийската филхармония направиха в края на април нови дигитални записи на химните на България и на Европа.  Новите записи са направени в зала "България".  Според Тодоров през 21-ви век - времето на интернет и изкуствения интелект, България заслужава да има дигитална версия на оригиналния български химн и..

публикувано на 06.05.24 в 13:05

Русе отбелязва своя празник

На 6 май Русе отбелязва своя празник. Началото на тържествата бе дадено с литургия в храма "Св. Георги", където се съхранява частица от мощите на светеца-покровител на града. Треньорът по бокс Илия Сяров получи тържествено званието "Почетен гражданин на Русе" днес и така бе поставено началото на светското отбелязване на Празника на града. След това,..

публикувано на 06.05.24 в 13:01
Димитър Главчев

Димитър Главчев: Сигналът за частната детска болница ще бъде изпратен утре до ДАНС и прокуратурата

Сигналът по случая с частната детска болница "Мама и аз" ще бъде изпратен до ДАНС и прокуратурата утре – в първия работен ден след празниците, обяви служебният премиер Димитър Главчев. Той заяви, че в момента, когато неговото правителство е взело решението за разрешаване на изграждане на лечебното заведение, всичко е било законно...

публикувано на 06.05.24 в 12:29

Водосвет на бойните знамена в Деня на храбростта

С водосвет на бойните знамена на Българската армия и знамената светини в София започнаха честванията по случай Гергьовден - Деня на храбростта. Президентът Румен Радев, служебният премиер Димитър Главчев, министърът на отбраната Атанас Запрянов, зам.-председателят на парламента Росица Кирова, депутати, дипломати и военни се включиха в..

публикувано на 06.05.24 в 12:25

Израел започна мащабна евакуация на палестинци от Рафах

Израелската армия започна евакуация на около 100 хиляди палестинци от град Рафах в южната част на ивицата Газа. Мярката беше определена от Тел Авив като временна и част от "операция с ограничен мащаб" за унищожаването на ислямистката групировка "Хамас" на фона на опасенията в цял свят за още цивилни жертви при израелската офанзива...

публикувано на 06.05.24 в 12:02

Русия планира учение с използване на тактическо ядрено оръжие

Русия ще проведе в близко бъдеще военно учение, което ще включва отработване на употребата тактически ядрени оръжия, предадоха АФП и Ройтерс, като цитират руското министерството на отбраната. Министерството уточни, че учението е наредено от президента Владимир Путин. То ще провери готовността на нестратегическите ядрени сили за изпълнение на..

публикувано на 06.05.24 в 11:53
Протестна акция по повод визитата на Си Цзинпин във Франция.

Си Цзинпин разговаря в Париж с Макрон и Фон дер Лайен

Китайският президент Си Цзинпин е от снощи на официално държавно посещение във Франция в рамките на европейска обиколка, в който ще посети и Сърбия, и Унгария. Днес той ще разговаря с френския президент Еманюел Макрон. Тържествена церемония за афиширане на френско-китайското приятелство и тежки дипломатически разговори - това предстои днес в..

публикувано на 06.05.24 в 11:45