Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителен базар в Дома за деца и младежи с увреждания в Монтана

Благотворителен великденски базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана. Изработените сувенири се изкупиха за кратко време

За поредна година в Дневния дом направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета, великденски яйца и зайци, букети с цвета и още най-различни символи за празника.

Представителите на областната и общинската администрация, социални заведения и граждани, с удоволствие си закупиха сувенири.


По публикацията работи: Венцислав Василев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Георги Свиленски води листата на коалиция "БСП за България" в Плевен за изборите за НС

Георги Свиленски води листата на коалиция "БСП за България" в Плевен за изборите за НС. Като своя цел определиха постигането на два мандата за 15 МИР на предстоящите парламентарни избори. След като се регистрираха в РИК, Георги Свиленски каза на свикана пресконференция: "Самото мое присъствие в листата и в позицията ми на..

публикувано на 07.05.24 в 17:33
Обществен съвет за изграждане на Национална детска болница

ОС за изграждане на Национална детска болница настоява за координация между съответните министерства

Общественият съвет за изграждането на Националната детска болница е срещнал трудност с липсата на звено в Министерство на здравеопазването, което да е ангажирано със строежа. Това стана ясно от пресконференция на Обществения съвет (ОС). От съвета настояват за ясна координация между съответните министерства посредством създаването на..

публикувано на 07.05.24 в 17:16

ЕК напомни на Скопие за ангажимента да включи българите в Конституцията си

От Европейската комисия напомниха на Република Северна Македония, че има ангажимент да включи в своята Конституция и българите като държавотворен народ.  "Северна Македония се ангажира да промени конституцията си и ние вярваме, че всички политически сили ще се фокусират върху пътя на страната към ЕС" - така говорителят на Еврокомисията Ана..

публикувано на 07.05.24 в 17:02
Стойчо Кацаров

Стойчо Кацаров: Каквато ни държавата - такава ни и Детската болница

Каквато ни държавата - такава ни и Детската болница . Толкова си можем! Този коментар направи пред БНР д-р Стойчо Кацаров, бивш служебен министър на здравеопазването. " И да искаш, като не можеш . Първата копка на Детската болница е правена преди 40 години", добави той.  До края на май започва събарянето на сградите на терена на бъдещата..

публикувано на 07.05.24 в 17:02
Ивайло Иванов

Ивайло Иванов: Путин вади ядрената карта преди стратегически решения за подкрепа на Украйна

Путин вади ядрената карта, когато трябва да се вземат стратегически решения за подкрепа на Украйна . Това каза пред БНР военният експерт Ивайло Иванов. Русия планира учение с използване на тактическо ядрено оръжие Москва предупреди Лондон, че ще отговори, ако Киев използва британски оръжия на руска територия " Руският президент..

публикувано на 07.05.24 в 16:32

"Галъп интернешънъл": Държавите от Запада са по-изплашени от употребата на изкуствен интелект

Държавите от Запада са по-изплашени от употребата на изкуствен интелект. България е сред тях, отчита световно проучване на Асоциация "Галъп интернешънъл" в държави от Азия, Европа, САЩ и Канада. 21% от българите казват, че изкуственият интелект носи повече възможности. 38% виждат в него повече проблеми.  Една трета не се чувстват..

публикувано на 07.05.24 в 16:31
Клаус Йоханис и Джо Байдън

Румънският президент Клаус Йоханис е на двудневна визита в САЩ

Ситуацията в Украйна и Черноморския басейн, както и укрепването на сигурността в евроатлантическото пространство са приоритетни теми на разговорите между румънския президент Клаус Йоханис и американския му колега Джо Байдън. Румънският държавен глава е на двудневно посещение в САЩ и ще бъде приет тази вечер в Белия дом, когато двамата лидери..

публикувано на 07.05.24 в 16:22