Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Корнелия Нинова призова за обединение в лява национална алтернатива

Корнелия Нинова и Георги Свиленски в парламента за среща с леви партии и привърженици
Снимка: БГНЕС

В Деня на труда и международната работническа солидарност БСП призова за обединение в лява, патриотична, националноотговорна алтернатива.

По време на дискусия с участието на партии, синдикати, неправителствени организации от левия спектър и симпатизанти лидерът на социалистите Корнелия Нинова призова за спасение на страната от паралелната държава, задкулисието и корупцията.

След форума на социалистите Корнелия Нинова коментира разцеплението в БСП и заяви, че всички напуснали партията са поканени да се върнат, включително Сергей Станишев.

"Тези, които са в левицата днес - Първанов, Румен Петков, Таня Дончева са изгонени точно от него. Ние не сме изгонили никого. Изгонените от Сергей Станишев ние каним да се върнат в БСП. Изборът е техен", каза тя.

Липсата на отцепилите се лидери само ще повиши изборният резултат на БСП, каза още Нинова в коментар на избора на Елена Йончева да се включи в листите на ДПС.
"Най-накрая с факти хората ще видят каква битка БСП са водили в последните години. Тази битка ни коства много, много упреци и много пропаганда срещу нас, много удари, но ето ги фактите, излизат вече наяве нещата, които дълго време говорим, но като че ли не ни вярваха хората", добави тя.

"Не се поддадохоме на сглобки, задкулисие, тръгваме с това самочувствие срещу задкулисието, включително и вътре в БСП", каза Корнелия Нинова.

БСП традиционно отбеляза празника на столичните социалисти, на левия печат и вестник "Дума" в Борисовата градина.
По публикацията работи: Антония Чорева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Акция на полицията за колани в автобусите и камионите

Засилени проверки на тежкотоварни автомобили и автобуси по пътищата се провеждат в страната до края на годината. Акцията на МВР и Автомобилната администрация е започнала преди месец. В рамките й вече има и много санкционирани. Неизползването на обезопасителни колани е сред най-честите нарушения, което установяват от полицията. Това обясни..

публикувано на 21.05.24 в 13:04
Еврокомисарят Януш Войчеховски и министър Георги Тахов.

Министър Тахов: Зелената сделка да се спазва и от трети страни

Стандартите на Зелената сделка да се наложат не само на страни членки на ЕС, но и на трети страни, които са извън съюза, но ползват европейския пазар. Това е едно от предложенията, които служебният министър на земеделието Георги Тахов е направил на еврокомисаря по селско стопанство Януш Войчеховски. В рамките на еднодневната визита у нас на..

публикувано на 21.05.24 в 13:02

В президенството представиха историческия трактат на Петър Богдан

В навечерието на 24-и май на тържествена церемония в Гербовата зала на президентството беше представена за първи път репродукцията на ръкописа на Петър Богдан „За древността на бащината земя и за българските дела“. Това е първият исторически трактат, посветен на България. Написан е на латински и е завършен около 1667-а година. Смята се за един от..

публикувано на 21.05.24 в 12:59
Британският министър на труда и пенсиите Мел Страйд

Безработните британци ще придобиват умения в специални лагери

Безработните британци ще бъдат накарани да постъпват в "специални лагери за обучение за придобиване на умения", за да запълнят празнините на пазара на труда, оставени от задгранични работници, обяви министърът на труда и пенсиите. Правителството вече провежда интензивни обучения в лагери, за да помогне на хората без работа да се..

публикувано на 21.05.24 в 12:48

Лили Иванова бе удостоена с Почетния знак на президента

Държавният глава Румен Радев удостои с Почетния знак на президента Лили Иванова за изключителната значимост на нейното цялостно творчество към българската музикална култура. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава. Отличието е и за приноса на Лили Иванова за високия международен престиж на родната певческа традиция.  Знакът е почит към..

публикувано на 21.05.24 в 12:38

Регионалният министър отстрани шефове на областното пътно управление във Варна

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление във Варна Явор Пасев и срещу началника на отдела "Инвестиционно-ремонтни дейности" там Севдалина Казълова. Докато тече производство, двамата са отстранени от работа...

публикувано на 21.05.24 в 12:18
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху

Реакции на искането за заповед за арест на Нетаняху и лидери на "Хамас"

Израелският премиер Бенямин Нетаняху гневно заклейми прокурора Карим Хан от Международния наказателен съд, поискал заповеди за арест за него, министъра на отбраната на Израел и лидерите на ислямисткото движение "Хамас" заради предполагаеми военни престъпления в конфликта в Газа. В публично изявление Нетаняху осъди молбата за арестуването му..

публикувано на 21.05.24 в 12:06