Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арестувано е 17-годишно момче, след като трима души бяха ранени с нож в училище в Северна Англия

Снимка: standard.co.uk

17-годишно момче беше арестувано днес по подозрение в опит за убийство, след като трима души бяха ранени с нож в училище в Северна Англия, съобщи полицията дни след подобен инцидент в Уелс.

На двама учители и дете е била оказана спешна помощ на място след получени леки наранявания при инцидента в Birley Community College в град Шефийлд. От полицията съобщиха, че нейни служители ще останат в района на училището през целия ден, за да гарантират сигурността местната общност.

Министърът на образованието Джилиан Кийгън написа в социалната мрежа "X", че е много обезпокоена от инцидента. В Камарата на общините премиерът Риши Сунак заяви, че мислите му са с ранените в Шефийлд.

Всичко това става, след като в петък 13-годишно момиче се яви за първи път пред съд в Уелс по три обвинения в опит за убийство, след като двама учители и ученик бяха намушкани с нож в средно училище.

Вчера близо до метростанция Hainault в североизточен Лондон микробус се вряза в къща, а в последвало нападение с мачете на шофьора бяха ранени общо пет души.

Междувременно гласоподавателите в някои части от Англия се стягат за местни избори утре. Освен кметове и общински съветници, ще бъдат избирани също и полицейски комисари. Това са последните местни избори преди предстоящите по-късно през годината общи избори.


По публикацията работи: Явор Римски


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хора проверяват автомобилите си, паркирани близо до мястото на обстрел в жилищен район в Харков, Украйна, 14 май 2024 г.

Украинската армия е стабилизирала фронта в Харковска област

Украинската армия е стабилизирала фронта в североизточната Харковска област, където руските сили започнаха сухопътно настъпление на 10 май. Това обяви президентът на Украйна Володимир Зеленски.  Руските части контролират над 10 села в украинските Харковска и Запорожска области

публикувано на 15.05.24 в 21:22

Световните лидери осъдиха нападението срещу премиера на Словакия

Президентът на Словакия Зузана Чапутова , чийто мандат изтича, остро осъди "бруталното и безразсъдно" нападение срещу министър-председателя на родината ѝ.  Състоянието на Фицо е тежко, има опасност за живота му "Шокирана съм. Пожелавам на Роберт Фицо много сили, за да се възстанови от нападението в този критичен момент"...

публикувано на 15.05.24 в 20:03
Изглед към мястото, където беше извършено покушението срещу словашкия премиер Роберт Фицо, Хандлова, Словакия, 15 май 2024 г.

Българските лидери осъдиха покушението срещу словашкия премиер

България категорично осъжда бруталното нападение срещу министър-председателя на Словакия. Това написа в социалната мрежа  X (Twitter) президентът Румен Радев. Подобно насилие застрашава стабилността на демократичния процес в Европа и е абсолютно недопустимо, посочва държавният глава и добавя: "Молим се за живота на Роберт Фицо". Простреляха..

публикувано на 15.05.24 в 20:00
Давид Сукалински

България е на 17-о място в ЕС по участия в проекти, финансирани от Европейския фонд за отбрана

България се нарежда на 17 място от общо 27 държави в Европейския съюз по брой участия в проекти, които са получили финансиране от бюджета на Европейския фонд за отбрана. За периода от 2021 до 2022 г. 14 проекта с участие на 11 български организации са получили безвъзмездно финансиране от Европейския фонд за отбрана.  Европейският фонд за..

публикувано на 15.05.24 в 19:53

В Атина арестуваха мъж, издирван от Интерпол, с 14 присъди в Турция

Сътрудничество между гръцките и турските служби за борба с организираната престъпност доведе до арест в Атина на издирвано от Интерпол лице с 14 присъди в Турция. Интерпол го издирва с червена бюлетина за организиране на престъпна група, която има богат "арсенал" от престъпни дейности: трафик на наркотици и оръжие, поръчкови убийства и трафик на хора...

публикувано на 15.05.24 в 19:27

Кмет на дупнишко село е регистриран като ЕТ, ОИК му изиска документи

И кметът на дупнишкото село Бистрица Христо Христов се оказа с фирма - сигнал за това е подаден в Общинската избирателна комисия.  Оказва се, че в Търговския регистър Христов е вписан като едноличен търговец. От избирателната комисия са излезли с решение да се извърши служебна справка и да се изискат документи от него. Той има право да направи и..

публикувано на 15.05.24 в 19:21

Атакуват пред ВАС указанията на НЗОК за отпускане на медицински храни

Националната мрежа за децата атакува пред Върховния административен съд указанията на Здравната каса, по които се отпускат медицински храни на хора, страдащи от малнутриция. От организацията настояват за пренаписване на тези указания заради дискриминационни условия.  Д-р Антоанета Тончева: Ще обжалваме указанията за отпускане на специалните..

публикувано на 15.05.24 в 19:05