Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел е отворил пропускателния пункт "Керем Шалом"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел е отворил пропускателния пункт "Керем Шалом" на границата с Ивицата Газа и Египет, предаде Ройтерс. Граничните власти са започнали проверки на камионите с помощи от Египет.

Пунктът беше затворен в неделя, след като четирима войници загинаха в района при палестински обстрел.

ООН и други международни хуманитарни организации алармираха, че затварянето на двата гранични пункта - "Рафах" и "Керем Шалом", на практика ще прекъсне доставките на хуманитарна помощ за анклава, където има много малко складове.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Инж. Валери Иванов

ВиК-Монтана остава с досегашния си управител

ВиК-Монтана остава с досегашния си управител. Извънредното общо събрание на акционерите днес отмени решението за освобождаване на инж. Валери Иванов, както и решението за избирането на Радослав Георгиев за нов управител на дружеството.   Представителите на 10 от 11-те общини от областта акционери във ВиК-Монтана и държавата отмениха взетите..

публикувано на 29.05.24 в 16:48

Белгийската полиция обискира офиси в ЕП на асистент на крайнодесен депутат

Белгийската полиция обискира офиси в Европарламента в Брюксел и в Страсбург на асистент на крайнодесен депутат заради подозрения в разпространение на руска пропаганда. По данни на говорител на полицията, е претърсен и апартамента му в брюкселския квартал "Скарбек".  Това става седмица преди началото на изборите за Европейски парламент. В..

публикувано на 29.05.24 в 16:47
Снимката е илюстративна, архив.

Въвеждат строги правила и ограничения за каране на тротинетки в Кюстендил

Общинска наредба, която ще бъде разгледана на заседание на съветниците в четвъртък, въвежда редица правила  и ограничения за каране на тротинетки в Кюстендил. Предвиждат се и санкции до 50 лева при констатирани нарушения. Децата до 14-годишна възраст няма да могат да карат и ползват електрически тротинетки, а тези до 18 години задължително трябва да..

публикувано на 29.05.24 в 16:30
Вицепрезидентът Илияна Йотова участва в официалното откриване на научната конференция

Вицепрезидентът: С позицията си за войната в Украйна Румен Радев говори с гласа на разума

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази резерви, свързани с подкрепата на приетата в София от Парламентарната асамблея на НАТО декларация. Документът съдържа призив да бъде позволено на Украйна да използва предоставеното ѝ въоръжение за атаки на военни цели във вътрешността на Русия. Форумът на НАТО с декларация с призив на Украйна да се позволи да..

публикувано на 29.05.24 в 16:11

Съдът насрочи за 10 юли първите разпити по делото за катастрофата край Своге

Софийският окръжен съд насрочи за 10 юли първите разпити по делото за автобусната катастрофа край Своге.  При инцидента на 25 август 2018 година загинаха 20 души, а други 10 пострадаха.  Подсъдими са шофьорът на автобуса и пет длъжностни лица, отговорни за ремонта и състоянието на пътя.  Според прокуратурата има непосредствена..

публикувано на 29.05.24 в 16:05

Загиналият в Пловдив през май Кристиан е шофирал със 175 км/ч в града

Загиналият при тежката катастрофа на бул. "Руски" в Пловдив на 13 май 21-годишен шофьор не е употребил алкохол, наркотични или други упойващи вещества. Това сочат резултатите от химическата експертиза, съобщават от пловдивската окръжна прокуратура. Автотехническата експертиза е установила, че младежът е шофирал джипа със скорост 175 км/ч...

публикувано на 29.05.24 в 16:03

Градушка удари Подгумер

Град с големина на грахово зърно удари село Подгумер край столицата,  алармират потребители в социалните мрежи. Към момента няма данни дали има нанесени щети. Снимки: Надежда Дойчева за Facebook: "Забелязано в София".

публикувано на 29.05.24 в 15:37