Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продадоха часовници на Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара

Продадоха часовници Михаел Шумахер, за 4,41 милиона долара
Снимка: БТА

Часовници, принадлежащи на великия пилот от Формула 1 - Михаел Шумахер, бяха продадени за около 4 милиона швейцарски франка (4,41 милиона долара) от аукционна къща Christie's в Женева (Швейцария).

Осемте часовника, включително  такива на Rolex, F.P. Journe и Audemars Piguet бяха обявени за продажба от семейството на Шумахер, който не е виждан публично, откакто получи тежка травма на главата при падане по време на ски ваканция пред 2013 година.

Изработен по поръчка F.P. Journe с гравирано послание, подарен на Михаел Шумахер за Коледа от директора на тима на Ферари Жан Тод, беше продаден за 1,5 милиона швейцарски франка. Очакваше се цената му да достигне дори 2 милиона франка. Втори персонализиран часовник Royal Oak от Audemars Piguet беше продаден за 415 800 швейцарски франка, надминавайки първоначалната оценка между 150 000 и 250 000 франка.

"Колекционерите бяха много щастливи да открият тези часовници, изпълнени с история", заяви ръководителят на звено Часовници на Christie's в Европа Реми Гилемин.

Партидите, свързани с 55-годишния седемкратен световен шампион Михаел Шумахер, са част от по-широка колекция, собственост на семейството.

Първоначално планиран за понеделник, търгът беше отложен с кратко предизвестие, след като аукционна къща Christie's претърпя кибератака.


По публикацията работи: Антони Йорданов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Полицията в Германия предупреди за очаквано насилие на мача Англия - Сърбия в Гелзенкирхен

Британски издания съобщават, че германската полиция има сведения че "отряд" от около 500 сръбски хулигани ще се опита да предизвика насилие в първия мач на Англия срещу Сърбия на европейското първенство по футбол в неделя. Петер Бот, началник на полицията в Гелзенкирхен, провинция Северен Рейн-Вестфалия, където ще се играе мачът, е цитиран..

публикувано на 11.06.24 в 09:30
Тимоте Монументалер

Швейцарец триумфира на 200 м в Рим

Швейцария спечели два от трите медала във финала на 200 метра при мъжете на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Тимоте Монументалер се пребори за титлата с най-добър резултат в Европа за сезона при младежите под 23 години - 20.28 сек. Голямата надежда на домакините Филипо Торту донесе 17-и медал на страната си от континенталния..

публикувано на 11.06.24 в 07:01
Левандовски се контузи в мача срещу Турция

Полша победи Турция, Нидерландия разгроми Исландия

Отборът на Полша завърши подготовката си за Европейското първенство по футбол с победа с 2:1 срещу Турция. Домакините на стадион "PGE Narodowy" във Варшава зарадваха феновете си, но дадоха и свидни жертви в лицето на Роберт Левандовски и Карол Швидерски. Именно двамата изработиха първия гол за "дружина полска". В 12-тата минута..

публикувано на 11.06.24 в 06:58
Стивън Жерард Гаоте

Юноша на Левски подписа с френския Рен

Юношеският ни национал Стивън Жерард Гаоте подписа контракт с елитния френски футболен клуб Рен. Това е първи професионален договор за родения през 2008 година юноша на Левски, като се очаква „сините“ да получaт финансова компенсация за развитие от 100 хиляди евро. Стивън Жерард Гаоте е роден през 2008-а година в София и започва да играе в..

публикувано на 11.06.24 в 06:56
Роналд Куман

Роналд Куман предупреди: Не обичам изненади в последния момент

"Физически Нидерландският национален отбор наистина е много добре подготвен за предстоящото европейско първенство по футбол", това сподели с представителите на медии Роналд Куман на пресконференция преди последния приятелски мач, който "лалетата" ще изиграят тази вечер срещу отбора на Исландия преди намачото на европейското първенство в Германия.  "Никое..

публикувано на 10.06.24 в 18:56

БФС наказа сурово ЦСКА София за прекъснатия мач

Дисциплинарната комисия на БФС наказа ЦСКА София с пет мача без публика, като два от тях са заменени със затваряне на сектор "Г" и глоби в общ размер 34 300 лева за провиненията на привържениците на отбора в баража за Европа срещу ЦСКА 1948. Два мача без зрители и 10 000 лева е заради нанесен удар на служебно лице с последствия, още два мача и 10 000..

публикувано на 10.06.24 в 18:50
Национална спортна академия

В НСА „Васил Левски“ започна приемът на кандидатстудентските документи

В Национална спортна академия „Васил Левски“ започна приемът на кандидатстудентски документи, който ще продължи от 10 юни до 3 юли. Кандидат-студентите могат да подадат документите си по най-удобния за тях начин - онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна. "Кандидатите..

публикувано на 10.06.24 в 17:21