Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ювентус спечели Купата на Италия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ювентус спечели Купата на Италия за 15-ти път в историята си, след като победи на финала на „Олимпико“ Аталанта с 1:0.

Душан Влахович вкара единствения гол в срещата още в 4-ата минута, а през втората част негово попадение беше отменено заради засада. Двата отбора удариха и по една греда.

“Ювентус спечели и нищо друго няма значение“, заяви треньорът на Юве Масимилиано Алегри след финала. „Много се радвам за момчетата, те направиха клуба, феновете и мен щастливи. Победата никога не е лесна, но тя е в ДНК-то на Ювентус, така че ако не тренирам отбора през следващия сезон, ще оставя след себе си силен отбор.

Клубът скоро ще вземе решение за моето бъдеще. Спечелването на Купата на Италия е отборен успех. Не беше лесно. Когато си в голям клуб е нормално да те критикуват. Предстоящите три месеца са важни за развитието на момчетата и за това, което ще се случва в Ювентус в бъдеще”, каза още Алегри.

Наставникът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини коментира: “Играхме срещу силен противник, който бързо поведе и се защитаваше много добре. Мисля, че Аталанта също игра добре, имахме инициативата дълго време, но не можахме да създадем много положения за гол, като все пак имахме шансове да обърнем ситуацията. Не сме доволни от загубата, но не сме толкова разочаровани от представянето си. Това е малка загуба и естествено ще се говори за нас, но ние имаме важни цели, които все още трябва да бъдат постигнати в Серия “А” и Лига Европа”.


По публикацията работи: Христо Денев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Григор Димитров

Отложиха мача на Григор Димитров на "Ролан Гарос" заради дъжд

Григор Димитров води с 6:3, 2:1 (с пробив) срещу белгиеца Зизу Бергс в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис, но заради непрестанния дъжд в Париж ще трябва да доиграе мача си в събота.  Двамата с Бергс нямаха никакъв късмет, защото първо предишните два мача (на двойки и сингъл) при жените продължиха по 3 часа и вместо към 16:00,..

публикувано на 31.05.24 в 22:37

ЦСКА 1948 ще играе в Европа след прекъснат мач и бой на стадиона

Плейофният мач за класиране в Лигата на конференциите между отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 беше прекъснат в 88-ата минута. Резултатът на Националния стадион "Васил Левски" беше 2:0 в полза на ЦСКА 1948, а привържениците на ЦСКА София от сектор "Г" навлязоха на пистата, счупиха една от телевизионните камери, а един от униформените полицаи беше..

публикувано на 31.05.24 в 22:17
Яник Синер

Яник Синер ще играе в четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция

Яник Синер се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставеният под номер две италианец се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 срещу Павел Котов. Двубоят на корт "Филип Шатрие" продължи 2 часа и 27 минути, а победителят записа трети пореден успех в три части във френската столица. 22-годишният Синер постигна общо три пробива в..

публикувано на 31.05.24 в 20:37
Ига Швьонтек

Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на "Ролан Гарос"

Ига Швьонтек се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство по тенис на Франция. Поставената под номер 1 полякиня, която защитава титлата от последните два сезона, се наложи с 6:4, 6:2 срещу Мари Бузкова навръх своя 23-ти рожден ден. Швьонтек, която постигна общо четири пробива срещу само един в полза на непоставената чехкиня, се класира за..

публикувано на 31.05.24 в 20:32

Пламена Георгиева пред БНР: Мотивирам се още повече, когато се състезавам срещу мъже

Най-голямото индивидуално отличие в брейка и тази година беше спечелено от българка. C танцов псевдоним Bgirl Fire Bird, Пламена Георгиева вече е двукратен шампион в категория девойки до 18 години. Тази година тя спечели златото на първенството на планетата по брейкинг„WorldKidz Breaking Champion“ в Любляна, Словения. В категорията на Пламена..

публикувано на 31.05.24 в 19:51
Национален отбор на България по футбол

Националите започнаха подготовка за контролите с Румъния и Словения

Националният отбор по футбол на България започна днес подготовката си за двата мача през юни, които се явяват и генерална репетиция за началото на турнира Лига на Нациите, който започва от септември. "Лъвовете" гостуват на Румъния на 4-и юни, а четири дни по-късно ще срещнат друг финалист на Евро 2024 – Словения на стадион "Стожице" в Любляна. Отборът..

публикувано на 31.05.24 в 06:26
ЦСКА София - ЦСКА 1948

ЦСКА София и ЦСКА 1948 в битка за Европа, пряко по "Хоризонт"

Отборите на ЦСКА София и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в баража за участие в Лигата на конференциите тази вечер от 20.00 часа. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" ще предаваме пряко по програма "Хоризонт" на БНР. Той ще определи последния български участник в евротурнирите през следващия сезон. Лудогорец вече си осигури участие в..

публикувано на 31.05.24 в 06:19