Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер с най-добро време преди квалификацията за Гран при на Монако

Шарл Льоклер
Снимка: БГНЕС

Пилотът на Ферари Шарл Леклер (Монако) даде най-добро време в третата свободна тренировка преди квалификациите на Гран при на Монако във Формула 1 в събота.

Леклер даде най-бързо време по улиците на Монте Карло, като направи най-бърза обиколка за 1:11.369 минута.

Само на 197 стотни зад него е актуалният световен шампион - нидерланцедът Макс Ферстапен с Ред Бул.

Трети е седемкратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, който завърши с 341 стотни по-бавно от пилота на Ферари.

На четвърто място е австралиецът Оскар Пиастри с Макларън, който 532 стотни зад Лекрел, а петицата оформя вторият пилот на Ред Бул - мексиканецът Серхио Перес, който завърши на 554 стотни зад водача.

По-късно този следобед е квалификацията за стартовите места на състезанието, което ще се проведе утре. 


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Ботев (Пловдив) пусна в продажба билетите за Левски

Билетите за двубоя между Ботев (Пловдив) и Левски вече са в продажба, информираха от пловдивския футболен клуб. Дербито от 11-ия кръг на Първа лига е на 5 октомври (събота) от 20:00 часа на стадион "Христо Ботев". Пропуските за срещата вече са налични за закупуване в клубния магазин на „Колежа“, както и онлайн на kolezha.bg. Цените са както..

публикувано на 27.09.24 в 18:38

Потвърдено от Гуардиола: Родри е аут до края на сезона

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди, че испанският полузащитник на тима Родри ще бъде аут до края на сезона. 28-годишният футболист напусна терена рано в мача от 5-ия кръг на Висшата лига с Арсенал (2:2). Медицинският персонал диагностицира Родри с нараняване на кръстните връзки. „Тази сутрин той претърпя операция на..

публикувано на 27.09.24 в 18:37

Шумен победи Ямбол на Черномореските игри във Варна

Отборът на Шумен спечели третото място на провеждащите се във Варна Черноморски игри по баскетбол. В мач за третото място момчетата на треньора Янко Янков надделяха на отбора на Ямбол с 97:75. За победителите Бено Зечич завърши с "трипъл-дабъл" от 14 точки, 11 борби и 13 асистенции. За Ямбол Бенджамин Стивънс завърши с "дабъл-дабъл" от 10..

публикувано на 27.09.24 в 18:35
Александър Томаш

Александър Томаш: ЦСКА е рекордьор по титли, не по втори места

Треньорът на ЦСКА-София Александър Томаш даде пресконференция на Националния стадион "Васил Левски" преди гостуването на отбора на Черно море във Варна.  Той отново коментира всичко актуални въпроси около отбора. "Всеки един мач е важен и дава три точки. Изправяме се срещу доста стойностен отбор, в последните години и трудно се играе там във Варна...

публикувано на 27.09.24 в 12:56
Виктория Томова

Виктория Томова отпадна във втория кръг в Пекин

Най-добрата ни тенисистка Виктория Томова отпадна във втория кръг на силния турнир на твърда настилка от сериите УТА 1000 в китайската столица Пекин с награден фонд от почти 9 милиона долара.  Томова загуби от поставената под номер 15 Паула Бадоса (Испания) с 3:6, 2:6 за 86 минути.  Въпреки поражението, софиянката заработи 34500 долара и 35..

публикувано на 27.09.24 в 11:54

Строежът на ст. "Българска армия" започна с изкопни дейности

Строежът на стадион "Българска армия" в София започна със старта на изкопните дейности в съоръжението. Снощи след 20.00 часа, изпълнителят на втората фаза от строежа на бъдещия "армейски" дом разположи багери, фадроми, камиони и фургони на площадката в "Борисовата градина". Движението на техническите средства в парка ще се извършва, като се..

публикувано на 27.09.24 в 11:14
Британи Браун

Британи Браун победи олимпийската шампионка на 200 метра

Олимпийската шампионка от Кения Фейт Кипиегон спечели бягането на 1500 метра на новия женски турнир по лека атлетика "Атлос" в Ню Йорк, който се състоя за първи път. В същото време бронзовата медалистка от Париж Британи Браун победи олимпийската шампионка Габи Томас в бягането на 200 метра. Състезанието е създадено от предприемача Алексис..

публикувано на 27.09.24 в 11:02