Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поне 11 жертви на руски въздушен удар в Харков

Хора проверяват автомобилите си, паркирани близо до мястото на обстрел в жилищен район в Харков, Украйна, 14 май 2024 г.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 11 са жертвите на руския въздушен удар в събота в търговски център за строителни материали в жилищен квартал на украинския град Харков, съобщи през последния час губернаторът на Харковска област Олег Синегубов. Ранените са десетки. Синегубов посочи по-рано, че магазинът е бил поразен с две управляеми бомби. През изминалата седмица ударите по града се засилиха, след като руските войски нахлуха през границата, откривайки нов фронт северно от Харков

Четирима  души са загинали в руската Белгородска област, твърди губернаторът ѝ Вячеслав Гладков, цитиран от Ройтерс. Според него това се е случило при украинска ракетна атака, при която са ранени още 10 души. Според Гладков руската противовъздушна отбрана е прихванала 15 въздушни цели.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че украинската армия е успяла да свали руски самолет Су-25.

По публикацията работи: Георги Николов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Костадин Костадинов

Костадин Костадинов: Задава ли се кабинет "Орешарски - 2"?

Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов заговори за нови избори и попита задава ли се правителство "Орешарски - 2". В публикация във Фейсбук той посочва, че е все по-вероятно служебният кабинет да остане като редовен, с мандат на ГЕРБ и подкрепен от ДПС, ИТН, "Величие" и БСП. В такъв случай съдбата на ГЕРБ е ясна, смята Костадинов...

публикувано на 17.06.24 в 11:33

Елена Керачева: За българите в чужбина е по-лесно да следят в социалните мрежи изборните кампании

Този път в Гренобъл намаляха гласовете за ДПС и се увеличиха за "Величие". В три поредни избора Възраждане запазват борят на гласовете си в Гренобъл. През последните години се запазва тенденцията и остава стабилно положението на ПП-ДБ. Това коментира Елена Керачева, председател на СИК в Гренобъл, пред БНР. Сред..

публикувано на 17.06.24 в 11:26
Хор

Празничен концерт на абитуриентите от хор "Звъника" в Плевен

Стотици песни, десетки пълни зали с почитатели на детското хорово изкуство и първото излизане на сцени. Това отново си припомниха абитуриентите от хор "Звъника", една от емблемите на Плевен. Създател и ръководител е Ваня Делийска. Заради големите си заслуги към развитието на детското творчество е удостоена с най-високото звание "Почетен гражданин"...

публикувано на 17.06.24 в 11:21

Автобус на водород тръгва по маршрута на тролейбус №9 в София

Автобус, задвижван с произведен у нас водород, ще се движи по тролейбусна линия номер 9 в София, а возенето в него ще е безплатно. Той е част от започващите тази седмица "Български водородни дни". Целта е БАН да представят ползите и потенциала на чистия водород. Задвижваният с водород автобус ще е по улиците на София до 20 юни. След това..

публикувано на 17.06.24 в 11:17
Илияна Йотова

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда да бъде възстановен политическият диалог в България

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази надежда да бъде възстановен политическият диалог в България. Според Йотова "търпението на българските граждани се изчерпва" и скоро трябва "да се поздравим със стабилно правителство". Вицепрезидентът за пореден път потвърди тезата си, че отговорността сега се носи от първата политическа сила и нейния..

публикувано на 17.06.24 в 10:40

Пияни и дрогирани шофьори са задържали през почивните дни полицаите в Свищов и Велико Търново

Пияни и дрогирани водачи са задържали през почивните дни полицаите в Свищов и Велико Търново. В крайдунавския град при един от шофьорите дрегерът е отчел над 3 промила алкохол. 60-годишинят свищовлия е спрян при специализирана полицейска операция, а апаратът е отчел 3,16 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е отказал кръвна..

публикувано на 17.06.24 в 10:32
Рая Назарян, Теменужка Петкова, Деница Сачева

Разговорите за кабинет започват още днес, ГЕРБ-СДС изпратиха покани до парламентарните формации

ГЕРБ-СДС изпрати покани до политическите сили в Народното събрание за обсъждане на възможностите за съставяне на експертно правителство. Въпреки първоначалните очаквания разговорите да започват в утрешния ден - преговорите са насрочени още за днес.   Първата среща ще е с ДПС в 13 часа в сградата на Народното събрание. Следват срещи с ПП-ДБ и..

публикувано на 17.06.24 в 10:24