Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Високите цени на фериботите отказват туристите да почиват на гръцките острови

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В Гърция юни започна с високи температури до 35 градуса и пълни плажове.

Цените на билетите за фериботите обаче, отказват много туристи да почиват по островите.

Високи температури до 35 градуса, силно слънце и кристална вода на морето посрещна туристите тази сутрин. Силен е трафикът в цялата страна, предупреждават от пътна полиция и призовават за внимателно шофиране.

През сухопътните граници в Северна Гърция пристигат хиляди туристи, които са предпочели почивка в началото на юни - при по-ниски цени на нощувките и прекрасно време за плаж, съобщават от тази сутрин хотелиерите.

Туроператорите казаха, че много от туристите, резервирали за почивка на острови, променят резервациите си за континенталната част, поради много високите цени на фериботните билети.

Например от Атина до остров Родос за четиричленно семейство пътуването с ферибот е над хиляда евро, до остров Парос е 632 евро, до Хиос е 596 евро.

Затруднение има за пътуване с фериботи за собствениците на електромобили. Някои фериботни компании отказват да ги транспортират, други ги качват при определени условия и с доплащане към билета.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Гюров

Гюров в отпуск от БНБ, антикорупционната комисия е установила несъвместимост

Комисията за противодействие на корупцията е установила несъвместимост по отношение на подуправителя на БНБ Андрей Гюров, който ръководи управление "Емисионно".  Парламентът избра нови подуправители на БНБ Това съобщи Централната банка, която днес е била уведомена за решението на комисията, става ясно от публикация на сайта ѝ.  "До..

публикувано на 27.06.24 в 12:27

Европрокуратурата обвини български предприемач

Европейската прокуратура повдигна обвинение на български предприемач, обвинен за фалшифициране на документи, с които е кандидатствал за европейски средства. В съобщението се посочва, че обвиняемият е управител на компания за преработка на мляко.  Той е кандидатствал във Фонд "Земеделие" за близо 1 милион лева за изграждане на млекопреработвателна..

публикувано на 27.06.24 в 12:24

Високи глоби и арести за причиняване на пожар в Гърция

Високи глоби и арести за причинителите на пожари в Гърция. Задържан за пожара на остров Хидра е екипажът на туристическа яхта. От 2500 евро започват глобите за предизвикване на пожар по невнимание. Към глобата се прибавят и разходите на пожарната, както и обезщетение за пострадала община. Сумата се определя от мащаба на предизвикания пожар..

публикувано на 27.06.24 в 12:15
Цончо Ганев

Цончо Ганев се усъмни в шансовете за съставяне на правителство

В кулоарите на парламента зам.-председателят на "Възраждане" Цончо Ганев се усъмни в шансовете за съставяне на правителство.  Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента Той отправи призив към първите две политически сили да поемат отговорност:  "Казахме ясно и точно, че сме готови да застанем заедно с другите, които се обявяват за..

публикувано на 27.06.24 в 12:12

Мъж от Сухиндол е пострадал при пожар, предизвикан от взрив на газова бутилка

Домашна газова бутилка се е взривила в Сухиндол около 21:30 часа в сряда и е причинила разрушения и пожар. Сериозно е пострадал млад мъж, който е с изгаряния по краката, докато е помагал на възрастните си родители да напуснат имота до пристигане на противопожарните автомобили от Павликени.  Имотът е унищожен. 14 пожара са гасили през..

публикувано на 27.06.24 в 12:06

Над 62 л/кв. м дъжд се изля над монтанското с. Василовци

62 литра на квадратен метър дъжд се изля тази нощ над село Василовци, област Монтана. В областта най-малко е валяло в Долно Церовене. Въпреки сложната метеорологична обстановка градушки не са паднали. Температурни аномалии от близо 15 градуса разлика за няколко дни и интензивни валежи от дъжд се получиха в област Монтана, съобщи Леночка..

публикувано на 27.06.24 в 12:06
Съдебна палата

Съдът върна в ареста Марин Димитров, обвинен за контрабандна афера в Агенция "Митници"

Софийският апелативен съд върна в ареста Марин Димитров, обвинен за участие в престъпна група за контрабанда заедно с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, бившия директор на Митниците Петя Банкова и сина ѝ Стефан. Митничари декларираха в НС, че нямат информация Марин и Стефан Димитрови да са посещавали "Капитан Андреево" и "Лесово"..

публикувано на 27.06.24 в 11:58