Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Олимпийската шампионка Линой Ашрам в ново амплоа – влезе в танцовото шоу "Танци със звездите"

Линой Ашрам
Снимка: Личен архив


Любителите на телевизионните реалити формати и танцуващите почти само "по телевизора" израелци вече имат нов кумир. Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Линой Ашрам, която сега е и една от треньорките на израелския олимпийски отбор, влезе в ново амплоа – на танцьорка. Партньор на студентката в спортната академия на Израел е Рафаел Фляйшман.

В хореографията бившият състезател по спортни и латиноамерикански танци, а сега професионален танцьор, е наблегнал на акробатични елементи, за които получават повече точки.

Според него, не е лесно да работи с Ашрам, която никога не е била състезателка в ансамблово съчетание и е свикнала да е сама на терена. Опитал се е да й даде повече самостоятелни изяви, но има правила, според които по-голямата част от танца, двамата партньори трябва да са заедно.

Вторият проблем са килограмите. Нежното момиче се е превърнало в здрава жена и не му е лесно в поддръжките, но се справя. Особено труден му е бил траещия почти минута акробатичен трик в края на първия танц, където той премята през главата си безпроблемно правещата шпагат във въздуха танцьорка, но след това тя трябва (с негова помощ) да успее да направи кълбо във въздуха и той да може да я задържи за да застанат във финалната поза.

Ашрам обяснява участието си в шоуто с думите, че състезанията много й липсват. Дано и тук се окаже победителка.

Конкуренцията на Линой Ашрам в танцовия формат е сериозна. Братът на израелската манекенка и кинозвезда (бивше гадже на Леонардо ди Каприо) Бар Рафаели с партньорката са контузии, които им пречат да изпълнят най-сложните елементи от танца си. Световният шампион по джудо Ури Сасон е във форма и показва добри резултати. Неговият танц прилича на сценична борба с елементи на кунг-фу и други източни бойни изкуства.

Друга претендентка за славата е бившата участничка в Евровизия Нета Барзилай. Дебеланката се оказа неочаквано пластична и танцът й е изключително бърз, макар и с не толкова трудни движения.

Вчерашното предаването по телевизията  на "Танци със звездите", бе отменено заради траур. В тунелите под Газа са открити труповете на четирима заложници-мъже между 60 и 85 години, зверски убити по време, когато над тунелите са се водили боеве между Хамас и израелската армия.

Явно този вид шоу се е сторило твърде весело на съставящите програмата на 12 канал на израелската телевизия, защото бе заменено с друго - за сватосване на ултра религиозни младежи. 


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Стилияна Николова и Валентина Иванова

Стилияна Николова: Отивам в Париж, за да си свърша работата

"По време на олимпийските игри в Париж си представям една много пълна и шумна зала. За мен това е състезание като всяко друго. Отивам, за да си свърша работата", това са очакванията на Стилияна Николова за най-големия спортен форум. "Няма състезание без напрежение, има винаги тръпка и притеснение дали ще покажеш какво можеш. Всеки един турнир е..

публикувано на 20.06.24 в 15:01

Черно море се подсили с бразилец

Българският футболен вицешампион Черно море си осигури трето лятно попълнение, след като привлече в състава си 21-годишният бразилец Дуду, съобщиха от клуба. Дуду е Едуардо Фернандес Родригес де Соуса пристига на "Тича" от Апаресидензе, участник в бразилската трета дивизия. Играе като крило и атакуващ халф. Висок е 174 см. Офанзивният..

публикувано на 20.06.24 в 07:59

Анди Мъри под въпрос за Уимбълдън

Анди Мъри, който беше принуден да се оттегли контузен от мача си от втория кръг на турнира по тенис на трева в "Куинс Клъб" в Лондон (Великобритания) от сериите АТР 500, заяви, че се е почувствал зле на загрявката преди двубоя си с Джордан Томпсън. "По време на загрявката се чувствах доста некомфортно и след това тръгнах нагоре по стълбите..

публикувано на 20.06.24 в 07:21
Шотландия и Швейцария завършиха 1:1

След 1:1 Шотландия и Швейцария запазиха шансове за класиране

Отборите на Шотландия и Швейцария завършиха при равенство 1:1 в Кьолн в двубой от втория кръг в група „А“ на Европейското първенство по футбол. Швейцарците събраха 4 точки на второто място във временното класиране, а шотландците записаха първа точка в актива си на шампионата и запазиха шансове за продължаване към елиминациите. По-рано, в..

публикувано на 20.06.24 в 00:30
Волейболистките до 18 г. са полуфиналистки на Балканиадата

Волейболистките до 18 г. са полуфиналистки на Балканиадата

Националният отбор на България по волейбол за девойки под 18 години се класира за полуфиналите на Балканското първенство в Тирана, Албания. Селекцията на старши треньора Антонина Зетова записа втора чиста победа във втория си мач от шампионата, в който се изправи срещу домакина Албания и го надигра с 3:0 (25:5, 25:11, 25:15).  С двете..

публикувано на 19.06.24 в 23:36
Мария Александра Арнаудова е първа в категория 71 кг

Втора титла за България от европейско по вдигане на тежести

Втора титла заслужи България на европейското първенство по вдигане на тежести за кадетки и кадети до 15 и до 17 години в Солун, Гърция. Заслужи я Мария Александра Арнаудова в категория до 71 килограма. Състезателката на треньора Живко Николов от клуб Титан Варна беше безапелационна на подиума в южната ни съседка и обра всички златни отличия...

публикувано на 19.06.24 в 22:36
Любомир Епитропов

Епитропов e на европейски финал и на 200 м бруст

Любомир Епитропов се класира за финала на 200 метра бруст при мъжете на Европейското първенство по плуване в сръбската столица Белград. Това е втори финал на шампионата за Епитропов, който преди ден се нареди осми на 100 метра бруст. Българинът зае второто място във втория полуфинал на 200 метра бруст с 2:10.38 минути. Той не успя да покрие..

публикувано на 19.06.24 в 21:21