Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борис Бонев: Въведената организация на движението в София от 2017 г. е незаконна

Борис Бонев
Снимка: БГНЕС

Столичната община ще въведе временна организация на движението по бул. "Патриарх Евтимий" и "Витоша" и ще възложи изработването нов генерален план за движението в София. 

Това ще бъдат действията след решението на Върховния административен съд, според което новата организация около Националния дворец на културата трябва да бъде отменена, тъй като липсва генерален план. 

Според общинския съветник от ПП-ДБ-СС Борис Бонев решенията на съда означава, че всички промени в движението в София, направени след 2017 г., са незаконосъобразни: 

"Въведената организация в София от 2017 г. е незаконна според това решение на съда, тъй като от тогава липсва генерален план за организация на движението. Между другото, това решение на съда поставя в сериозен риск всички общини в България, тъй като много от тях нямат действащи генерални планове за организация на движение, тоест от пешеходна пътека до нещо по-голямо - нова улица, нов булевард. Ако някой обжалва след това решение на съда, ще се стигне до установяване, че е незаконна тази организация на движение, тоест едни краткосрочни предизборни опити да се атакува противника в момента експлодираха в бомба с национално влияние във всички общини в България и поставят под риск въобще цялата организация на движение и пътна безопасност в градовете на България". 

По публикацията работи: Георги Даскалов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Вицепрезидентът Илияна Йотова откри международния форум за кирилицата „Азбука. Език. Идентичност“ в НДК, 27 юни 2024 г.

Илияна Йотова: Не пречим на никого да се самоопределя, но много ще пречим на опити да се приписва история

Вицепрезидентът Илияна Йотова изрази днес свои очаквания към правителството, което евентуално ще бъде сформирано и гласувано в Народното събрание:  "Много се надявам в него да попаднат грамотни хора, истински просветени хора, които да съзнават значимостта на тематиката и на проблематиката, на която е посветен и днешният форум. И да вземат..

публикувано на 27.06.24 в 11:26

Гърция възнамерява да въведе лимит на краткосрочните наеми

Гръцкото правителство подготвя мерки за ограничаване на наемите на туристическите имоти.  Целта е да се понижат наемите на жилища за целогодишно ползване. "Проучваме пазара, за да видим дали можем логично да ограничим краткосрочните наеми, за да освободим повече имоти за дългосрочно наемане", каза премиерът Мицотакис пред медиите...

публикувано на 27.06.24 в 11:19

Президентът смята, че е рано да коментира шансовете за редовен кабинет

След политическите консултации със седемте парламентарни групи предстои президентът Румен Радев да обяви кога ще връчи първия проучвателен мандат за съставяне на кабинет.   Държавният глава отговори днес на въпроса оптимист ли е за шансовете за сформиране на редовно правителство: "Мога да ви отговоря след реализацията или липсата на..

публикувано на 27.06.24 в 11:16
Служебният министър на финансите Людмила Петкова

Министърът на финансите: До края на годината ще бъде изпълнен и критерият на еврозоната за ценова стабилност

Служебният вицепремиер и министър на финансите Людмила Петкова заяви на изслушване в парламента, че до края на годината ще бъде изпълнен критерият на еврозоната за ценова стабилност. След това страната ни ще поиска нов доклад, на основата на който да бъде взето решение за евентуална дата за влизане на България в еврозоната:  Според финансовия..

публикувано на 27.06.24 в 11:14
Младши лекари държат плакати, докато стачкуват пред болницата на Университетския колеж в Лондон, 11 април 2023 г.

Петдневна стачка на младшите лекари в Англия

Младшите лекари в Англия започнаха 5-дневна стачка в рамките на дългогодишния спор за заплащането. Това е 11-та стачка на младшите лекари. От националното здравеопазване предупредиха за очаквано значително нарушаване на рутинните болнични услуги. Британската медицинска асоциация обяви, че нейните членове предприемат стачните действия, тъй като..

публикувано на 27.06.24 в 10:54
Благовест Георгиев

Благовест Георгиев: Отказах алкохолна проба, защото стана ясно, че инцидентът се превръща в "мокра поръчка"

Малко над два месеца и половина след инцидента от 5 април с участието на общинския съветник и член на Комисията по безопасност на движението към Столичния общински съвет  Благовест Георгиев, той изпрати съобщение до медиите, в което определя инцидента като "политическа поръчка".  "Не съм бягал от местопроизшествието, не съм злоупотребявал с..

публикувано на 27.06.24 в 10:53

Борисов: Никой не може да състави кабинет в момента

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че липсата на стабилно управление отдалечава страната от еврозоната: "Ама каква Еврозона бе, господа? Ние бяхме там с ГЕРБ, в чакалнята, в банковия съюз. Ако сега, днеска, имахме стабилно правителство, доминирано от нас, политическо е решението за еврозоната и щяхме да го вземем, но ние в момента не..

публикувано на 27.06.24 в 10:38