Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в девинското село Стоманево погълна селскостопански постройки и къща

Автор:
Снимка: БНР

Два екипа на пожарната в Девин се борят с огнена стихия в девинското село Стоманево, погълнала селскостопански постройки и къща. Кметът на Девин Здравко Иванов каза за БНР:

"Изгорели са 3 стопански сгради, 1 жилищна сграда и частично - втора жилищна сграда. Няма пострадали, няма жертви и материални щети. Мисля, че сме овладели пожара вече. Не мога да коментирам причините, докато не излязат с официално становище пожарникарите. Пожарът е тръгнал от едната стопанска сграда и се е разраснал".

По публикацията работи: Венцислав Василев


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Борис Джонсън

Борис Джонсън обмислял нападение срещу склад в Нидерландия, за да конфискува ваксини срещу Covid-19

Бившият британски премиер Борис Джонсън твърди, че е обмислял нападение срещу склад в Нидерландия по време на пандемията, за да конфискува ваксини срещу Covid-19, става ясно от излизащите от печат негови мемоари, откъси от които са пуликувани в "Дейли мейл". От публикацията в "Дейли мейл" става ясно, че Борис Джонсън е обсъдил планове с висши..

публикувано на 28.09.24 в 15:45

Панаир на езиците се провежда в София

Панаир на езиците се провежда в градинката пред Народния театър в София по повод Европейския ден на езиците на 26 септември. Основната цел на европейската инициатива е да насърчи и развива лингвистичното и културното многообразие на Европа.  Европейската Комисия съвместно със Съвета на Европа създават Европейския ден на езиците през 2001 г., след..

публикувано на 28.09.24 в 15:43

Гърция изпраща фрегата в Червено море, като част от европейска операция по защита на търговските кораби

              Гърция изпраща трета фрегата в Червено море, като част от европейска операция по защита на търговските кораби. Министърът на отбраната Дендиас инспектира готовността на следващата гръцка фрегата "Спецей",която се включва в европейската операция "Щит" в Червено море. "Защитаваме националните и европейски интереси", подчертаха..

публикувано на 28.09.24 в 15:34
Хасан Насрала

"Хизбула" потвърди, че лидерът ѝ Хасан Насрала е бил убит, обеща да продължи борбата с Израел

Шиитската ливанска групировка "Хизбула" потвърди, че лидерът й Хасан Насрала е бил убит вчера, както съобщиха по-рано израелските военни. Това е станало при снощните въздушни удари по щабквартирата на подкрепяната от Иран групировка в гъсто населен квартал в Бейрут.  Израелската армия: Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала е елиминиран..

публикувано на 28.09.24 в 15:08

8 загинали и 11 са ранени при руска атака срещу медицински център в украинския град Суми

Осем души са загинали, а 11 са ранени при двойна руска атака срещу медицински център в североизточния украински град Суми, предаде Ройтерс. Лечебното заведение е било атакувано тази сутрин, при което е бил убит един човек и са нанесени материални щети. Последвала е и втора атака, след като сградата е била евакуирана, която обаче е причинила още..

публикувано на 28.09.24 в 15:05
Официалните лица при откриването на фестивала на побратимените градове в Ловеч

Откриха първия фестивал на побратимените градове в Ловеч

В Ловеч кметът Страцимир Петков и посланиците на Франция Жоел Мейер и на Германия Ирене Мария Планк откриха официално първото издание на фестивала на побратимените градове, който започна снощи в стария ловешки квартал "Вароша". БНР е медиен партньор. Фестивалът представя духа, традициите, културата, фолклора на Ловеч, Ерфурт и Лавал. Преминава под..

публикувано на 28.09.24 в 15:01

Опозицията в Гърция иска оставки, след като мигрант от Пакистан почина в полицейски участък

В полицейски участък в Атина преди три дни почина 37 годишен мигрант от Пакистан. Случаят предизвика протести на гърците. Опозицията иска оставката на министъра. Смъртта на мигрант в полицейски участък в Атина предизвика бурна реакция на недоволство сред гърците. Имаше протести в Атина и Солун пред полицейски участъци. Причината..

публикувано на 28.09.24 в 14:53