Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Авария остави без ток центъра на Враца

Снимка: Радио ВИДИН

Авария в електропреносната мрежа остави центъра на Враца без ток рано тази сутрин. От електроразпределителното дружество очакват захранването да бъде възстановено по обед. 

Най-вероятно причина за аварията е натоварването на мрежата в горещините.


По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Катастрофа между камион и бус на Северната скоростна тангента в София

Катастрофа между камион и бус е станала в късния следобед на Северната скоростна тангента в София. От МВР съобщават, че при катастрофата са пострадали трима души. Шофьорът на тежкотоварния камион е чужд гражданин. При удара камионът е навлязъл в насрещното движение. Трафикът се регулира от екипи на Пътна полиция.

публикувано на 28.06.24 в 18:51

Илияна Йотова: В ГЕРБ-СДС има някакви колебания дали да състави правителство

В Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова коментира предстоящото връчване на мандат за съставяне на правителство на 1 юли на най-голямата политическа сила в парламента - ГЕРБ-СДС: " Нямам отговор за себе си дали ГЕРБ иска да направи правителство или ще ходи на избори. Желанието на всички нас е да има стабилно правителство, защото това е добре за..

публикувано на 28.06.24 в 18:28
Ген. Иван Чобанов

Ген. Иван Чобанов: В случая с Брендо службите не са си свършили работата

В случая с Ивелин Банев-Брендо службите не са си свършили работата . Не е въпросът как е влязъл в България, а как от 2022 г. досега не са имали никаква информация за него .  Това каза пред БНР ген. Иван Чобанов, бивш ръководител на Националната служба "Сигурност", и добави: " Нещо гнило е пак в службите , но е трудно да коментирам. Едва ли е..

публикувано на 28.06.24 в 18:13
Димитър Главчев

Димитър Главчев пред Европейския съвет: РСМ да изпълнява поетите ангажименти

Република Северна Македония следва да изпълнява поетите ангажименти, за да напредва по пътя към Европейския съюз.  Това заяви министър-председателят Димитър Главчев по време на заседанието на Европейския съвет.  Премиерът постави темата на вниманието на европейските му колеги в Брюксел във връзка с развитията в Република Северна Македония от последните..

публикувано на 28.06.24 в 18:06
Денис Шмигал, премиер на Украйна

Шмигал: Партньорите на Украйна гарантират военни доставки от $ 60 млрд. през всяка от следващите 4 години

Партньорите на Украйна са гарантирали военни доставки от 60 милиарда долара през всяка от следващите 4 години, обяви премиерът на страната Денис Шмигал като се позова на споразуменията за сътрудничество, сключени през последните месеци с общо 20 държави. За Киев обаче това не е достатъчно - украинската страна настоява европейските държави от..

публикувано на 28.06.24 в 18:05
Доналд Тръмп и Джо Байдън

Анкета на CNN след кандидатпрезидентския дебат: По-добро представяне на Тръмп от Байдън

Бърза анкета, проведена от CNN след кандидатпрезидентския дебат, показва че Доналд Тръмп е победил президента Джо Байдън в зрителските предпочитания. Според данните, изнесени от телевизията, която беше домакин на дебата, 67% от зрителите считат, че Тръмп е спечелил телевизионния сблъсък в сравнение с 33%, които са дали своя глас в полза на..

публикувано на 28.06.24 в 17:51
Кириакос Мицотакис, премиер на Гърция

Атина протестира в Брюксел срещу нарушаването на Преспанското споразумение от страна на Скопие

Атина протестира и на официално европейско ниво в Брюксел срещу нарушаването на Преспанското споразумение от страна на Скопие. Гръцкият премиер и външният министър на страната отправиха и поредното предупреждение към Република Северна Македония. На срещата в Брюксел гръцкият премиер Кириакос Мицотакис е информирал колегите си от европейските..

публикувано на 28.06.24 в 17:38