Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Сакари, Наоми Осака, Ема Ръдукану и Джазмин Паолини стартираха с победи на Уимбълдън

wimbledon

Мария Сакари, Наоми Осака, Ема Ръдукану и Джазмин Паолини стартираха с победи участието си на Уимбълдън.

Поставената под номер 9 в схемата гъркиня Мария Сакари се нуждаеше само от 71 минути, за да постигне успех над американската квалификантка Макuартни Кеслър с 6:3, 6:1.

"Чувствах се много по-добре, отколкото очаквах. Всички знаете, че имах малко затруднения в Големия шлем в последните няколко турнира, допуснах загуби в първия кръг, така че това беше в съзнанието ми", каза Сакари.

В следващия кръг гъркинята ще играе с Аранча Рус (Нидерландия), която се класира за втория кръг на "Уимбълдън" за първи път след 2012 година, печелейки срещу китайката Юйан Юе с 6:2, 6:3.

Финалистката от "Ролан Гарос" и седма в света Джазмин Паолини (Италия) победи испанката Сара Сорибес Тормо със 7:5, 6:3 за 1:37 час и продължава във втория кръг за първи път от последните четири години, след като в предишните три издания на надпреварата отпадаше на старта.

"Мисля, че тази година започнах добре на трева в Ийстбърн и се опитвам да се адаптирам по-добре на тази настилка. Това е различен тенис, но ми харесва. Мисля, че днес беше добър мач. Но трябва да вдигна малко нивото за следващия двубой, защото ще бъде трудно", каза италианката.

Следващата съперничка на Паолини ще бъде Греет Минен (Белгия), която елиминира британката Хедър Уотсън със 7:5, 6:4.

Изненадата днес е отпадането на номер 8 в световната ранглиста и финалистка от Откритото първенство на Австралия тази година Цинвън Чжън (Китай), която загуби от Лулу Сун (Нова Зеландия) с 6:4, 2:6, 4:6 след близо два часа на корта.

Промяната на съперничката в последната минута не беше проблем за Ема Ръдукану в първия ден на "Уимбълдън" и шампионката от Откритото първенство на САЩ през 2021 година победи "щастливата губеща" Рената Сарасуа (Мексико) със 7:6(0), 6-3 за близо два часа, за да се върне с успеха в турнира. 

Първоначалната съперничка на Ръдукану Екатерина Александрова (Русия) се оттегли поради заболяване.

След пет години отсъствие от "Уимбълдън" бившата номер 1 в света Наоми Осака трябваше да премине през трудна битка, за да се върне на победния път на тревните площи в Лондон. Японката надделя над 53-а в света Диан Пари (Франция) с 6:1, 1:6, 6:4 за 92 минути.

"За мен беше наистина забавно и стресиращо в същото време. Беше забавно, защото публиката беше зад мен и ме подкрепяше. Мачът, беше малко на приливи и отливи в играта ми, но като цяло беше нещо, от което мога да си извлека поуки", каза Осака.

В други срещи Анастасия Павлюченкова (Русия) спечели срещу Тейлър Таунсенд (САЩ) със 7:6(4), 6:1, Даяна Ястремска (Украйна) победи Надя Подороска (Аржентина) с 6:1, 7:6(1), а номер 14 Даря Касаткина (Русия) елиминира Шуай Чжан (Китай) с 6:3, 6:0.

Рускинята Диана Шнайдер постигна успех над бившата номер 1 в света Каролина Плишкова (Чехия) с 4:6, 6:4, 7:5 и продължава във втория кръг, както и номер 12 Медисън Кийс (САЩ), която надделя над Мартина Тревизан (Италия) с 6:4, 7:6(4).


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Четвъртфиналите на Евро 2024

Ясни са всички четвъртфинали на Европейското първенство по футбол, след като Турция и Нидерландия допълниха бройката след вчерашните си победи – съответно над Австрия (2:1) и Румъния (3:0). Турция мечтае след победа над Австрия Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния 5 юли, петък от 19 ч. Испания – Германия в Щутгарт 5..

публикувано на 03.07.24 в 07:29

Турция мечтае след победа над Австрия

Централният защитник Мерих Демирал вкара два гола и Турция спечели с 2:1 срещу Австрия в последен мач от осминафиналите на европейското първенство по футбол, проведен в Лайпциг. Следващият съперник на селекцията на Винченцо Монтела ще бъде Нидерландия, като четвъртфиналът е насрочен за 6 юли в германската столица Берлин. Турският национален..

публикувано на 03.07.24 в 00:01

Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния

Европейският шампион от 1988-а година Нидерландия постигна победа с 3:0 над Румъния на осминафиналите на континенталния турнир в Германия. Нидерландия започна срещата на високо темпо и с натиск в противниковата половина. Още в 6-а минута Шави Симонс стреля от далечна дистанция, но румънският страж внимаваше и улови топката. Четвърт час след..

публикувано на 02.07.24 в 21:11

Джокович с експресна победа на Уимбълдън

Седемкратният шампион на Уимбълдън и финалист от миналата година Новак Джокович (Сърбия) се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева от Големия шлем в Лондон (Великобритания) само месец след като претърпя операция на менискуса на дясното си коляно. Вторият поставен Джокович победи преминалия през квалификациите Вит Коприва (Чехия) с..

публикувано на 02.07.24 в 20:31

ЦСКА 1948 продаде звездата си в Турция

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Педро Енрике Оливейра или Педриньо, ще продължи кариерата си в турския клуб Коняспор, съобщи сайтът Transfer Merkezi. Според турската медия, 27-годишният ляв полузащитник e подписал договор със зелено-черните за 3 години. Трансферната сума е неназована, но играчът имаше договор със столичани до юни 2025-а година...

публикувано на 02.07.24 в 20:29

Левски иска нов панамски защитник

Българският футболен клуб Левски проявява интерес към панамския национал Едгардо Фариня, съобщава местният журналист Хосе Мигел Домингес в Х. Централният бранител е собственост на Индепендиенте от панамското първенство и цената за правата му е около 150 хиляди евро. Фариня играе рамо до рамо в отбраната на националния отбор на Панама с..

публикувано на 02.07.24 в 17:43

ЦСКА София се подсили с Иван Дюлгеров

ЦСКА София привлече в редиците си българския национален вратар Иван Дюлгеров, съобщиха от клуба. Днес той подписа своя тригодишен договор с най-титулования български клуб. Талантливият страж, който пристига на "Българска армия" със свободен трансфер, има зад гърба си 130 мача в родния елит, а в 55 от тях запазва мрежата си суха. През..

публикувано на 02.07.24 в 17:41