Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Надал се класира за втория кръг на турнира по тенис в Бостад

Рафаел Надал
Снимка: БТА

Участващият с "уайлд кард" Рафаел Надал се класира за втория кръг на турнира по тенис на клей в Бостад (Швеция) от сериите АТП 250 с награден фонд 579 320 евро.

На старта легендарният испанец елиминира друг участващ с "уайлд кард" състезател - 21-годишния Лео Борг (Швеция) с 6:3, 6:4. Двубоят продължи час и 26 минути. Това бе първия мач на сингъл за Надал от загубата му в първия кръг на Откритото първенство на Франция от Александър Зверев през май.

По един пробив в двата сета бе достатъчен за Рафаел Надал да преодолее съпротивата на сина на именития бивш шведски тенисист Бьорн Борг.

Във втория кръг 38-годишният испанец ще срещне петия в схемата Камерън Нори от Великобритания.

"Чувството е страхотно. За мен е голяма чест да играя срещу сина на една от най-големите легенди в историята на нашия спорт. Мисля, че той игра доста добре. Има голямо бъдеще пред себе си, така че му желая всичко най-добро", коментира Надал в интервюто си на корта.

Рафаел Надал в тандем с норвежеца Каспер Рууд вече започнаха с победа и надпреварата при двойките и достигнаха до четвъртфиналите. Надал предпочете да продължи да играе на клей, вместо да рискува допълнителна контузия, ако участва на турнирите на трева, подготвяйки се за Олимпийските игри в Париж.

Квалификантът от Казахстан Тимофей Скатов отстрани представителя на Япония Таро Даниел с 6:7(7), 6:2, 7:6(4) в двубой, продължил три часа и 34 минути.

Скатов ще играе срещу третия поставен Талон Грийкспор (Нидерландия) в следващия етап на турнира.

Победа в първия кръг постигна и бразилецът Тиаго Монтейро над аржентинеца Федерико Кория с 6:1, 6:3 и очаква сблъсък с втория поставен Каспер Рууд от Норвегия.

Противник на водача в схемата и шампион от 2023 година Андрей Рубльов (Русия) във втория кръг ще бъде 23-годишният аржентинец Тиаго Агустин Тиранте, който се справи на старта с квалификанта от Португалия Жайме Фария след обрат с 3:6, 6:1, 6:4 за час и 58 минути игра.

В последния мач от програмата за деня седмият поставен португалец Нуно Боржеш преодоля успешно Андреа Пелегрино от Италия с 6:3, 7:6(3) за час и 32 минути игра.


По публикацията работи: Кръстина Иванова

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Стефани Стоева достигна до полуфиналите в Кайро

Стефани Стоева продължава на полуфиналите на международния турнир по бадминтон "International Series" в Кайро (Египет), гарантирайки си медал от надпреварата. Българката победи без проблеми Катрин Нюдолт (Австрия) с 21:11, 21:6 за 24 минути, а съперничката й в спор за място на финала ще стане ясна по-късно днес. Габриела Стоева и Евгени Панев, които..

публикувано на 12.10.24 в 12:28

Балкан (Ботевград) привлече национал

Баскетболистът Георги Боянов ще носи екипа на вицешампиона Балкан през новия сезон 2024/2025, обяви клубът от Ботевград. През август Боянов подписа с Черноморец, но след като бургазлии не успяха да покрият условията за участие в Националната баскетболна лига за мъже (НБЛ), раздялата между двете страни бе неизбежна. 31-годишният баскетболист прекара..

публикувано на 12.10.24 в 12:27

Четирима боксьори стартират на европейското в София

Четирима българи ще се качат на ринга още в първия ден на Европейското първенство за мъже и жени до 23 години, съобщи федерацията по бокс. Близо 350 състезатели от 34 държави ще вземат участие на първенството, като България е представена от 11. В четвърти мач на ринг А от следобедната програма Николай Маринов (57 кг) ще боксира с Гор Айвазян..

публикувано на 12.10.24 в 10:57

Везенков записа "дабъл-дабъл", Олимпиакос с успех в Евролигата

Българският национал Александър Везенков направи "дабъл-дабъл" от 17 точки и 11 борби за победата на Олимпиакос със 74:68 над литовския Жалгирис Каунас в мач от втория кръг на Евролигата по баскетбол за мъже. За гръцкия гранд това бе първи успех през сезона, а "черено-белите" от Пирея изковаха победата си в първата четвърт, която спечелиха с 21:6,..

публикувано на 12.10.24 в 06:16
Германците празнуват един от головете на Дениз Ундав.

Победа за Германия, Унгария спря Нидерландия (резултати)

Националният отбор на Германия поведе еднолично в класирането в група 3 на Лига "А" на Лигата на нациите, след като спечели с 2:1 като гост на Босна и Херцеговина. В Зеница Бундестимът стигна до успеха с два гола на Дениз Ундав през първото полувреме. Нападателят на Щутгарт бе точен в 30-ата и в 36-ата минута, а между двете му попадения друго,..

публикувано на 12.10.24 в 06:04

Младежките национали загубиха от Германия с дузпа

Националният отбор на България за младежи до 21 години отстъпи с 1:2 пред Германия в предпоследния си мач от квалификациите за европейското първенство през 2025 година в Словакия. Успехът осигури на германците първото място в група "D" с 25 точки, а с това и автоматично класиране за шампионата на Стария континент за седми пореден път...

публикувано на 11.10.24 в 21:11

Илиан Илиев предупреди: Люксембург не е случаен отбор

Селекционерът на България Илиан Илиев показа уважение към тима на Люксембург преди двубоя между двата тима в турнира Лига на нациите. Наставникът на "лъвовете" предупреди, че противникът "не е случаен". Селекциите на двете страни се изправят една срещу друга утре от 19:00 часа на стадион "Христо Ботев" в Пловдив в трети мач от група 3 в..

публикувано на 11.10.24 в 17:49