Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Столично дерби от първия кръг в съботния ден

Локомотив Сф - Левски
Снимка: БГНЕС

Два мача от откриващия кръг на Първа лига ще се изиграят днес. От 19:00 часа Локомотив Пловдив посреща Арда, а от 21:15 Левски гостува на Локомотив София в "Надежда".

"Сините" започват новия сезон с нов треньор и подновени надежди за силно представяне и трофей. Станислав Генчев бе посрещнат радушно от феновете на Левски, след като се представи много силно начело на Крумовград през последния сезон. С неговото идване спадна и напрежението на "Герена", породено от конфликта между предишния треньор Николай Костов и част от привържениците на тима. Левски бяха активни и на трансферния пазар, привличайки редица нови играчи - хърватския вратар Матей Маркович, голмайстора на Първа лига за последния сезон Алекс Колев, португалския защитник Алдаир, бразилския бранител Майкон, нигерийския халф Клемент Икенна и нападателя Мустафа Сангаре.

От своя страна Локомотив София също е с нов треньор - Иван Колев, който замени на поста Красимир Балъков. Легендарният български футболист свърши своята работа в края на миналата кампания и спаси "железничарите" от изпадане, след което двете страни се разделиха. Столичният клуб е и с нов собственик, след като Иван Василев прехвърли своите акции на Веселин Стоянов. Надеждите за Локомотив са най-малкото тимът през този сезон да не трепери за елитния си статут.

В ранния мач се срещат два от тимовете, които се представиха солидно през миналата кампания. Локомотив Пловдив завърши на пета позиция в крайното класиране, докато Арда, които отново са водени от Александър Тунчев, финишираха на осмо място. "Смърфовете" също има нов наставник, след като Любослав Пенев замени Александър Томаш на поста.

Пълна програма за откриващия кръг на Първа лига:

Петък, 19 юли

Черно море – ЦСКА 1948 0:0

Крумовград – Славия 1:0

Събота, 20 юли

19:00, Локомотив Пд – Арда

21:15, Локомотив София – Левски

Неделя, 21 юли

19:00, Ботев Враца – Ботев Пд

21:15, Лудогорец – ЦСКА

Понеделник, 22 юли

19:00, Хебър – Спартак Варна

21:15, Септември – Берое


По публикацията работи: Светослав Табаков


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Арина Сабаленка е новата кралица на US Open

Арина Сабаленка е новата кралица на US Open

Арина Сабаленка спечели титлата на US Open след победа във финала над Джесика Пегула със 7:5, 7:5. Двете показаха най-доброто от съвременния женски тенис, но Сабаленка беше по-концентрирана във важните точки и за първи път в кариерата си триумфира като шампионка в Ню Йорк.  26-годишната Сабаленка беше финалистка и през миналата година, но отстъпи..

публикувано на 08.09.24 в 02:01

Отбелязаха 34 гола в 9 мача в турнира Лига на нациите

34 гола бяха отберязани в девет мача в турнира  Лигата на нациите. В Лига "А" Германия срази Унгария с 5:0. Бундестимът показа зрелищен футбол и пропусна да вкара още голове във вратата на гостите. Никлас Фюлкруг даде начало на наказателната акция, а другите попадения в Дюселдорф реализираха Джамал Мусиала, Флориан Виртц, Александър..

публикувано на 08.09.24 в 00:16
Англия победи Ирландия с 2:0

Англия без проблеми срещу Ирландия, Грузия срази Чехия

Отборът на Англия победи Ирландия с 2:0 като гост в първи мач от група 2, Лига В във футболния турнир Лига на нациите. Деклан Райс и Джак Грийлиш донесоха първия успех на англичаните под ръководството на временния мениджър Лий Карсли. Райс се разписа за 1:0 в 11-ата минута след хубав удар, с който прати топката в горния десен ъгъл на вратата..

публикувано на 07.09.24 в 21:49
Макс Пърсел

Австралийци спечелиха титлата на двойки в Ню Йорк

Австралийците Макс Пърсел и Джордан Томпсън спечелиха титлата на двойки при мъжете в Откритото първенство на САЩ по тенис. Във финала седмите поставени Пърсел и Томпсън се наложиха над десетите в схемата Тим Пюц и Кевин Кравиц от Германия с 6:4, 7:6(4). Срещата продължи час и 36 минути. Австралийците, финалисти от „Уимбълдън“ по-рано..

публикувано на 07.09.24 в 21:27
Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Младежите по волейбол останаха втори в Европа

Българският национален отбор остана със среброто на европейското първенство по волейбол за младежи под 20 години в Гърция и Сърбия. Националите отстъпиха пред Франция с 1:3 (25:22, 18:25, 16:25, 26:28) във финала, игран в сръбския курорт Върнячка баня. Българите поведоха с 1:0 гейма, но допуснаха обрат и французите ликуваха със златните отличия,..

публикувано на 07.09.24 в 21:22
Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1

Локомотив (Пд) загуби от Берое на „Лаута“

Отборът на Локомотив (Пловдив) загуби от Берое с 0:1 в контролна среща, играна на “Лаута”. През първата част Локомотив на няколко пъти бе близо до гола. Владимир Медвед, Данило Полонский, Мартин Петков и Марсилио можеха да се разпишат за пловдивчани, но направиха пропуски. Берое пък отговори в 40-ата минута с изстрел от около 35 метра,..

публикувано на 07.09.24 в 20:22
Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контрола

Левски победи Ботев (Враца) в контрола с пет гола

Отборът на Левски победи Ботев (Враца) с 3:2 в контролна среща, играна на стадион „Георги Аспарухов“ в София. Попаденията за „сините“ отбелязаха Евертон Бала, Мустафа Сангаре и Келиан ван дер Каап, а за гостите се разписаха Иван Василев и Даниел Генов. Футболистите на Левски са лидери във временното класиране в Първа лига с пет победи и от..

публикувано на 07.09.24 в 20:17