Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кирил Милов: Той ме победи без нито едно техническо действие

Кирил Милов
Снимка: БТА

Кирил Милов заяви, че съжалява за загубата на осминафиналите на олимпийския турнир по класическа борба в категория 130 килограма от състезаващия се за Чили - Ясмани Акоста Фернандес. Двубоят приключи 1:1 точки, но 36-годишният Панамерикански шампион Акоста Фернандес, който е роден в Куба, но от 2017 година представлява Чили, спечели заради критерия последната направена точка.


"Преди четири месеца претърпях операция на два бедрени мускула и сухожилия. Но съм в много добра форма и се чувствам абсолютно перфектно. Просто съдията отсъди, че той е бил по-пасивен и го свали първи в партер. А това беше моята тактика, дадох всичко от себе си да съм по-пасивен. Но реално той ме хващаше и вървеше назад и съдията реши, че той е по-пасивен. И точно така ме победи - 1:1. Нито той е направил действие, нито аз съм направил, но такива са правилата в борбата в момента. Това е", коментира Милов след двубоя.

"Той ме побеждава, защото втори е взел точка. Без нито едно техническо действие, само защото той е втори в партер.  Мисля, че не е правилно да са такива правилата, но това е в момента. Дадох всичко от себе си, доволен съм, че съм се раздал. Само малко ме е яд, че съдията реши, че той е по-пасивен, при положение че той ме дърпа назад. Не можех да го вдигна от партер, бях доста изморен, опитах, дадох всичко от себе си. Не мисля, че чак толкова количеството е важно, по-важно е качеството. Естествено има разлика в теглото, това са близо 30 килограма", допълни българинът, който каза, че в момента е около 105 килограма.

Милов, който по принцип се състезава в категория до 97 килограма, не смята да се бори при най-тежките и занапред. "Не мисля, че тази категория е моето. Те само се бутат. Не  моята борба. Аз обичам технически действия, да е по-атрактивна борбата. Надявам се за следващия олимпийски цикъл, следващата година да сме много по-подготвени за нашата категория. Разбира се, все още има шанс да продължа и тук, защото той е един от най-силните в моя поток. Със сигурност има шанс да ме изведе на репешаж. Затова чакаме да видим какво ще се случи", заяви той.

Казаното от Милов пред пратеника на БНР Антони Йорданов може да чуете и в звуковия файл!



По публикацията работи: Илиян Христов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Меси заби хеттрик, Интер Маями с рекорд в МЛС

Лионел Меси отбеляза хеттрик, вкарвайки три гола за 12 минути при убедителната домакинска победа на Интер Маями с 6:2 над Ню Инглънд Революшън в американската Мейджър Лийг Сокър. С успеха Интер Маями подобри рекорда по спечелени точки за един сезон във футболното първенство на САЩ. Меси влезе като резерва в 57-ата минута и се разписа..

публикувано на 20.10.24 в 10:16

Реал се наложи над Селта, Модрич подробри рекорд

Реал (Мадрид) се наложи при гостуването си на Селта Виго с 2:1 в среща от десетия кръг в испанската футболна Ла Лига. Лука Модрич влезе като резерва и стана най-възрастният играч в историята на клуба, участвал в официален двубой - 39 години и 40 дни. Хърватинът беше в основата на победното попадение. Отборът на Реал (Мадрид) събра 24 точки на..

публикувано на 20.10.24 в 08:59

Ландо Норис ще стартира пръв в Остин

Ландо Норис от "Макларън" записа най-добрата квалификационна обиколка в кариерата си, изпреварвайки конкурента от "Ред Бул" и лидер във Формула 1 Макс Верстапен, за са спечели полпозишън за Гран при на САЩ в Остин (Тексас), което предстои тази вечер от 22:00 часа българско време. Трикратният световен шампион Верстапен, намиращ се на 54..

публикувано на 20.10.24 в 08:56

Гьозтепе на Станимир Стоилов с втора загуба в Турция

Българският треньор Станимир Стоилов и водения от него Гьозтепе (Измир) претърпяха втора загуба в турската Суперлига, след като в среща от 9-ия кръг отстъпиха с 0:1 при гостуването си на Еюпспор. Единственото попадение за домакините, които са водени от местната легенда Арда Туран, вкара Ахмет Кутуджу в 19-ата минута. След този резултат..

публикувано на 20.10.24 в 06:30

Джокович победи Надал в Саудитска Арабия

Сърбинът Новак Джокович надигра испанеца Рафаел Надал с 6:2, 7:6 (5) в мача за трето място на турнира "Шестте крале на шлема" в Саудитска Арабия. Джокович започна с пробив още в първия гейм на първия сет, като след това го затвърди за 2:0. Той поддържаше преднината си без усилия, като още веднъж взе подаването на испанеца в седмия гейм за..

публикувано на 20.10.24 в 06:28

Григор Димитров пак е финалист в Стокхолм

Григор Димитров се класира за финала на АТР 250 турнира в зала в Стокхолм. Най-добрият български тенисист се наложи с 2:1 сета след обрат над Талон Грийкспор (Нидерландия), в отделните части 2:6, 7:5, 6:4.  Това беше втори дуел между двамата, като Димитров постигна втори успех, след като спечели и двубоя им на US Open в края на лятото.  На финала в..

публикувано на 19.10.24 в 21:45

Ботев (Пловдив) записа трети пореден успех

Ботев (Пловдив) постигна трета поредна победа в Първа лига, след като „канарчетата“ надделяха с минималното 1:0 над Славия като домакини в среща от отложения осми кръг на шампионата.  С успеха „жълто-черните“ продължават да са на трето място в класирането с 25 точки в актива си, с 3 по-малко от Левски и Лудогорец, които делят първата позиция. Славия е..

публикувано на 19.10.24 в 20:47