Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ига Швьонтек срещу Джесика Пегула на четвъртфиналите

Ига Швьонтек
Снимка: БТА

Джесика Пегула се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на САЩ. Поставената под номер 6 представителка на домакините се наложи с 6:4, 6:2 срещу 18-ата в схемата Диана Шнайдер за час и 27 минути на "Артър Аш Стейдиъм". 

30-годишната Пегула за общо седми път достигна до четвъртфинал в турнир от Големия шлем и за втори в Ню Йорк.

В следващия кръг Джесика Пегула ще се изправи срещу лидерката в световната ранглиста Ига Швьонтек , която елиминира Людмила Самсонова с 6:4, 6:1.

Каролина Мухова също продължава на четвъртфиналите. Чехкинята, която е финалистка от "Ролан Гарос" 2023, елиминира петата поставена Джазмин Паолини след 6:3, 6:3 за само 68 минути.

Намиращата се на 52-ро място в световната ранглиста Каролина Мухова, която достигна до полуфиналите на Откритото първенство на САЩ през миналия сезон, ще играе срещу Беатрис Адад Мая, която преодоля с 6:2, 3:6, 6:3 Каролине Возняцки .

Чехкинята няма все още загубен сет в тазгодишното издание на Ю Ес Оупън.


По публикацията работи: Борислав Нинов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Легендарният треньор Драган Йович с лагер в България

Драган Йович: Големите резултати започват от любовта към това, което правиш

След близо 25 години един от най -успешните и титулувани треньори по олимпийско таекуондо в света - Драган Йович отново е България.  Треньорът на звездите предаде  в Ботевград своите умения на над 130 бъдещи шампиони от 5 държави. „Има голяма разлика от преди 25 години. Както българската, така и сръбската федерация тогава бяха в началото на..

публикувано на 15.09.24 в 15:53
Национални отбори по аеробика

Националните ни отбори по аеробика са готови за участие на СП в Италия

Националният отбор на България за юноши и девойки старша и младша възраст ще проведе днес последна тренировка преди заминаването за участие на Световно първенство по спортна аеробика в  Пезаро (Италия). Съвместният лагер на тимовете за мъже, жени, юноши и девойки се провежда вече втора седмица в град Пловдив. Шампионатът на планетата при подрастващите..

публикувано на 15.09.24 в 15:35

Левски без Ел Джемили срещу ЦСКА 1948

Левски ще бъде без един от основните си футболисти - Джавад Ел Джемили за днешното гостуване на ЦСКА 1948 в мача от 12-тия кръг на елитното ни футболно първенство. Двубоят е от 19:15 ч. и ще го предаваме пряко по "Хоризонт". От групата на сините отпадат още контузените Фабио Лима и Асен Митков. Групата на "сините": Матей Маркович, Иван..

публикувано на 15.09.24 в 12:22

Милан се "събуди" и разгроми Венеция

С четири гола в рамките на първите 29 минути Милан постигна категорична домакинска победа над Венеция с 4:0 в среща от четвъртия кръг на футболното първенство на Италия. Тимът, който имаше разочароващо начало на сезона с две равенства и загуба, този път показа впечатляващо представяне и си осигури първа победа през кампанията. Тео Ернандес..

публикувано на 15.09.24 в 09:18

Челси с труден успех над Борнемут

Резервата Кристофър Нкунку вкара гол в 86-ата минута, за да осигури победата на Челси с 1:0 като гост на Борнемут в мач, в който бяха показани рекордните 14 жълти картона във Висшата лига. Борнемут два пъти удари греди, а дузпа на Еванилсън беше спасена от Роберт Санчес през първото полувреме. Но Челси завърши мача силно и Нкунку, който се..

публикувано на 15.09.24 в 09:16

Две дузпи донесоха успех на Реал (Мадрид)

Винисиус Жуниор и Килиан Мбапе реализираха дузпи през второто полувреме, за да донесат на Реал (Мадрид) трудна победа с 2:0 като гост на Реал Сосиедад в среща от петия кръг на футболното първенство на Испания. Отборът на Карло Анчелоти поведе в 58-ата минута чрез Винисиус, който се разписа от бялата точка, след като удар на Арда Гюлер от..

публикувано на 15.09.24 в 09:14

Байерн (Мюнхен) вкара 6 гола на новак

Байерн (Мюнхен) разгроми с 6:1 като гост новака в елита Холщайн (Кил) в двубой от третия кръг в първенството на Германия. Баварците са единственият отбор в Първа Бундеслига, който има пълен актив от девет спечелени точки. След само 13 минути грандът от Мюнхен имаше три гола аванс, а Хари Кейн се отличи с хеттрик за лидера в класирането. Джамал..

публикувано на 15.09.24 в 06:21