Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Черноморец отказа участие в мача за Суперкупата

Снимка: bgbasket.com

Носителят на Купата на България при мъжете Черноморец отказа участие в мача за Суперкупата на страната, съобщиха от Българската федерация по баскетбол.

Тимът от Бургас трябваше да играе за трофея на 28 септември срещу шампиона Рилски спортист Самоков.

От ръководството на Черноморец информираха БФБаскетбол и Националната баскетболна лига, че няма да вземат участие в тази среща.

Отборът, който по право заменя Черноморец в мача за Суперкупата, е финалистът за Купата - Спартак Плевен.

Плевенчани имат срок до 20 септември (петък) да потвърдят участие, като извършат картотека на своите състезатели.


По публикацията работи: Борислав Нинов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Проверени са 4150 спортисти за допинг на игрите в Париж

Международната агенция за допинг тестове (ITA) е взела проби от 4150 спортисти на Олимпийските игри в Париж, което е рекорд в историята на най-голямото спортно събитие. Това се доказва от материали, представени на ТАСС от агенцията. ITA е тествала 38,75 процента от участниците на Олимпиадата. Това е с 4 процента повече, отколкото на Игрите в..

публикувано на 19.09.24 в 15:30
Лия Каратанчева

Каратанчева печели в Пазарджик, Шиникова отпадна в Италия

Лия Каратанчева се класира за четвъртфиналите на сингъл на международния турнир на клей по тенис за жени в Пазарджик с награден фонд от 60 хиляди долара. Надпреварата от веригата на Световната  федерация по тенис (ITF) се провежда на кортовете на ТК "Фаворит".  Участващата с "уайлд кард" Каратанчева елиминира поставената под номер 4..

публикувано на 19.09.24 в 15:24
Григор Димитров

Григор Димитров стартира срещу Алехандро Табило на „Лейвър Къп“

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на отборния турнир по тенис "Лейвър Къп" с мач срещу 22-ия в световната ранглиста Алехандро Табило от Чили. Мачът предстои утре (20 септември, петък) след 20:00 часа българско време, а надпреварата в Берлин (Германия) ще продължи до 22 септември. Българинът, десети в..

публикувано на 19.09.24 в 15:21
Мариус Урзика (в дясно) с български състезатели

Олимпийски шампион е треньор на румънския отбор на Балканиадата по спортна гимнастика в София

Олимпийският шампион на кон с гривни от Игрите в Сидни през 2000 година Мариус Урзика е треньор на младите румънски гимнастици, които ще се борят за отличията на Балканското първенство, което започва днес в тренировъчната зала на „Арена 8888 София“.  Освен златен медалист от Олимпиадата преди 24 години, Урзика е носител на две сребърни отличия на кон с..

публикувано на 19.09.24 в 10:54
Виктория Томова

Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира в Сеул

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на твърди кортове в Сеул (Република Корея) от сериите УТА 500 с награден фонд 922 572 долара. В двубой от втория кръг Томова победи представителката на САЩ Аманда Анисимова със 7:5, 4:1 и отказване на съперничката й. Срещата продължи час и 25..

публикувано на 19.09.24 в 10:08
Панайот Димитров и Георги Стоянов

Олимпийски и европейски шампион ще представят България при мъжките двойки на СП по акробатика

Олимпийският шампион по акробатика за младежи Панайот Димитров, който спечели две титли с Мариела Костадинова на Игрите в Буенос Айрес през 2018-а, след шест години отново ще излезе на световния килим, но този път във вида мъжка двойка. Негов партньор е европейския шампион от първенството в Пезаро през 2021  и бронзов медалист от Световния шампионат в..

публикувано на 19.09.24 в 10:00

Добрич става столица на офроуд спортовете

Над сто спортисти от България и Румъния в три големи офроуд състезание ще участват тази събота и неделя в Добрич. След 35 години в града отново ще има мотокрос писта за мотоциклети и четириколки (ATV) и тя ще приеме състезатели от цяла България. Стартовете са в събота, като за призови места ще се борят 45 състезателя с мотоциклети, 30 с четириколки(ATV)..

публикувано на 19.09.24 в 09:02