Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Просветното министерство и полицията в Гърция с мерки срещу насилието в училищата

Снимка: Pixabay

Министерството на образованието и полицията въвеждат мерки в Гърция, за да овладеят проявите на насилие в училищата.

Насилието сред учениците достигна непознати размери за Гърция, коментират полицаи и учители. Ежедневно има пострадали ученици от жесток побой, заплашват агресивно и учителите.

Родители казаха пред медиите, че се страхуват за живота на децата си, когато са в училище.

Този факт констатира и министерството на образованието, съобщи министър Зета Макрис. Забраната за използване на мобилни телефони е крачка в овладяване на агресията.

Полицията откри сайт за оплакване от ученици и родители. Има директен телефон за връзка с психолози и полицаи. Въведоха и паник-бутон при деца в риск. Без участието на родителите е невъзможно да се спре агресивното поведение на децата, заяви министърът.

Психолози коментират, че агресията е резултат от затварянето на децата при карантината, както и икономическата несигурност в семейството.

Липсата на перспектива се трансформира в агресивно поведение, казаха опитни психолози.

По публикацията работи: Ерол Емилов

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Хасан Насрала

Кой бе Хасан Насрала - една от най-влиятелните фигури в арабския свят?

Хасан Насрала бе една от най-влиятелните фигури в арабския свят, отбелязва агенция Ройтерс. Откакто оглави "Хизбула" през 1992 година той превърна организацията в регионална сила с иранска помощ. "Един от най-влиятелните терористи в света, тероризирал Израел от десетилетия". Така го нарече израелски военен говорител тази сутрин, повтаряйки..

публикувано на 28.09.24 в 13:18

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход

КНСБ настоява за по-висок максимален осигурителен доход от този, предвиден от финансовото министерство в плановете за следващия бюджет на общественото осигуряване. Експертът на КНСБ по осигурителни политики Ася Гонева обяви, че максималната осигуровка през следващата година трябва да нарасне с постигнатото увеличение на средния..

публикувано на 28.09.24 в 13:17
Хасан Насрала

От "Хизбула" все още не потвърждават за смъртта на Хасан Насрала

Все още няма потвърждение от Хизбула на информацията, че лидерът на ливанската шиитска групировка е загинал. Израел обяви, че Хасан Насрала е бил ликвидиран при въздушни удари срещу Бейрут. Поредната ескалация в конфликта между Израел и проиранските сили в Близкия изток предизвиква притеснения относно разширяване на военните действия. Израел е..

публикувано на 28.09.24 в 13:10
Георги Дичев

Камарата на ЧСИ-тата настоява за експертиза на съдебното производство у нас

От Камарата на частните съдебни изпълнители настояват да бъде направена експертиза на съдебното производство у нас. Според Георги Дичев, председател на Камарата, страната ни, която преди 20 години  е била сред новаторите в тази област,  вече сериозно изостава. Той коментира темата при откриването на международната конференцията на тема..

публикувано на 28.09.24 в 12:53

От АПИ предупреждават за въвеждане на винетки за Софийския околовръстен път

От Агенция "Пътна инфраструктура" публично предупредиха, че може да се стигне до въвеждане на винетки за преминаване по Софийския околовръстен път.   Причината е, че Столична община не подписва споразумение с АПИ, с което да се поделят отговорностите по поддържането на трасето, както е било до момента, за да могат жителите на София да го ползват без да е..

публикувано на 28.09.24 в 12:48
Лидерът на крайната десница Херберт Кикъл по време на предизборна проява

Край на предизборната кампания за парламентарния вот в Австрия

Днес в Австрия завършва предизборната кампания за парламентарния вот утре. Над 6,3 милиона австрийци имат право на глас, а повече от 22 процента вече са гласували по пощата, съобщи вътрешното министерство. Още толкова обаче заявиха в анкети, че не са решили кого да подкрепят. Снощи водещите партии в Австрия закриха предизборната кампания със..

публикувано на 28.09.24 в 12:34

9 селища в Кюстендилско все още са на воден режим

9 селища в Кюстендилско са още на воден режим, каза за БНР областният управител инж. Александър Пандурски. Воден режим има все още в села в Дупнишко, в общините Невестино, Кочериново - оттатък река Струма. Където се налага почистване на каптажи, търсне на допълнителен водоизточник или смяна на водопровод.  "Девет селища на режим има. Имаме, в които..

публикувано на 28.09.24 в 11:55