Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Никола Цолов най-бърз в първия ден от тестовете в Барселона

Никола Цолов
Снимка: Nikola Tsolov Racing

Българският пилот Никола Цолов беше най-бърз в първия ден от последните за сезона тестове във Формула 3 на пистата "Барселона-Каталуня". Никола, който и в този тест кара за Кампос, записа най-добро време в сутрешната, а след това и в следобедната сесия.

Сутринта Никола оглави класирането с време 1.27.886 минути и стана единственият пилот, който слезе под 1.28 минути за обиколка в сесията.

Следобед Цолов оглави класирането с 1.28,370 минути, като беше най-бърз в първите два сектора от трасето, което той познава отлично още от шампионския си сезон в испанската Формула 4 през 2022.

Утре е вторият ден от тестовете в Барселона, като пилотите отново ще карат в две 3-часови сесии. Миналата седмица Цолов беше най-бърз и във втория ден от тестовете на испанската писта "Херес", като не кара в първия ден от изпитанията.

По публикацията работи: Кръстина Иванова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Втори успех за Олимпиакос в Евролигата, силен мач за Везенков

Най-добрият български баскетболист Александър Везенков поведе своя гръцки отбор Олимпиакос до убедителна домакинска победа над Армани Олимпия Милано с 89:68 (23:17, 16:10, 24:21, 26:20) в среща от третия кръг на баскетболната Евролига за мъже. Успехът бе втори пореден за Олимпиакос, който вече е с актив 2-1, а италианският състав допусна второ..

публикувано на 15.10.24 в 23:15
Елвира Краснобаева

Международната федерация по гимнастика все още не е одобрила новата националност на Краснобаева

Международната федерация по гимнастика (ФИГ) все още не одобрила смяната на националността на Елвира Краснобаева. Изпълкомът на централата разреши трансфера на Мелания Тур в Израел. Досега гимнастичката се състезаваше за  Украйна. Трансферите на Елвира Краснобаева в Армения и на грузинката  Анна Куцишвили във Франция са със статут "Изчакващи". По всяка..

публикувано на 15.10.24 в 21:55

Германец пое английския национален отбор

Германският специалист Томас Тухел се е съгласил да стане селекционер на националния отбор на Англия, съобщиха английските медии. Според информациите 51-годишния германец вече е подписал договор с Английската футболна асоциация и утре по обед се очаква да бъде представен официално на пресконференция на "Уембли". Последната работа на Тухел беше в..

публикувано на 15.10.24 в 21:54
Никола Илиев (на преден план).

Младежките национали завършиха евроквалификациите с победа

Младежкият национален отбор до 21 години завърши с победа европейските квалификации. Воденият от селекционера Александър Димитров отбор надделя с 1:0 като гост на Израел в последния си мач от квалификационна група D. Никола Илиев вкара единствения гол в мача в началото на второто полувреме и България завърши на трето място в класирането с 15 точки от..

публикувано на 15.10.24 в 21:17

Слави Бинев отчете най- успешната година за олимпийското таекуондо

Председателят на Българската федерация по олимпийско таекуондо (БФТ) Слави Бинев отчете най-успешната година в историята на този спорт в страната на днешното редовно заседание на Управителния съвет на централата. Бинев изтъкна спечелената европейска титла при жените през май в Белград от Кимия Ализаде, която в последствие заслужи и бронз на Игрите в..

публикувано на 15.10.24 в 20:08

Български успехи на европейското по тенис на маса

Българите Йоан Величков и Цветелина Георгиева започнаха с победа в квалификациите на Европейското индивидуално първенство по тенис на маса в Грац (Австрия). Величков надделя в предварителна група 20 при мъжете над поляка Мачей Колоджейчик с 3:0 (11:8, 11:8, 12:10) и утре ще играе решаващ мач за първото място срещу Ивик Нилсен (Гренландия), който..

публикувано на 15.10.24 в 18:43

Алманахът "100 години кану-каяк" - 57 медалисти и над 450 снимки, събрани в над 280 страници

В присъствието на единствения български спортист, спечелил пълен комплект медали от едни Олимпийски игри - Ваня Гешева се проведе софийската премиера на алманаха "100 години кану-каяк" (1924-2024) с автори Николай Кръстев и Ани Дончева, посветен на вековния юбилей на този спорт в България. Алманахът е издание на Българската федерация по кану-каяк...

публикувано на 15.10.24 в 13:40