Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наводнения взеха жертва в италианската област Емилия-Романя

Прелялата река Ламоне в Емилия-Романя, 19 септември 2024 г.
Снимка: БТА

Италианските власти съобщиха за поне една жертва на наводненията в областта Емилия-Романя.

Тялото на 20-годишен мъж е било намерено в района на Пианоро край Болоня. Мъжът е обявен за изчезнал, след като колата му е била отнесена от придошлите води на река Дзена.

Общо 13 общини са в "критична ситуация", включително Болоня, Реджо Емилия и Модена, след като 175 мм дъжд са паднали само за няколко часа. Ситуацията е крайно тежка и по всички пътища в региона.

Според властите проливните дъждове са причинили по-лоша обстановка в сравнение с бедствието миналата година.

През май 2023 г. заради безпрецедентни валежи Емилия-Романя беше засегната от тежки наводнения и свлачища, които станаха причина за смъртта на 17 души и причиниха щети за милиарди евро.

По публикацията работи: Георги Николов


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Поне 12 ранени при руски удари срещу Харков

Украйна - 12 души бяха ранени при руски удари по град Харков, които доведоха до прекъсване на електрозахранването, предаде АФП. Въздушен удар е имало и по критичната инфраструктура в Сумска област, където също има прекъсване на електрозахранването. В Кривой Рог в резултат на ракетен удар, бяха ранени четирима души. Масирана атака..

публикувано на 21.10.24 в 08:58

Пазарът на бързи кредити продължава да расте

Пазарът на бързи кредити продължава да расте. Очевидно хората имат нужда от такива кредити. Това каза в интервю пред БНР Иван Стойков от портала за финансови консултации "Моите пари". Бързите кредити - рискове и регулация Сумата се одобрява в рамките на минути и на час. Става дума за малки суми, които не са от интерес на банките ...

публикувано на 21.10.24 в 08:57
Георги Ганев

Георги Ганев: На този етап не е застрашено влизането ни в еврозоната

На този етап не е застрашено влизането ни в еврозоната , заяви пред БНР икономистът Георги Ганев. "По мои очаквания ще изпълняваме и последния критерий с данните за ноември или декември. Веднага след това ще се поиска извънреден доклад. Той ще трябва да борави с данните за бюджета от 2023 г., защото тези за 2024 г. все още няма да са налични",..

публикувано на 21.10.24 в 08:53

Краен срок да се заявява гласуване с подвижна избирателна кутия

До днес може да се подават документи за гласуване в подвижна избирателна секция на 27 октомври - до кмета или кметския наместник по пощата или по електронен път. Към заявлението се прилага и копие от документ от ТЕЛК, НЕЛК или медицинска епикриза за здравословно състояние на избирателя. Ако липсва такова копие - извършва се проверка по..

публикувано на 21.10.24 в 08:43
Лиляна Павлова

Лиляна Павлова: Без спешни мерки Европа ще започне да изостава критично

Европа изостава от конкуренцията на САЩ и Китай. Нужни са спешни мерки и реформи, иначе ще започнем да изоставаме критично . Това мнение изразява в интервю пред БНР Лиляна Павлова, бивш министър на регионалното развитие и бивш заместник-председател на Европейската инвестиционна банка (2019 - 2023). Утре тя ще бъде модератор на конференция, на..

публикувано на 21.10.24 в 08:05
Мая Санду

Първи резултати: 50% от молдовците гласували "за" на референдума за членство на страната в ЕС

Половината от молдовците са гласували с "Да" на референдума в неделя за стремежите на страната за членство в ЕС, показват първите резултати, поставяйки малката държава, разкъсана между Изтока и Запада, по пътя към присъединяване към единния пазар въпреки натиска от страна на Русия, съобщава Ройтерс. При 98,42% от преброените бюлетини, 50,8%..

публикувано на 21.10.24 в 08:01

Ралица Трифонова: Израел не може твърде дълго да издържи война на няколко фронта

Израел не може твърде дълго да издържи война на няколко фронта , заяви пред БНР арабистът Ралица Трифонова. Тя изброи фронтовете, на които страната воюва и каза: " Не мисля, че Израел е в позиция, която може да продължи твърде дълго. Въпросът е какво ще се случи оттук натаък и каква е стратегията на страната".  Тя подчерта, че Израел..

публикувано на 21.10.24 в 07:53