Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветя в чайник, саксия върху велосипед – направете фантазиите реалност

БНР Новини
Да превърнем градината в красиво цветно кътче за отдих и разнообразие
Снимка: maistorluk.com

Можете да използвате старите вещи, които отдавна стоят захвърлени в ъгъла, в артплатна на една модерна градина с интересен и нестандартен дизайн, в красиво цветно кътче за отдих и разнообразие.
Чуйте интересните иновативни идеи, които даде за слушателите на предаването „Нашият ден – практично“ Радостина Райчева, главен редактор на сайта „Майсторлък“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нови исторически маршрути в София: Разкази за изключителни жени

София – град, който носи женско име, все още няма паметници, посветени на исторически значимите жени, допринесли за обществото. Въпросът защо тези изключителни българки остават в забвение, е в основата на проекта HerStory, който цели да събуди интереса на съвременното общество към техните истории и постижения. В разговор с Веселина Панайотова ,..

обновено на 28.10.24 в 12:00

TEDxSofia 2024: В търсене на ново образование за новото време

На 1-ви ноември Домът на киното ще бъде домакин на TEDxSofia 2024 – събитие, което този път поставя акцент върху образованието.  За да надникнем зад темите, които ще бъдат обсъждани, разговаряхме с проф. д-р Десислава Бошнакова. В ефира на предаването "Нашият ден" тя сподели своята визия за нуждата от промяна в образователните модели и..

обновено на 28.10.24 в 10:50

Чудовището "Телеграм"

Тъмната страна на "чудовището" "Телеграм" – тайни групи за детска порнография, продажба на наркотици и други незаконни дейности – коментират в "Мрежата" по програма "Христо Ботев" Никола Тулечки, лингвист, експерт по данни в "Онтотекст", част от екипа на Factcheck.bg и един от основателите на Сдружение "Данни за Добро" и Десислава Колева,..

публикувано на 28.10.24 в 10:45
Света Параскева

Почитаме Св. великомъченица Параскева и преподобна Теофана

Днес, 28 октомври, Православната църква отдава почит на Света великомъченица Параскева от Икония и преподобна Теофана, известна още като царица Теодора Българска. Тези две забележителни жени, посветили живота си на вярата и милосърдието, оставят трайни следи в християнската традиция и духовната история на Балканите. През февруари 2022..

обновено на 28.10.24 в 10:05
Яница Петкова

Яница Петкова: Възможно е обединение тип "орел, рак и щука", но има смирение и научени уроци

След вчерашните парламентарни избори за Народно събрание, социологът Яница Петкова от агенция "Галъп" сподели първите резултати в предаването "Нашият ден". Тя отбеляза, че този вот е поставил своеобразен рекорд с броя на партиите, влезли в парламента – общо девет, като деветата формация е на границата за влизане. Ако обаче успее да премине прага,..

обновено на 28.10.24 в 09:44