Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Добавената реалност влиза в класната стая

| обновено на 24.12.19 в 13:11 БНР Новини

Всяка година около 15 000 деца отпадат от училищата още на етап начално и основно образование, посочи в „Какво се случва“ предприемачът Венцислав Луканов. Той е българската връзка с австрийската компания, която възнамерява да вкара добавената реалност в класната стая. Мобилно приложение, което превръща илюстрациите в учебниците в триизмерни графики. Според Луканов приложението би могло да промени статистиката.

Добавената реалност може да улесни разбирането на учебния материал. Стига тя да бъде възприета като инструмент, който цели да обогати учебния процес, при това не само в училище. Устройствата вече не изискват огромни инвестиции, смята българският предприемач. Смартфоните са лесно достъпни, а именно те са нужни, за да може всеки ученик да работи с приложението.

Венцислав Луканов вярва, че образованието и добавената реалност могат да вървят ръка за ръка и у нас. Вече е направена крачка към диалог на тази тема. Ако той завърши с успех, през 2020 година добавената реалност наистина може да влезе в класните стаи, без да води до драстични промени в тях. Повече чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Димитър Николов (в ляво)

Димитър Николов: Община Бургас се управлява с любов, екип и доверие

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" в Бургас гостува кметът на града Димитър Николов. Той сподели за предизвикателствата и приоритетите в управлението на общината и подчерта значението на усилията и сътрудничеството в постигането на успехи. "Такава община се управлява с любов, с екип и с доверие, с много усилия, със скъсани нерви и много..

обновено на 06.06.24 в 10:55

Защо профилактичните прегледи са важни и за пасивните пушачи?

Предварителни данни от онлайн анкета на Медицински университет – Пловдив и Фондация "Грижа за здравето" показват, че два процента от децата на възраст между 6 и 9 години пушат традиционни цигари, а три процента използват електронни цигари. Резултатите бяха представени на пресконференция на 31 май, Световния ден за борба с тютюнопушенето. Според д-р..

обновено на 05.06.24 в 13:56
Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари с водещия на

Творческа хармония: Семейство художници от Бургас и тяхното изкуство на мечтите

В изнесеното студио на предаването "Нашият ден" от Бургас семейство художници, които творят заедно и носят със себе си силата на изкуството и въображението, споделят своите мисли и чувства за творчеството, морето и живота. Елисавета Ангелова и Николай Ангелов – Гари разказват за своето вдъхновение и как създават своя фантастичен и чувствен свят на..

обновено на 05.06.24 в 11:17
Д-р Мими Виткова

Д-р Мими Виткова: За дефицитите и нуждите на българското здравеопазване

Кога ще бъде подписан нов колективен (КТД) в сферата на здравеопазването и какви реформи са необходими, за да заработи българската здравна система в полза на пациентите?  В "Lege Artis" гостува д-р Мими Виткова – бивш министър на здравеопазването (1995-1997), за да изкаже своето експертно мнение, относно дефицитите и проблемите в структурата на..

публикувано на 05.06.24 в 11:10