Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Програма „Христо Ботев“ обявява годишните награди „Златният будилник“

Предстои програма “Христо Ботев“ да обяви годишните награди „Златният будилник“, които по традиция се връчват на 1 ноември. Сега това се случва два дни по-късно – на 3 ноември. 

Темата коментира в “Нашият ден“ музикалният редактор и водещ Юлия Гатдерова.

“В 17.00 часа ще станат ясни тазгодишните награди. Двадесет години вече даваме тази награда. Награда, която според мен е много важна. Едно уважение от колегите и едно признание. Хубаво е, когато ние сами оценяваме труда си. Тогава е най-приятно, най-истинско и най-желано от колегите.

Лично за себе си мога да кажа, че обичам колегите да ме критикуват, приемам критиката и дори я търся. В същото време бих се радвала, ако някой ме оцени и каже “Браво“. Затова мисля, че тази награда трябва да присъства в нашия радиоживот.

Категориите са тези, които са ни познати – за журналист, за музикален редактор, за музикалните екипи на радиото. Тази година имаме и няколко големи награди, които ще получат различни колеги и редакции. Мисля, че ще бъде хубава изненада за тях."

Чуйте Юлия Гатдерова в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.

Свързани новини

Юбилейни награди „Златният будилник“ на програма „Христо Ботев“

Наградите „Златният будилник“ се връчват традиционно около Деня на народните будители, който „Христо Ботев“ – националната програма за култура, образование и музика на БНР избира за свой празник през 2002 г. Оттогава съществува и наградата „Златният..

обновено на 05.11.21 в 13:06
ВИЖТЕ ОЩЕ
Творба от изложбата

Художници даряват картините си, за да помогнат на талантливи студенти

Новият брой на рубриката "Културен код" на предаването "Terra Култура" бе представена уникалната инициатива "Изкуство в помощ на изкуството". Този благотворителен проект е замислен и организиран от преподавателя по живопис в Националната художествена..

обновено на 13.05.24 в 13:23

Български ученици ще създават филми за климатичните промени

В рубриката "Времето на редактора" на предаването "Нашият ден" беше представен интересен проект, в който български ученици се включват активно в борбата с климатичните промени. Институт Сервантес София, в сътрудничество с други членове на клъстер..

обновено на 13.05.24 в 12:35

Гражданската инициатива "Княжевецъ"

"Княжевецъ" е гражданска инициатива, която се бори за опазването на Княжевската минерална баня и културното наследство на водата. Любо Стефанов споделя в "Terra Култура" новини от последната кръгла маса, обсъждаща съдбата на сградата. По..

публикувано на 13.05.24 в 12:07

Кин Стоянов: Единственият достоен участник в скандала с Роман на годината е Елена Алексиева

Писателката Елена Алексиева отказа престижната награда за своя роман "Вулкан", връчена от Национален дарителски фонд "13 века България". Това се случи след разкрития за нарушения в процеса на избор на Роман на годината. Проблемът е участието на Борис Минков..

обновено на 13.05.24 в 11:42
Петър Ганев

13 май: Ден на данъчната свобода – символичен, но доколко?

В рубриката "Темата на деня" на предаването "Нашият ден" дискусията се съсредоточава върху отбелязването на Деня на данъчната свобода в България. Тази година, след 134 дни на работа изключително в полза на държавния бюджет, 13 май е определен като..

обновено на 13.05.24 в 10:42