Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болните от Covid-19 ще се изолират сами – предвижда нова наредба

| Коментар
Снимка: Pixabay

Болните от Covid-19, диагностицирани с лабораторно изследване, ще се лекуват вкъщи за период до 14 дни, като броят на дните ще се преценява от личния лекар. Това предвижда проект на наредба, подготвен от здравното министерство във връзка с отпадането на Covid-19 от списъка на заболяванията, изискващи карантина.

Задължителна изолация за болните от Covid-19 и задължителна карантина за контактните хора ще се налага само със заповед на здравния министър и ще се случва с предписание от РЗИ. 

Задължителна изолация за болните от Covid-19 и задължителна карантина за контактните хора ще се налага само със заповед на здравния министър и ще се случва с предписание от РЗИ. 

Чуйте подробности в звуковия файл. 
По публикацията работи: Наталия Маева

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Редките белодробни заболявания – възможности и предизвикателства

Световният ден на пулмоналната хупертония се отбелязва всяка година на 5 май. Lege Аrtis" насочва вниманието на слушателите към редките белодробни заболявания. За предизвикателствата, пред които са изправени пациентите и медицинските специалисти у нас, говорят Наталия Маева , председател на Българското общество на пациенти с белодробна хипертония..

публикувано на 08.05.24 в 14:00
Мила Минева

Младите хора искат идеологически ориентири – това е начинът да знаят как и какво избират

Социолозите ни изследват по това, което им казваме. Често ги обвиняваме, че представят един повърхностен и неверен обществен образ. Оскар Уайлд, от друга страна, е казал: "Само повърхностните хора не вярват на повърхността." Пред прага на поредните избори в "Нашият ден" разговаряме със социолога Мила Минева за ценностните грешки, които..

обновено на 08.05.24 в 12:12
Александър Дунчев

Изсичане на дървета пред домовете. Как могат да реагират гражданите?

В последния брой на рубриката "Темата на деня"  от предаването "Нашият ден" разговорът се фокусира върху сериозна екологична тема, която вълнува обществото — гражданските сигнали за изсичане на дърветата в българските градове и села . Гост в студиото беше Александър Дунчев , известен природозащитник, лесовъд и бивш директор на Изпълнителната..

обновено на 08.05.24 в 10:28

Компенсация за неприето дете в яслена група. Защо пак стигнахме до "Параграф 22"?

Само ден преди крайния срок за подаване на желания за настаняване в детски ясли и градини, много родители се намират в напрегнато очакване. В интервю за предаването "Нашият ден", Габриела Маркова, майка на две деца, споделя своя опит и препятствията, с които се сблъсква в опитите си да намери място за децата си в детските заведения . "При мен..

обновено на 08.05.24 в 09:44

Катя Кутянова, доброволец: От всеки човек можеш да извадиш доброто

В последното издание на рубриката "Епизоди от живота" на предаването "Нашият ден" засегнахме темата за вдъхновението в доброволчеството. Наш гост беше Катя Кутянова, носител на наградата "Times Heroes" за принос към доброволческата култура в България. В разговора Катя сподели своята лична история и как доброволчеството е станало част от живота ѝ ...

публикувано на 08.05.24 в 09:06