Eмисия новини

В Салона за култура на програма „Христо Ботев” на 29 октомври, от 17.00 часа пред фоайето на Първо студио на БНР се състоя изложбата портрети на български музиканти „Лицата на музиката” .  Снимки от събитието можете да разгледате  тук .

На 27 октомври, от 18.00 часа в Първо студио на БНР - Предпремиера на „Великденско вино”   „С появяването на радиото се появи един нов вид творба – слуховата пиеса. За съвременния писател се открива една творческа област, в която той може да прояви и дар, и изобретателност, и остроумие незатрупани от тежкия сценичен аксесоар” Сирак Скитник, 1923 г. Преди 71 години по радиото е излъчена ...
Милчо Спасов на откриването на изложбата му

Образите на Радичковите думи - изложба живопис на Милчо Спасов в Салона за култура на програма „Христо Ботев”

От 14 до 30 април във фоайето пред първо студио в сградата на Българското национално радио ще бъдат изложени 30 платна на Милчо Спасов. За творчеството на художника неговият земляк, писателят Йордан Радичков пише: „...Всичко някак си е обгърнало и забулено..

публикувано на 03.06.10 в 10:31

В Салона за култура на програма „Христо Ботев” гостува Литературното кафене „София на Сена” по повод 50-годишнината от гибелта на Албер Камю

На 12 април, в 18.00 часа Салонът за култура на програма „Христо Ботев” ще отвори врати за почитателите на фреската литература и творчеството на Албер Камю. Удостоен с Нобелова награда за литература през 1957 година, Албер Камю е най-рано починалият носител..

публикувано на 03.06.10 в 10:14

Салонът за култура на програма „Христо Ботев” представя Ирландия в слово, музика и картина

Един поетичен спектакъл в Салона за култура на програма „Христо Ботев”, провокиран от фотографиите на Иво Хаджимишев, вдъхновени от Аранските острови. Подробности за събитието можете да прочетете тук

публикувано на 03.06.10 в 09:05

Салонът за култура на програма „Христо Ботев” на 27 ноември среща публиката с двама творци - поета Васил Настев и художника Владо Паланков

В петък, 27 ноември, във фоайето пред Първо студио в сградата на БНР от 18.00 часа Васил Настев и Владо Паланков, всеки във своята област, ще представят своите произведения в Салона за култура на програма „Христо Ботев”. Подробности за събитието можете да..

публикувано на 12.04.10 в 09:04

Наградите на програма "Христо Ботев "Златен будилник" 2008

За седми пореден път програма „Христо Ботев” на БНР ще връчи годишните си награди „Златен будилник”. Те се присъждат за всеотдайна работа и духовна подкрепа за националната програма за култура. Носители са журналисти от програмата и хора, свързали с нея..

публикувано на 12.10.09 в 16:15

Междукултурният диалог в програма “Христо Ботев” продължава...

В навечерието на зимните празници ръководството на програма “Христо Ботев” събра на работна среща представители на чуждестранните културни институти у нас. На 19 декември в клуба на БНР бяха обсъдени идеи за съвместна работа, общи проекти и медийни..

публикувано на 12.10.09 в 16:15
Изложба от картини и мисли на известни български майстори “Цветове в ефира” сложи началото на Салона за изкуство и култура на програма “Христо Ботев”.

Как в БНР посрещнахме Празника на българската култура и просвета и на славянската писменост

На 24 май във фоайето пред Концертното студио на БНР директорът на програма “Христо Ботев” Паулиана Новакова откри изложбата от картини и мисли на известни български майстори “Цветове в ефира”, която сложи началото на Салона за изкуство и култура на..

публикувано на 12.10.09 в 16:15

Празникът на програма "Христо Ботев" в снимки

Вижте как отбелязахме своя празник и връчихме традиционните годишни награди "Златен будилник".                                       Очаквайте още снимки...

публикувано на 12.10.09 в 16:15

Коледата идва с Детския салон за култура на програма “Христо Ботев”

Във Второ студио на Българското национално радио най-младите певци, танцьори, поети, писатели, артисти и публиката заедно изпращат последния учебен ден и посрещат зимните празници. Основна роля в спектакъла има публиката. Детският салон за култура ще..

публикувано на 12.10.09 в 16:15

"От каменната книга на България" - изложба на Румен Статков

петък, 31 октомври Румен Статков е роден през 1961 г. в гр. Бургас. Учи в Художствената гимназия в София от 1975 до 1980 г., а през 1990 завършва Художествената академия - София. Участва в повече от 30 общи изложби като ученик, студент и след дипломирането..

публикувано на 12.10.09 в 16:15