Eмисия новини
Божидар Томов

Божидар Томов забавлява преди всичко себе си, а доколкото може и слушателите, и читателите

Б. Т. - наричан скромно “Бащата на радиото”, е назначен в БНР лично от Сирак Скитник, макар да се спори дали Сирак Скитник не е назначен от Б. Т. (Б. Т. е правил радиопредавания преди Маркони и Попов да измислят това Нещо) Роден в Перник (евакуация,..

публикувано на 12.10.09 в 16:45

Ина Вълчанова - “Един малко скрит глас”

Ина Вълчанова е редактор в редакция “Радиотеатър” на програма “Христо Ботев”. Гласът й чувате понякога в неделя в четири часа следобед с анонс за излъчваните радиопиеси. Но общо взето рядко - нейният глас е скрит зад други гласове и звуци - той потъва в..

публикувано на 12.10.09 в 16:45

Теодора Димова - ярък талант и в прозата, и в драматургията

Редактор в редакция "Радиотетър" Завършва английска филология в СУ “Кл. Охридски”. Работи като редактор в БНР. Автор на пиесите “Игрила”, “Платото”, “Без кожа”, “Стопър”, “Замъкът Ирелох”, “Любовници”, “Кучката”, “Змийско мляко”, “Невидимите пътища на..

публикувано на 12.10.09 в 16:45

Лицата на нашите гласове: Дневникът на Майя Динева

Име и фамилия Майя Николова Динева Местожителство град София e-mail: maiadineva@abv.bg   http://maiadineva.blogspot.com Дата и място на раждане: 21 март, 1948 година в град Мездра, община Враца. Образование: висше, актьорско майсторство,..

публикувано на 12.10.09 в 16:45

Надя Попова: Днес най-важното е спасението на душите

Надя Попова е родена на 1 юни 1952 година в София. Завършила е московския литературен институт “Максим Горки”. От повече от три десетилетия и до днес работи в културния отдел на програма “Христо Ботев” на Българското национално радио. Едновременно с това от..

публикувано на 12.10.09 в 16:44

Борис Арнаудов – рицар на усмивката

За книгата си “Пеперуда в кошмарите” Борис Арнаудов получи наградата за хумор и сатира “Рицар на усмивката”. На корицата на книгата четем: “Няколко души ме обичат. И аз ги обичам. Има хора, които ме мразят толкова силно, че ме карат да се чувствам щастлив...

публикувано на 12.10.09 в 16:44