Eмисия новини

„Лицата на музиката” - изложба портрети на български музиканти

В Салона за култура на програма „Христо Ботев” на 29 октомври, от 17.00 часа пред фоайето на Първо студио на БНР се състоя изложбата портрети на български музиканти „Лицата на музиката” .  Снимки от събитието можете да разгледате  тук .

публикувано на 22.10.10 в 08:48

Салон за култура: „Великденско вино” в Радиотеатъра на БНР

На 27 октомври, от 18.00 часа в Първо студио на БНР - Предпремиера на „Великденско вино”   „С появяването на радиото се появи един нов вид творба – слуховата пиеса. За съвременния писател се открива една творческа област, в която той може да прояви и..

публикувано на 22.10.10 в 08:46

В Салона за култура на програма „Христо Ботев”: Петнадесет години „Кантате юбилате”

Кантате юбилате Cantate Jubilate Кантате юбилате Cantate Jubilate На 25 октомври от 19.30 часа в Първо студио на БНР се състоя празничен концерт петнадесет години „Кантате юбилате”. Тридесет и първи октомври 1995 година е рождената дата на Cantate..

публикувано на 22.10.10 в 08:44

В Салона за култура на програма „Христо Ботев”: проектът „Без граници” на фотографката Блага Димитрова

На 1 октомври от 19.30 часа Салонът за култура на програма „Христо Ботев” представи проекта „Без граници” на фотографката Блага Димитрова. Проектът „Без граници” разказва чрез снимки и кратки филмчета за български музиканти, които живеят в Европа или са..

публикувано на 28.09.10 в 11:36
Директорът на програма

В Салона за култура на програма „Христо Ботев” представяме документалния сериал „Радиото”

На 24 юни на покрива на новата сграда на БНР в рамките на Салона за култура на програма „Христо Ботев” беше представен документалния сериал „Радиото”. В присъствието на колеги и приятели на радиото ръководителят на екипа, създал сериала, Даниела Манолова..

публикувано на 24.06.10 в 08:14
Актьорите и проф. Румен Цонев (на преден план) приемат аплодисментите на публиката в Първо студио на БНР

В Салона за култура на програма „Христо Ботев”: нова постановка на буфооперата „Цар и водопроводчик”

Музика: Димитър Вълчев Либрето: Любомир Пеевски, Георги Ивчев, Георги Христов Подробности за събитието можете да прочете тук , а снимки от първата премиера на буфооперата „Цар и водопроводчик” можете да видите тук .

публикувано на 21.06.10 в 11:32
Част от изложбата на Георги Павлов - Павлето във фоайето пред Първо студио на БНР.

В Салона за култура на програма „Христо Ботев”: „Светът на L.P.”

В Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост Салонът за култура на програма „Христо Ботев” беше посветен на „невидимите” хора - хората с увреждания. Повече за събитието можете да прочетете тук .

публикувано на 03.06.10 в 10:44
Писателят Томас Бернхард, 1988 г.

Бернхард срещу културната парвенющина - театър в театъра

На 13 май, от 18.00 часа в Салона за култура на програма „Христо Ботев” на БНР издателството „Атлантис♦Кл” представи книгата „Моите награди” от австрийския писател Томас Бернхард, преведена от Александър Андреев. В премиерата на българския превод на..

публикувано на 03.06.10 в 10:39
Милчо Спасов на откриването на изложбата му

Образите на Радичковите думи - изложба живопис на Милчо Спасов в Салона за култура на програма „Христо Ботев”

От 14 до 30 април във фоайето пред първо студио в сградата на Българското национално радио ще бъдат изложени 30 платна на Милчо Спасов. За творчеството на художника неговият земляк, писателят Йордан Радичков пише: „...Всичко някак си е обгърнало и забулено..

публикувано на 03.06.10 в 10:31

В Салона за култура на програма „Христо Ботев” гостува Литературното кафене „София на Сена” по повод 50-годишнината от гибелта на Албер Камю

На 12 април, в 18.00 часа Салонът за култура на програма „Христо Ботев” ще отвори врати за почитателите на фреската литература и творчеството на Албер Камю. Удостоен с Нобелова награда за литература през 1957 година, Албер Камю е най-рано починалият носител..

публикувано на 03.06.10 в 10:14