Слушайте!

Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Сезонът на черешите - време за усилен труд и голям празник в Кюстендил

Само да тръгнете по улиците на Кюстендил в края на юни и няма как да не забележите, че минавате под шпалир от черешови дървета с узрял плод. В този български град в подножието на планина Осогово и на брега на река Банщица, условията за отглеждане на..

публикувано на 24.06.22 в 10:38

Вижте как е изглеждал храмът на Фортуна в римската колония Улпия Ескус

Посетителите на Националния исторически музей в София вече могат да се разходят виртуално в храма на богинята на щастието и късмета Фортуна. Сградата е част от някогашната римска колония Улпия Ескус край днешното село Гиген, близо до река Дунав...

публикувано на 22.06.22 в 10:18
Снимка: Bansko Nomad Fest 2021

Bansko Nomad Fest 2022 очаква стотици дигитални номади от цял свят

От 26 юни до 3 юли Банско се готви да посрещне стотици дигитални номади и хора, работещи дистанционно от цял свят, за да отпразнуват свободата и независимия начин на работа и живот. На ски курорт през лятото   В продължение на 7 дни,..

публикувано на 21.06.22 в 11:10

Филигран – изкуство, традиция, занаят пред забрава

Всяка работа си иска майстора – казва българският народ. За да станеш истински майстор трябва истински талант, отдаденост и много, много време. Години упорит труд, които да превърнат уникалния почерк на един творец в частица от традицията, която е..

публикувано на 20.06.22 в 16:35

На планина вместо на море – защо да изберем почивката в Троянския Балкан това лято

През месец май община Троян е отчела силно туристическо присъствие. Съдейки по предварителните резервации, в идните месеци в Троянския Балкан се очаква още по голямо наплив, научаваме от Даря Заричинова – представител на Регионално туристическо сдружение..

обновено на 20.06.22 в 11:54

Средновековен събор край Шумен в навечерието на Еньовден

Историко-археологическият резерват "Мадара" (на 15 километра от град Шумен) е домакин на Национален средновековен събор "Магическата Мадара". Програмата му предвижда демонстрации на оръжия и облекло, обучения за деца по стрелба с лък,..

публикувано на 19.06.22 в 06:35

Рибен фестивал в Бургас привлича изкушените от морските вкусотии

Ако планирате уикенд край морето, можете да посетите Южното Черноморие и да се включите във Фестивала на рибата. Домакин е Културно-туристическият комплекс „Ченгене скеле“ в близост до Бургас на 17 и 18 юни. Участниците в събитието ще..

публикувано на 17.06.22 в 07:10

На разходка в крайморския парк на Бургас

Морската градина в Бургас е любимо място за отдих и забавление на жителите и гостите на черноморския град и един от образците на парковото изкуство у нас, създаден в началото на миналия век...

публикувано на 14.06.22 в 09:12

За десети път "Джаз форум" в Стара Загора

Десетият рожден ден на утвърдения вече форум е повод на сцената му да бъдат поканени участници от първото му издание. Фестивалът започва на 9 юни, а концертите са на обичайното място – сред античните артефакти на комплекс "Августа Траяна" в..

публикувано на 09.06.22 в 14:00

Полети София – Бургас започва от 17 юни националният ни превозвач

От 17 юни националният превозвач "България Еър" стартира сезонни полети по линията София – Бургас. Полети ще се изпълняват три пъти в седмицата, а от 25 юни – ежедневно. Въпреки отпадането на противоепидемичните мерки на национално ниво, от компанията..

публикувано на 08.06.22 в 05:05