Слушайте!

Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Снимкa: Георги Монов / Facebook/About TID Bulgaria

Най-голямата туристическа регата по Дунав акостира на българския бряг

Началото на най-голямата туристическа регата по Дунав – “ТИД-2022”, бе поставено на 25 юни т.г. при германския град Инголщат. При старта на речния преход са тръгнали близо 150 фенове - гребци и каякари от различни държави. Маршрутът им преминава..

публикувано на 23.08.22 в 10:31

Загадката на дървената джамия в родопското село Подкова

Село Подкова се намира в Източните Родопи, едва на 15-ина километра от границата ни с Гърция. Разположено е встрани от главния път, който води към ГКПП “Маказа”, затова тук рядко се отбиват случайни пътници, но тези които идват, го правят с определена..

публикувано на 22.08.22 в 12:46

Жеравна кани на фестивал в българска носия

Над 20 хил. души се очаква да посетят XIV Международен фестивал на фолклорната носия в обявеното за световен архитектурен паметник село Жеравна в Югоизточна България. Събитието се открива днес и ще продължи до неделя. Според продуцента на ансамбъл..

публикувано на 19.08.22 в 06:45

97% ръст на чужденците по Южното Черноморие

С 97% нараства броят на чуждестранните туристи по Южното Черноморие в сравнение с миналогодишния летен сезон, показват данните на летището в Бургас. Най-голям – 60%, е ръстът на полските летовници. Организираните групи от Великобритания пък компенсират..

публикувано на 18.08.22 в 17:21

Шабла отбелязва Международния ден на фаровете

С тържествено откриване на обновения си фар град Шабла отбелязва Международния ден на морските фарове .  Шабленският фар  се намира в най-източната точка на България и е най-старият на черноморския ни бряг. Висок е 32 метра и предпазва корабите от..

публикувано на 18.08.22 в 11:35

Седемте рилски езера – един от най-популярните летни маршрути в България

Седемте рилски езера са сред най-красивите природни забележителности в България. Те са включени в списъка на 100-те Национални туристически обекта и се радват на огромен интерес от хиляди български и чуждестранни туристи. През циркуса на Седемте..

публикувано на 17.08.22 в 16:39

Със златна нишка е заплетена историята на Панагюрище – от древността до наши дни

Китният планински град Панагюрище се слави със своята богата история и забележително културно-историческо наследство. Освен с именитите възрожденци и героите от Априлското въстание, името на града неизменно свързваме и с откритото тук през..

публикувано на 16.08.22 в 13:43

48-часов фестивал радва жители и гости в старата част на Велико Търново

Все повече стават селищата у нас, чиито централни квартали преживяват своеобразен ренесанс, превръщайки се в зони, където изкуство, култура и качествена храна се съчетават в съвършен коктейл от емоции. София, Пловдив, Варна, Габрово са само част..

публикувано на 16.08.22 в 11:23

Панаир на солта се провежда днес в Бургас

В границите на Бургас, в преддверието на Черно море, се намира крайморското Атанасовско езеро. На 12 август 1980 г. дългото близо 9 км. езеро е обявено за национален резерват, с цел опазване и съхранение на  редките видове птици, които го обитават...

публикувано на 13.08.22 в 08:05

Събори и фестивали преобразяват живота в малките населени места в България

Лятото е в разгара си и това е времето, когато хората пътуват и преоткриват живота в по-малките населени места. Със своите събори, посветени на традиции, обичаи, местни ястия или просто родови срещи на земляците, те събират гости от страната и..

публикувано на 11.08.22 в 13:36