Слушайте!

Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Снимка: Общински туристически информационен център град Елена

Празник на еленския бут събира гости от близо и далеч в планинското градче

Над 300 изложители на храни и занаяти показват своята продукция на тридневен празник на еленския бут. След двегодишно прекъсване заради пандемичните мерки, от 21 до 23 октомври балканската община Елена отново приютява гости от близо и далеч за..

публикувано на 22.10.22 в 09:10

На "Празник на бозата" в Радомир

Преди броени дни в Радомир се проведе за поредна година празникът на бозата. Това градче, на по-малко от 50 километра югозападно от София, е известно преди всичко с майсторски приготвената балканска напитка, известна и любима в почти всички страни от..

публикувано на 14.10.22 в 15:54

Копривщица за начинаещи или как да изкарате уикенд в миналото

Копривщица представлява истинско архитектурно бижу заради запазения си облик от XIX век. За разлика от други исторически места у нас, тук няма да видите следи от занемаряване. Улиците са чисти, а повечето къщи са наскоро ремонтирани и греят с..

публикувано на 14.10.22 в 12:20

Гласувайте за рекламния клип на България "Намери своята история"

Имиджовият клип на България е финалист в 13-ото издание на "Corporate Media & TV Awards 2022" в Кан. Наградите се организират от Международния комитет на фестивалите за туристически филми, съобщи bgtourism.bg. Българското видео показва, в..

публикувано на 09.10.22 в 10:15

"Водна паша" в Южния парк на София

Световнопризнатият български скулптор Павел Койчев даде нов живот на скулптурната си композиция "Водна паша", като я разположи в езерото на Южния парк в столицата. "Идеята на творбата е свързана с Библията. Всички имаме нужда от пастир, Христос, защото..

публикувано на 01.10.22 в 14:00
Откриване на масивна желязна котва

Port Baglar или Заливът на лозята разбулва хилядолетни тайни от дъното на Черно море

Подводната експедиция на Националния исторически музей в залива до нос Христос, южно от град Созопол, приключи преди дни с уникални находки, свързани с историята на корабоплаването и товаро-разтоварните дейности в тази част на българското Черноморско..

публикувано на 29.09.22 в 10:00
Белоглав лешояд

България е сред най-популярните дестинации за бърдуочинг туризъм

Бърдуочингът, или наблюдението на птици в естествената им среда , става все по-популярен вид туризъм в България, разказа за БТА Петър Янков, един от най-известните орнитолози в страната ни. Преди десетилетия, когато се заражда в България, бърдуочингът..

публикувано на 26.09.22 в 05:25

Красотата на България разкрита в епизод на "Европа отвисоко"

В Деня на Независимостта на България, 22 септември, предаването "Европа отвисоко" на National Geographic започва четвъртия си сезон с епизод, посветен на страната ни. Целта на поредицата е да покаже кадри от четирите сезона и нова гледна точка..

публикувано на 22.09.22 в 10:55

Зооцентърът в град Добрич с нов обитател – благородното еленче Ахат

Спасителният център на зоопарка в Добрич зарадва жителите на града с приятна новина. Тези дни в семейството на благородни елени, за което се грижат, се родило бебе. "За първи път от години се радваме на новородено от този вид", не скриват..

публикувано на 18.09.22 в 12:30

"КвАРТал" – културна среща със стара София

Може ли и как културата да промени облика на една европейска столица? Отговорът е категорично положителен, според културния мениджър и изпълнителен директор на DOMA Art Foundation Мартина Стефанова*. Заедно със съмишленици, вече седма година тя доказва..

публикувано на 16.09.22 в 11:54