Слушайте!

Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Изложба в Ямбол предлага разходка в кулинарното минало на България

В Ямбол беше открита първата в страната изложба с български кулинарни печатни издания от 1870   година до наши дни . Експонатите са част от уникална сбирка, собственост на колекционера Марин Лесев. В течение на повече от три десетилетия той събира..

публикувано на 08.11.22 в 11:25

На Архангеловден в Кокалянския манастир "Св. Архангел Михаил"

На 8 ноември Православната ни църква почита небесните войни на светлината и справедливостта, които възнасят молитвите на светиите пред Бога. Това са архангелите Михаил, Гавриил, Рафаил, Уриил, Салатиил, Йехудиил и Варахиил. За българския народ..

публикувано на 08.11.22 в 05:15

Есенни пейзажи от Копривщица

Копривщица е малък град, разположен в Същинска Средна гора по поречието на р. Тополница, забележителен и уникален исторически резерват. Копривщица за начинаещи или как да изкарате уикенд в миналото С калдъръмените си улички, боядисаните в..

публикувано на 04.11.22 в 12:55

На “сватба” в софийския Регионален исторически музей

Какви промени настъпват в българските сватбени традиции след Освобождението през 1878 г.? Как градът като притегателен център за нов тип живот променя и сватбата? Какво привнася социализмът в периода 1944-1989 г.? Отговор на тези и много други..

публикувано на 04.11.22 в 07:15

Есенна София през погледа на двама французи

Какво може да накара двама французи от Париж да посетят София през есента, освен приятелска покана? Жул и Артюр заменят за няколко дни френската столица с българската, за да се насладят на хубавото време и да се докоснат до един по-спокоен и приветлив..

публикувано на 03.11.22 в 11:13
Илин Димитров

Интересът на израелските туристи към България расте

Министерството на туризма работи ползотворно с дестинация Израел. “ През 2019 година страната ни е била посетена от 244 хиляди израелски туристи . Тази година напредваме във възстановяването след пандемията и смело мога да кажа, че догодина ще стигнем..

публикувано на 02.11.22 в 14:06

България е сред топ дестинациите за дентален туризъм

Високите разходи за стоматологични услуги и ограничените застрахователни покрития са причина хората да се обръщат към т.нар. дентален туризъм, при който успешно съчетават ваканцията си в чужбина с бюджетно лечение на зъбите. През 2022 г. глобалният..

публикувано на 31.10.22 в 11:25

Музей на Духовността отваря врати в Широка лъка

След основен ремонт и реставрация е възстановено Първото класно училище в автентичното родопско село Широка лъка. Построеното през 1888 г. школо отново отваря врати, но този път като Музей на духовността. В него са представени артефакти, документи..

публикувано на 29.10.22 в 14:35
Снимка: Facebook/Мисионис пее и танцува

Търговище отново пее и танцува

Около 700 деца и юноши от цяла България ще се включат в Седмото издание на фолклорния фестивал "Мисионис пее и танцува" в Търговище. Събитието се провежда в два последователни дни – на 29 и 30 октомври. Жури и публика имат възможност да се насладят..

публикувано на 29.10.22 в 09:30
Градски винен фестивал Пловдив

Празник на мавруда в Пловдив

За трета поредна година Пловдив отбелязва празника на вината от местните сортове грозде . Той е посветен на българското вино и наречен на един от най-ценените и стари български сортове, мавруда. Инициативата има за цел да привлече интереса към..

публикувано на 22.10.22 в 17:50